meegedeeld

donderdag 8 november 2018

VSV-Jeugdtoernooi "Chris Vanderstraeten": van donderdag 30 mei t/m zondag juni 2 juni 2019 gaat reeds voor de 41ste keer ons ondertussen welbekende jeugdtoernooi door. Ook nu weer rekenen we op een massale deelname van de jeugdploegen (U6 t/m U21). Misschien een beetje vroeg maar toernooicoördinatrice Dorine Hostens is alvast klaar met de uitnodigingen en het inschrijvingsformulier. Geïnteresseerd? Klik dan HIER of in de zwarte marge hiernaast onder "Hot".

maandag 29 oktober 2018

Sportkwetsuur: wanneer een speler tijdens een training of bij een wedstrijd, vlak ervoor of erna, gekwetst geraakt, dan dient hij zijn ploegafgevaardigde hiervan op de hoogte te brengen. Indien de kwetsuur een interventie van een arts vereist, dan dient een aangifteformulier ingevuld te worden. U kan dit formulier HIER afdrukken en voor de verdere afhandeling verwijzen we naar "Wat te doen bij een kwetsuur" (onder rubriek "Ploegen & Verslagen"), klik HIER.

zondag 23 september 2018

Sponsor: met enige vertraging maar daarom niet minder van harte verwelkomen wij Restaurant Du Progrès bij de VSV-familie als nieuwe sponsor met reclamebord. Trouwens, bij menig VSV'er een begrip... Welkom!

maandag 17 september 2018

Opleiding: Hans-Dieter Schouls, trainer van VSV-U15, en Christophe De Buysscher, trainer van VSV-U13, behaalden bij de Vlaamse Trainersschool hun diploma "Instructeur B Voetbal". Proficiat beiden! Wie volgt?

zaterdag 1 september 2018

Ooievaar: bij Jens Vande Putte, trainer U21, en Marjolijn De Weerd werd op 30 augustus een wolk van een dochtertje afgeleverd. De prinses luistert naar de naam Noralie. Proficiat aan de ouders en de grootouders!

vrijdag 31 augustus 2018

Grasmat: het voetbalseizozen staat in de steigers en ons gras ziet er, ondanks de droge zomer, aardig groen uit. Daar konden alleen onze terreinverzorgers voor zorgen! Onze dank en waardering gaan dan ook uit naar Gust Lammens en Gille De Wette die dag en nacht instonden om het gras van het nodige vocht te voorzien. Thanks en jullie hebben er een paar te goed!

dinsdag 14 augustus 2018

Mini-Blaarmeersen: In de Gentbrugse Meersen is de aanleg van een soort ‘mini-Blaarmeersen’ begonnen. Er komen velden voor onder meer voetbal, korfbal, baseball en cricket, maar eerst: 3.000 vrachtwagens vol zand. De werken zijn dus (eindelijk) gestart, het heeft heel wat voeten in de aarde gehad (..!?). De Gentenaar (klik HIER) en Het Laatste Nieuws (klik HIER) berichten over de eerste "spadesteek" met een kraan.

donderdag 9 augustus 2018

Auti-voetbal: in september start VSV met een voetbalploegje voor kinderen met autisme. We voorzien specifieke begeleiding aangepast aan de behoeften van de kinderen o.a. door: vaste trainers, kleine groepjes, voorspelbaarheid en visualisatie. De contactpersoon auti-voetbal is Inge De Bruyne (0478-39.19.61). Er is ook een foldertje met alle info beschikbaar, klik HIER.

zaterdag 16 juni 2018

Ooievaar: door de voorbije toernooidrukte (én met onze excuses) waren we dit heuglijke gebeuren even uit het oog verloren. Maar in mei leverde de ooievaar een wolk van een dochtertje, MILA, af bij Liesbeth Samyn en Nick Lammens. Proficiat aan de ouders enne... de grootouders zullen niet minder fier zijn, dat weten we zeker!

zaterdag 16 juni 2018

Opleiding: Jens Vande Putte, trainer van U21, behaalde het diploma "Instructeur B - Getuigschrift B". Proficiat Jens! We zijn er zeker van dat nog andere ingeschreven VSV-trainers je voorbeeld zullen volgen...

zondag 25 maart 2018

Algemene Ledenvergadering: Conform de statuten van onze vereniging vond op vrijdag 23 maart 2018 de algemene ledenvergadering plaats, ter zetel.
- Er zijn 27 werkende, en dus stemgerechtigde, leden. Het quorum om geldig te vergaderen = 14.
- Er zijn 24 deelnemende stemgerechtigden (13 leden aanwezig, 11 leden laten zich vertegenwoordigen via een geldige volmacht en 3 leden zijn afwezig). De vergadering is geldig.
- Er zijn 4 niet-stemgerechtigde leden (in het bezit van een geldige lidkaart 2017-2018) aanwezig.

Na verwelkoming door de voorzitter, Marc Rijckaert, wordt de agenda afgewerkt:
1. Financieel resultaat 2017 door Luc De Buck met een gedetailleerd verslag over uitgaven en inkomsten;
2. Jaarverslag 2017 door Marc Rijckaert;
3. Interpellatie door de leden;
4. Het jaarverslag en de jaarrekeningen 2017 worden met eenparigheid van stemmen goedgekeurd;

Stef Berghmans, voorzitter Uitvoerend Bestuur, geeft uitleg bij enkele dossiers (sportief beleid, situatie werken/accommodatie, partnerschap Elk Talent Telt, jeugdwerking/ouderparticipatie).

donderdag 1 februari 2018

Jeugdcoördinator: in opvolging van Jens Vande Putte werd Luc De Buck door het jeugdbestuur verkozen tot nieuwe jeugd­coördinator (TVJO). Luc zal deze taak op zich nemen vanaf volgend voetbalseizoen 2018-2019 en Jens zal zich dan volledig wijden aan het trainersschap. Veel succes Luc en bedankt Jens!
Ondertussen heeft de jury van Voetbal Vlaanderen (Vlaamse Vleugel van de KBVB), d.d. 15 januari 2018, de evaluaties van de opleiding TVJO Amateur Deel 1 bekrachtigd en is Luc geslaagd voor de opleiding TVJO – Amateur Deel 1. Proficiat!

woensdag 17 januari 2018

Nieuwjaarsreceptie: terug een matige opkomst op zondag 7 januari voor onze jaarlijkse receptie ter gelegenheid van het nieuwe jaar. De fanion was goed vertegenwoordigd maar weer eens weinig interesse vanuit de jeugdafdeling, helaas een terugkerend fenomeen... Zat de eerste werk-/schooldag na de kerstvakentie er voor iets tussen? In elk geval genoten de aanwezigen van de natjes en de droogjes, een smakelijk "breugels" buffet à volonté. Wij lieten het in elk geval niet aan ons VSV-hartje komen!

vrijdag 29 december 2017

Opleiding: Hans-Dieter Schouls, Christophe De Buysscher, Kenzie Van Overloop en Herben De Wulf, trainers van repect. U15, U11, U10 en U7 zwart, waren ingeschreven en behaalden hun diploma "Initiator - Getuigschrift C". Proficiat mannen, zo willen we het hebben!!

woensdag 6 december 2017

Bingo: reeds voor de 19de keer werd deze gezellige familieavond ingericht en ook deze keer stonden er prachtprijzen uitgestald. Een goed gevuld clubhuis met veel jeugd keek reikhalzend uit naar een volle bingokaart voor één van de prijzen, o.a. een Playstation 4 Console, een flatscreen LED tv, een week aan zee in De Panne, e.v.a.
Geen bingoavond echter zonder de gewaardeerde sponsors! We zetten ze graag voor u in het zonnetje: de erevoorzitter, de leden van de Raad van Bestuur, de clubhuisuitbaters Lieve en Manu, Immo J.Provost, AST Elektro, Lusthof Boer Janssens en Firma Lecot. Bedankt sponsors en alle deelnemers voor jullie gulle bijdragen. Het was weer BINGO!
vrijdag 29 september 2017

Terrein: ons terrein werd gekeurd en goed bevonden door Voetbal Vlaanderen. We kregen een positief advies bij de 1e keuring en we kunnen dus weer voort voor 3 jaar. Een dikke proficiat voor terreinverzorger Gust en technisch verantwoordelijke Gille!
maandag 18 september 2017

Infobrochure: jeugdsecretaris Tom De Clercq heeft er z'n werk van gemaakt: de gloednieuwe "Informatiebrochure Jeugd VSV Gent 2017-2018", ter presentatie van onze jeugdafdeling, is uit. Prima job, Tom! Lees ze HIER of via rubriek "Clubstructuur".

algemeen

Jeugdbeleidsplan: n.a.v. diverse wissels in diverse besturen werd het plan herwerkt. Lees het HIER.

algemeen

AED Defibrillator
: ook VSV is vanaf heden eigenaar van een (levensreddende) AED Defibrillator. Dit toestel werd geïnstalleerd in het vroegere scheidsrechterslokaal (achter het clubhuis). Dit lokaal zal steeds toegankelijk zijn. In het begin van het volgend seizoen zullen er ook opleidingen voorzien worden voor trainers, afgevaardigden en ev.geïnteresseerden.
Klik HIER voor het (Nederlandstalig) demofilmpje "Opleiding voor het gebruik van de AED type SP-1 van CU MEDICAL"

algemeen

Audit Double Pass: in het voorbije najaar liet VSV terug een regionale audit van zijn jeugdwerking afnemen. Op 22 december jl. ontvingen wij een schrijven van de VFV (Voetbalfederatie Vlaanderen) met de felicitaties en de mededeling dat we 1 ster hebben behaald, het maximum resultaat voor een regionale audit. Een dikke pluim dus voor alle VSV-medewerkers aan deze audit!
Lees HIER de brief.

algemeen

Mededeling: "Bepaalde geneesmiddelen of voedingssupplementen bevatten verboden stoffen. Let daarmee op! Neem nooit medicijnen of voedingssupplementen in zonder voorschrift of advies van een (sport)arts of voedingsdeskundige...". Zo begint de persmededeling van NADO Vlaanderen betreffende (onbewust) dopinggebruik. Lees HIER de volledige tekst.
algemeen

Elk Talent Telt: twaalf Gentse voetbalclubs ondertekenen charter 'Elk Talent Telt' van vzw Voetbal in de stad. VSV-voorzitter Stef Berghmans was van de partij. Klik HIER voor het artikel uit Het Nieuwsblad van 9 september of HIER voor de volledige perstekst.
algemeen
Chris De Maeyer (1957 - 2015)


Naar aanleiding van de uitvaart van Chris De Maeyer op vrijdag 30 oktober las Yentl Claessens, fanionspeler bij VSV, in naam van hemzelf en de spelers volgende tekst voor:

Dag délégué,

Toen we begonnen als jonge mannen bij het gouden duo, Dirk en Chris, dachten we: dit kan niet mis gaan. En zo was het dan ook. Aan het einde van het seizoen speelden we kampioen. Datzelfde jaar gingen we ook voor het eerst naar het Verloren Bos. Dat waren altijd hele toffe en goed georganiseerde stages.
Terwijl Dirk er voor zorgde dat we fysiek sterk stonden, zorgde jij voor wijze en gezellige momenten bv. de quiz, die zat altijd goed in elkaar en zorgde voor hilarische momenten. Overal waar je kwam, had je je fototoestel mee. Dat merkten we vooral toen je ons kwam wakker maken op de stages. Niet enkel om ons wakker te maken gebruikte je je toestel, ook op de wedstrijden was het van cruciaal belang. Voor de match dacht je er wel eens aan om weg te rijden met ons groot kapitaal aan waardevolle spullen, maar je brommerke was niet snel genoeg.
Niet enkel tijdens, maar ook na, was je bezig met onze match. Je schreef de verslagen alsof de match nog steeds bezig was. Je nam de taak als délégué zeer serieus, want je behandelde zowel ons als de tegenpartij met respect. De spelers die niet geselecteerd waren, vergat je ook niet. Als je kwam kijken, kreeg je evengoed een bonneke. Op VSV was je echt een icoon. Dat zag je zeker toen je deze zomer naar VSV kwam en iedereen op je afkwam. Niet enkel als délégué en fotograaf, maar ook als webmaster, samen met je goede vriend Erwin, de mannen van 't Vuilhoeksken, was je schitterend.
Chrisken, uuk al zijde nen Anderlechtsupporter, ge blijft altijd 'onzen deeleegee'.
Zoals ons clublied zegt "Hand in hand kameraden..."

De gasten van VSV
algemeen
Chris De Maeyer (1957 - 2015)

Chris is niet meer. Opstandig, gevochten, hoopvol, gevochten, gelaten en tenslotte rustig ingeslapen op 21 oktober 2015.
Tot op vandaag was Chris deel van ons beruchte "'t Vuilhoekske van VSV" dat in 2011 en 2013 blij en opgetogen naar Everton en Barcelona trok om er een plaatselijk elftal aan het werk te zien. Helaas waren toen al symptomen merkbaar dat er meer aan de hand was dan een pijntje aan de nek... Chris genoot echter met volle teugen. Nog niet zo lang geleden stelden we zelfs onze volgende trip naar München uit om Chris eventueel de kans te gunnen om mee te gaan, zelfs al was hij fervent Anderlecht supporter! Helaas...
Ver terug in de vorige eeuw genoot Chris ooit van een nederlaag die hij, als keeper van het toenmalige Thor Azaert, VSV, waarbij ondergetekende in het doel stond, kon aansmeren. Het kon de pret niet drukken waarbij de verbroedering in de 3de time van hoger belang was. Beter leerden we Chris nog kennen in Jeugdclub Sjaloom te Sint-Amandsberg waar hij hoog en droog op zijn verhoog onze meest onnozele muziekaanvragen inwilligde. Het waren memorabele avonden. Helaas...
Toen Chris (eindelijk) bij VSV belandde was hij jarenlang (we zijn de tel kwijt geraakt) afgevaardigde van een jeugdelftal. Streng maar rechtvaardig, tot op de dag van vandaag gerespecteerd door al dat jong geweld dat hij zag passeren. In het seizoen 2013-2014 gaf hij de fakkel door. Wie herinnert zich trouwens niet zijn organisaties van voetbalstages in het Verloren Bos te Lokeren. Steevast met een bosspel en een quiz en vooral veel plezier voor jong en meegereisd oud! Helaas...
Heel wat playbackshows zijn blijvende herinneringen omdat Chris ze met de camera opnam en op dvd brandde. Als we nu nog eens zullen kijken zullen we ons niet alleen de show herinneren. Ook aan het ondertussen verdwenen clubblad VSVaria werkte Chris jarenlang mee, zelf schrijvend over z'n toenmalige ploeg en anderen aanzettend om eindelijk ook eens de pen ter hand te nemen. De laatste jaren zette Chris zich ook in voor deze website: de uitslagen bijhouden en, vooral, zorgen voor veel fotoreportages in ons externe fotoalbum dat hij gul sponsorde "omdat er dan meer foto's in konden". Helaas...
Helaas, de strijd heb je verloren, Chris, maar je gedachten en Vlaamse idealen blijven in onze herinnering bewaard. We bieden dan ook aan Linda en je kinderen Marijke, Stijn en Nele onze blijken van oprecht medeleven aan en wensen ze veel sterke toe.

Je collega-webmaster en zo veel méér (maar triest),
Erwin
algemeen

E-mailadres: met dank aan oud-speler Jeroen D'hont (zoon van kozijn Peter) beschikken wij nu over een "eigen" mailbox! Voortaan kunnen matchverslagen en andere aan VSV-gerelateerde info gestuurd worden naar info@vsv-gent.be.
Vergeet dus voortaan vsv.redactie@telenet.be of vsv.redactie@skynet.be maar gebruik dit nieuwe mailadres NIET om te vragen wanneer ploeg x speelt, wie afgevaardigde is van ploeg y of of zijn zoon bij VSV kan komen spelen... Voor deze info verwijzen we u graag door naar de desbetreffende pagina's op deze site, u vindt alle nodige info meestal binnen 3 luttele muisklikjes.
algemeen

Clubhuis: sinds VSV Gent huurder geworden is van de terreinen en gebouwen aan de Boer Janssensstraat 15 te Gentbrugge, gelden voor het inrichten in en het gebruik van het clubhuis volgende en nieuwe regels:
- VSV is geen eigenaar meer en moet derhalve strikt de bepalingen van het huurcontract met de Stad Gent naleven;
- in dat huurcontract staat overduidelijk dat het clubhuis enkel mag gebruikt worden door VSV Gent en dit voor activiteiten gerelateerd aan het maatschappelijk doel van onze vereniging (dit is de geest van het door ons ondertekend huurcontract);
- er kan dus geen sprake zijn van derden het gebruik te geven voor activiteiten die niets met onze vereniging te maken hebben;
- gezien de nieuwe situatie (we zijn huurder) kunnen externe aanvragen en vragen om gebruik die niet gerelateerd zijn aan de voetbalvereniging niet meer goedgekeurd worden.
algemeen

Documenten: een aantal documenten - o.a. Beleidsdocument 2016-2020, Visie m.b.t. de Jeugdopleiding, De Taken van de Sporttechnische Cel - werden geactualiseerd of nieuw gepubliceerd. Altijd interessant om eens te lezen, u vindt ze onder rubriek "Clubstructuur".
algemeen

Erevoorzitter: Chris Vanderstraeten werd door de ledenvergadering unaniem benoemd tot erevoorzitter van VSV Gent vzw. Hij blijft, op eigen verzoek, zetelen in de raad van bestuur en het uitvoerend bestuur maar zonder functie.
We kunnen niet genoeg benadrukken wat Chris voor onze vereniging nog steeds betekent, daarom dat met die eretitel onze enorme blijk van waardering voor hem uitgedrukt wordt. Een woordje van dank gaat natuurlijk ook uit naar Magda want achter een sterke voorzitter staat een al even sterke echtgenote...
algemeen

Raad van Bestuur: de raad van bestuur keurde op de vergadering van 12 september jl. het Intern Huishoudelijk Reglement goed. Verplichte lectuur voor iedereen die met onze vereniging begaan is en er deel van uit maakt. Klik HIER.
algemeen

Gevraagd: mogen we de VSV'er eraan herinneren dat materiaal dat voor privédoeleinden gebruikt wordt onvoorwaardelijk terug moet gebracht worden! En normaal gezien wordt er eerst GEVRAAGD of iets MAG gebruikt worden... Soms wordt er teveel van uitgegaan dat VSV-materiaal gemeengoed is dat zo maar te pas en te onpas kan meegenomen en gebruikt worden. Neen, zo is het dus niet en daar hebben sommigen het moeilijk mee, spijtige mentaliteit.
algemeen

Belangrijk bericht: aan VSV-spelers, begeleiders en supporters, aan alle bezoekende spelers, begeleiders en supporters:
Ingevolge verscheidene klachten van omwonenden wegens foutief parkeren heeft de lokale politie ons laten weten dat zij op de wedstrijddagen controles zal uitvoeren i.v.m. het parkeren; foutief geparkeerde voertuigen zullen geverbaliseerd worden en desnoods worden weggetakeld. Het bestuur van VSV Gent rekent erop dat elkeen zijn voertuig correct volgens de aanwezige verkeersborden zal parkeren. Het bestuur dankt u hiervoor.
algemeen

Rookverbod: conform de wet mag er sinds 1 januari 2007 in het VSV-clubhuis NIET meer gerookt worden.
Lees er alles over op www.roken-horeca.be