meegedeeld

zaterdag 21 oktober 2023

VSV-shirts: oud-VSV'er Hubert Pluym woont met het gezin in Thailand en bij z'n laatste bezoek aan VSV - het werd weer eens een memorabele & dorstige namiddag vol straffe verhalen van vroeger - trok hij terug huiswaarts met een zak vol voetbaltruitjes die bij de jeugd overbodig waren geworden. Hij liet ons weten dat "VSV kinderen in Thailand gelukkig maakt met de afgedankte voetbalshirts van hun jeugd, ze zijn er heel tevreden mee. De rest van de truien gaat naar de klas van dochter Maylien". Richten wij onze volgende VSV-supportersclub op in het verre Oosten? Klik HIER.

dinsdag 17 oktober 2023

Mosselfestijn: u kwam met veel, héél véél genieten tijdens dit 2-daags mosselfestijn. En niet alleen de mossels, ook de koude schotels werd alle eer aangedaan. Dank allemaal! Natuurlijk moet alles (voor)bereid worden door ons team van vrijwilligers, we zetten ze graag eens in de bloemetjes:
* bereiding mossels: Dobby, Rudy, Koen en Erik
* frieten: Gille en Nicolas
* keuken & zaal: Inge, Marissa, Mia, Debbie, Sofie, Petra, Mira, Pat en Annick
* afwas: Luc en Stef
* toog: Christophe, Sofie en Tom
* kassa: Marc en Bert

woensdag 11 oktober 2023

Trainer: na een triestige 1 op 18 bood Peter Van Keymeulen maandagavond z'n ontslag aan als T1 van onze club. VSV aanvaardt dit ontslag en wenst Peter uitdrukkelijk te danken voor de 4 jaar van degelijke arbeid, waaronder de promotie naar 2e provinciale. De club voorziet in volgende tijdelijke oplossing: Kjell Van Der Haeghen (huidig T4) en Gerland Schouls (huidig T2) zullen de trainingen leiden van VSV A en de reserven. Kjell wordt eindverantwoordelijke voor VSV A en blijft tevens de wedstrijden doen van de reserven. In december wordt een evaluatie gemaakt.

zondag 8 oktober 2023

Ooievaar: er werd een wondertje afgeleverd bij Ashley Van Overloop (speler VSV B) en partner Lobke, het lieve kindje kreeg de naam Otillie. Een welgemeende VSV-proficiat aan de fiere ouders en familie!

zaterdag 26 augustus 2023

Sponsoring: we verwelkomen bij de VSV-familie nieuwe sponsors: PANOS SHOP&GO en SERENI UITVAARTEN. Zij steunen onze club met een reclamebord aan het terrein. Welkom! Tevens hebben wij uit erkentelijkheid ook Gilbert DE WETTE (veelvuldig schenker van diverse materialen) aan onze sponsors toegevoegd, bedankt Gille! Klik HIER voor de volledige lijst.

vrijdag 18 augustus 2023

ETT-dag: zoals elk jaar gaat deze dag door met deelname van de ETT-clubs en wel op zaterdag 26 augustus. Welke VSV-jeugd­ploeg waar speelt die dag, vindt u op de "Hoofdpagina" via het schuifraam. Het toernooi voor U17 gaat door op VSV tussen 9u15 en 14u15, met deelname van SV Wondelgem, SKV Oostakker, KVE Drongen, St Muide Gent, Jago St-Amandsberg, FC Rooigem, KFC St-Kruis-Winkel en VSV Gent. Er wordt gespeeld in 2 poules van 4 ploegen: poule 1 tussen 9u15 en 11u45, poule 2 tussen 11u45 en 14u15. Een onschuldige hand zal de trekking doen voor de indeling van de poules.

dinsdag 15 augustus 2023

Club-API: onze Aanspreekpersoon Integriteit (API) stelt zich voor: Margot Penninck, mama van Vik (U8) en Stef (U6) en vrouw van Wim De Deken (trainer U6 & VSV-jeugdsecretaris). Klik HIER.

maandag 14 augustus 2023

Voetbal Vlaanderen: organiseert in het seizoen 2023-2024 over heel Vlaanderen tal van basisopleidingen, specifieke opleidingen en laagdrempelige bijscholingen op maat van elke voetballiefhebber zoals clubbestuurders en medewerkers, coaches, club-API, keepertrainers, coördinatoren, scheidsrechters en nog veel meer. Vind HIER alle info en schrijf je snel in!

woensdag 26 juli 2023

Lidgeld: de Raad van Bestuur heeft de prijzen en modaliteiten van het lidgeld voor 2023-2024 definitief vastgelegd tijdens de zittingen van 12 januari en 13 juni 2023. De prijzen voor een gewone en een erelidkaart alsook voor een abonnement blijven onveranderd t.o.v. vorig seizoen. De inkom in 2e provinciale bedraagt nu officieel 6 euro maar de thuismatchen van onze 4e provincialer en de VSV-Ladies kunnen gratis bijgewoond worden. Klik HIER voor alle info. Lid worden = uw geliefd VSV steunen!

donderdag 15 juni 2023

Voetbal Vlaanderen: de modaliteiten voor de kampioenschappen 2023-2024 Oost-Vlaanderen voor eerste elftallen man­nen/vrou­wen, reserve-elftallen en jeugdploegen werden gepubliceerd. Lees ze HIER.

vrijdag 2 juni 2023

Dankuwel: niet alleen mochten alle toernooimedewerkers gratis aanschuiven op 20 mei voor het eindeseizoensfeest, we ontvingen ook nog eens een mailtje van Patsy, die verantwoordelijk was voor die medewerkers... klik HIER.

maandag 22 mei 2023

43e VSV-jeugdtoernooi "Chris Vanderstraeten": met een deelname van uiteindelijk 115 ploegen (slechts 1 afzegging...) mogen we voor deze editie van een groot succes spreken en ook de weergoden waren mild voor ons. Van klein naar groter streden de ploegen voor een medaille of een beker, stralende gezichten bij de winnaars, een sportief applaus bij de verliezers, fairplay, zoals we het graag hebben. Maar ook geen toernooi zonder onze vrijwillige medewerkers: met een 150-tal stonden ze 4 dagen paraat om de bezoekers op hun wenken te bedienen, de accommodatie netjes te houden en kleine of grotere probleempjes op te lossen. Bedankt allemaal! Klik HIER voor ons fotoalbum want daarin zullen een hele pak foto's verschijnen, met dank aan fotografe Evi DB.
Wie uitslagen en standen nog eens wil raadplegen, klik dan HIER.

dinsdag 2 mei 2023

Bedankt (bis): na de match tegen Bellem op zondag 30/4 heeft de VSV-familie afscheid genomen van deze 2 toppers: Kjell Van der Haeghen en Thomas Steurbaut. Een afscheid is het niet echt want Kjell neemt de rol van beloftencoach op zich en Thomas blijft aangesloten als eventuele back-up bij de A-kern. Dus, in “normale” omstandigheden zien we Thomas volgend seizoen terug van eind september tot half april... Klik HIER voor een foto. Tevens wensen wij alle spelers die de club verlaten sportief succes toe bij hun nieuwe club en heten wij de nieuwkomers bij VSV van harte welkom. Klik HIER voor de transfers.

maandag 1 mei 2023

Bedankt: op zondagmiddag 30 april werden seniorspelers en bestuur getrakteerd door het "toogteam", zijnde kantiniers Sophie en Christophe en helper Tom, op een super lekkere spaghetti. Ook onze Gille deed zijn "spaghetti koken" alle eer aan. En of het gesmaakt heeft, bedankt alle vier!
zaterdag 29 april 2023

Voetbal Vlaanderen: brengt een nieuw document uit: "Sporttechnische reglementswijzigingen seizoen 2023-2024". In dit document kan u de sporttechnische wijzigingen terugvinden voor het seizoen 2023-2024. Wat verandert er ten opzichte van het seizoen 2022-2023? Lees HIER.

woensdag 26 april 2023

Buurtmaaltijd Groeninghewijk (OCMW Gent - LDC Speltincx): met onmiddellijke ingang worden de buurtmaaltijden niet langer in het VSV-clubhuis georganiseerd. Ze gaan voortaan door in de kantine van korfbalclub Neerlandia. We weten niet zeker of het met de besparingen te maken heeft die onze stad moet doorvoeren...

maandag 3 april 2023

13de VSV-quiz: na de coronaperikelen vond op vrijdag 31 maart terug een nieuwe, gesmaakte editie van de VSV-quiz plaats. Er waren 26 deelnemende ploegen, zowaar een recordopkomst. De kandidaten probeerden met veel bloed, zweet en pinten de vragen op te lossen die opgesteld waren door onze quizmaster Erik Vanderstraeten. Eega Mireille, zoon Tristan en Annick V. zaten in de strenge jury. De hapjes en drankjes werden met plezier bezorgd door onze kantiniers Sofie en Christophe. Bedankt allemaal voor de fijne avond! Top-3 (op 400 punten): 1e. De Vlammers 375, 2e. The Four Horsemen 358, 3e. Jumpers 356.
Klik HIER voor de volledige uitslag in detail.
vrijdag 24 maart 2023

Algemene Ledenvergadering: Conform de statuten van onze vereniging vond op donderdag 23 maart 2023 de algemene le­den­ver­ga­de­ring plaats, ter zetel.

 

- Er zijn 26 werkende, en dus stemgerechtigde, leden. Het quorum om geldig te vergaderen = 14.

- Er zijn 22 deelnemende stemgerechtigden: 20 leden aanwezig, 2 leden laten zich vertegenwoordigen via een geldige volmacht en 4 leden zijn afwezig. De vergadering is geldig.

- Er zijn 2 niet-stemgerechtigde leden aanwezig.

 

Na de verwelkoming door voorzitter Marc Rijckaert wordt de agenda afgewerkt:

1. Financieel resultaat 2022 door Luc De Buck met een gedetailleerd verslag over uitgaven en inkomsten;

2. Jaarverslag 2022 door Marc Rijckaert;

3. Interpellatie door de leden;

4. Het jaarverslag en de jaarrekeningen 2022 worden met eenparigheid van stemmen goedgekeurd;

zaterdag 18 maart 2023

R.I.P.: wij vernamen het overlijden van Geert Vanheste, vader van Bart (trainer U13). VSV biedt z'n oprechte deelneming aan de familie aan.

vrijdag 10 maart 2023

R.I.P.: wij vernamen het overlijden van Marc Coolens, vader en schoonvader van Sofie Vermeerbergen-Coolens (VSV-Jeugdbestuur) en grootvader van Thibo Vermeerbergen (speler VSV-seniors). De uitvaartdienst vindt plaats op dinsdag 14 maart om 11 uur in de aula van het crematorium Westlede te Lochristi. VSV biedt z'n oprechte deelneming aan de familie aan.

dinsdag 14 februari 2023

Voetbal Vlaanderen: "Onze ruim 1.200 amateurclubs en 36 nationale futsalclubs in Vlaanderen krijgen een duidelijk financieel kader dat hen moet bijstaan bij het duurzaam besturen van de club. Met een vergoedingsplafond van maximaal 4.500 euro per seizoen, enkel digitale betalingen en jaarlijkse budgetoefeningen maken we, in samenwerking met de clubs en de KBVB, een einde aan de jarenlange rechtsonzekerheid rond RSZ-bijdragen van amateurvoetballers. Dit zuiver en correct financieel kader zal vanaf 1 juli dit jaar duidelijkheid geven en zal clubs een duw in de rug geven om de jeugd meer kansen te geven, een duurzaam businessmodel uit te bouwen, meer te investeren in eigen infrastructuren en een grotere sociaal-maatschappelijke rol op te nemen."
Lees HIER de ganse tekst.

vrijdag 27 januari 2023

"Het is gebeurd!": zo begon het mailtje dat deze week in onze elektronische bus viel. Met de nodige trots kondigde T2 Gerland Schouls de nieuwste telg in de VSV-familie aan: de VSV-ladies! Vanaf half september gaan onze dames voetballen in competitie. De laatste spelershandtekeningen worden gezet, de 2 afgevaardigden staan paraat en de trainersvacature wordt binnenkort afgerond. .De thuismatchen zullen doorgaan op zaterdagnamiddag, na de jeugdwedstrijden. Meer nieuws later maar nu al... welkom ladies!

zondag 15 januari 2023

Double Pass Audit: VSV liet in het najaar 2022 een 3-jaarlijkse audit van haar gewestelijke jeugdwerking afnemen. Intussen vernamen wij het resultaat van Double Pass. Nieuw bij deze audit is dat er op gewestelijk niveau 5 mogelijke resultaten zijn: geen label, basic, brons, zilver en goud. Onze club behaalde met 1 zilveren ster het op één na best mogelijke resultaat en erkenning. Bij deze willen wij onze Thomas Van den Daele en zijn equipe feliciteren voor de geleverde arbeid bij deze audit, het betekent tevens een pluim voor de ganse VSV-jeugdwerking. Lees HIER de brief.

dinsdag 3 januari 2023

Opleiding & bijscholing: Voetbal Vlaanderen organiseert in het seizoen 2022-2023 over heel Vlaanderen tal van basisopleidingen,
specifieke opleidingen en laagdrempelige bijscholingen
op maat van elke voetbalstakeholder zoals clubbestuurders en me­de­wer­kers, coaches, club-API, keepertrainers, coördinatoren, scheidsrechters en nog veel meer. Vind HIER alle info en schrijf je snel in!

maandag 7 november 2022

Sponsor: we verwelkomen bij de VSV-familie een nieuwe sponsor, RESTAURANT 'T BRAEMHOF. Zij steunen onze vereniging via een reclamebord aan het terrein. Welkom!

woensdag 19 oktoberr 2022

Wijnactie: om de avonden nog gezelliger te maken in de warme huiselijke sfeer bieden wij de mogelijkheid een lekker wijntje, champagne of cava aan te kopen. Onze sponsor, The Grape, selecteerde daarom een aantal kwaliteitsvolle wijnen, champagne en cava. Door uw aankoop steunt u meteen ook uw favoriete voetbalvereniging VSV Gent. Klik HIER om ONLINE uw selectie te maken en direct te verzenden. Alvast bedankt en gezondheid!

donderdag 13 oktoberr 2022

Evenementen: ten einde onze communicatie wat beter op elkander af te stellen willen wij jullie aan het volgende herinneren: sinds vorige week is onze nieuwe verantwoordelijke voor de evenementen Marissa Debusschere. Zij is het eerste aanspreekpunt voor melding of aanvraag van evenementen, VSV-gerelateerd, en zij zal ook de organisatie ervan verder aansturen (van bv. soupers, speciale events, …). Let wel, het betreft hier niet het VSV-jeugdtoernooi of de uitgaande jeugdtoernooien. Marissa is te bereiken via evenementen@vsv-gent.be.

donderdag 18 augustus 2022

Hoofdsponsor: VSV Gent meldt met trots de sponsorovereenkomst met O'Learys Gent. De komende 2 seizoenen zal O'Learys, naast hoofdsponsor van onze club, ook shirtsponsor zijn van ons eerste elftal in 2e provinciale A. Bij O’Learys komen sport, ontspanning en bar/restaurant elkaar tegen. Het is de grootste sportbar van België. Hier kan je terecht voor tal van activiteiten zoals bowling, karaoke, mini-golf en pubgames, klik HIER voor hun website. Welkom in naam van de ganse VSV-familie!

maandag 15 augustus 2022

Sportkwetsuur: wanneer een speler tijdens een training of bij een wedstrijd, vlak ervoor of erna, gekwetst geraakt, dan dient hij zijn ploegafgevaardigde hiervan op de hoogte te brengen. Indien u geen medisch getuigschrift kreeg van uw ploegverantwoordelijke op de dag van het ongeval dan kan u dit HIER downloaden. Lees de volledige tekst via "Wat te doen bij een kwetsuur" (onder rubriek "Sportieve info") of klik HIER.

algemeen

F.O.D. Financiën: de minister van Financiën heeft in zijn nieuw actieplan tegen fraudebestrijding enkele nieuwe regels afgekondigd. Er is ook een impact voor onze voetbalclubs. Vanaf 01-07-2022 zal elke club verplicht worden om een digitale manier van betalen aan te bieden aan haar 'klanten'. Dit wil niet zeggen dat er geen cash betalingen meer kunnen, maar de optie om digitaal te betalen moet aanwezig zijn (Payconiq, bancontact,...).

algemeen

Herinneringen: herinneringen en anekdotes over onze ere-voorzitter Chris Vanderstraeten... 5 VSV'ers schreven er hun stukje over, elk met z'n eigen persoonlijke gedachten aan Chris. Zoon Erik en neef Marc Rijckaert met hun tekst van de uitvaartdienst. Stef Berghmans (voorzitter Dagelijks Bestuur), Leo D'hont (voormalig hoofdredacteur clubblad "VSVvaria") en ikzelf als webmaster proberen in het kort te getuigen hoe we Chris hebben beleefd. Als extra publiceren we ook het interview dat we met "VSVvaria" afnamen van Chris in 1984. Lees alles HIER.

algemeen

Wie, wat, waar, wanneer?: "Waar staat dadde?", "Pff, ik vind da nie!", "Bij wie moe'k zijn?", "Kunde mij nie zegge wanneer?"... De veel gestelde vragen verzameld in 1 documentje. Nooit meer bij de verkeerde persoon terecht, altijd het juiste mailadres bij de hand! Kik HIER. Wie is betrokken bij de senioren- of jeugdwerking en het a-voetbal, wanneer traint welke ploeg? De sportieve omkadering van VSV in 1 oogopslag, klik HIER.

algemeen

Statement: Uefa en Fifa hanteren vaak 2 maten en 2 gewichten. VSV Gent vindt dit niet leuk en plaatst daarom DIT statement tegen discriminatie en racisme!

algemeen

Gezocht: VSV Gent is op zoek naar een polyvalente medewerker (m/v/x). De prioritaire taak bestaat uit de belijning van onze terreinen. Daarnaast worden ook diverse algemene onderhoudstaken uitgevoerd. Kandidaten voor deze betalende functie kunnen zich wenden tot onze verantwoordelijke voor de accommodatie Geoffrey Martin via mail accommodatie@vsv-gent.be of gsm 0473 73 07 30.

algemeen

Racisme en discriminatie: Gentse jeugdvoetbalclubs krijgen training tegen racisme: “Zo stopt het misschien”. Een tiental Gentse jeugdvoetbalclubs die deel uitmaken van het project Elk Talent Telt van de KAA Gent Foundation krijgt een ‘omstandertraining’. “Ouders en jeugdbegeleiders leren vanaf dit najaar hoe ze moeten omgaan met racistische en discriminerende uitspraken”, zegt schepen van Gelijke Kansen Astrid De Bruycker (Vooruit). Lees HIER het volledige artikel (bron: De Gentenaar 25 mei 2021).

algemeen

Verjaardag: het zal waarschijnlijk tussen alle corona berichten door ergens tussen de regels vergeten zijn maar op 9 december 2020 vierde de VSV-website haar 20ste verjaardag! Die dag in 2000, het was een zaterdag, gingen we met een bang hart de internetsnelweg op. We genoten onderweg van veel enthousiasme, bijval, aanmoedigingen en respect. En ja, we zijn er vandaag nog steeds met een site die dagdagelijks bijgewerkt wordt met niet te veel franjes, toeters of bellen maar met degelijke voetbalinfo, waarbij de jeugd op gelijke basis behandeld wordt als de seniors. Ik, webmaster Erwin, bedank alle vaste en losse medewerkers die in de loop van al die jaren een of andere bijdrage hebben geleverd. Een speciaal hartje gaat uit naar mijn compagnons Gille De Wette (dé leermeester van het eerste uur en "connaisseur" van alle mogelijke en onmogelijke soft- en hardware), Peter D'hont, Chris De Maeyer (+2015), Pat Pollefeyt en Dorine De Buck-Hostens. We doen er nog een aantal jaartjes bovenop!

algemeen

Persmededeling Stad Gent: "De sportcluster Gentbrugse Meersen is zaterdag 12 oktober 2019 feestelijk geopend. Op het 11 hectare grote terrein kunnen buurtbewoners voetballen, lopen, mountainbiken en aan de slag gaan op de street work-out. Ook zes sportclubs vinden er hun uitvalsbasis. Zij krijgen er gloednieuwe velden voor voetbal, cricket, korfbal, softball, baseball en boog­schieten.". Lees HIER het volledige artikel.
De plaatselijke kranten bleven natuurlijk niet achter en publiceerden volgende artikels in de kranten van 14 oktober 2019: Het Laat­ste Nieuws (lees HIER) en De Gentenaar (lees HIER).

algemeen

Nieuwe wetgeving cateringmateriaal: binnenkort, vanaf 2020, gelden nieuwe regels voor het gebruik van cateringmateriaal. Lees HIER wat er verandert, ook voor onze voetbalclub.

algemeen

AED Defibrillator
: ook VSV is vanaf heden eigenaar van een (levensreddende) AED Defibrillator. Dit toestel werd geïnstalleerd in het vroegere scheidsrechterslokaal (achter het clubhuis). Dit lokaal zal steeds toegankelijk zijn. In het begin van het volgend seizoen zullen er ook opleidingen voorzien worden voor trainers, afgevaardigden en ev.geïnteresseerden.
Klik HIER voor het (Nederlandstalig) demofilmpje "Opleiding voor het gebruik van de AED type SP-1 van CU MEDICAL"

algemeen

Mededeling: "Bepaalde geneesmiddelen of voedingssupplementen bevatten verboden stoffen. Let daarmee op! Neem nooit medicijnen of voedingssupplementen in zonder voorschrift of advies van een (sport)arts of voedingsdeskundige...". Zo begint de persmededeling van NADO Vlaanderen betreffende (onbewust) dopinggebruik. Lees HIER de volledige tekst.
algemeen
Chris De Maeyer (1957 - 2015)


Naar aanleiding van de uitvaart van Chris De Maeyer op vrijdag 30 oktober las Yentl Claessens, fanionspeler bij VSV, in naam van hemzelf en de spelers volgende tekst voor:

Dag délégué,

Toen we begonnen als jonge mannen bij het gouden duo, Dirk en Chris, dachten we: dit kan niet mis gaan. En zo was het dan ook. Aan het einde van het seizoen speelden we kampioen. Datzelfde jaar gingen we ook voor het eerst naar het Verloren Bos. Dat waren altijd hele toffe en goed georganiseerde stages.
Terwijl Dirk er voor zorgde dat we fysiek sterk stonden, zorgde jij voor wijze en gezellige momenten bv. de quiz, die zat altijd goed in elkaar en zorgde voor hilarische momenten. Overal waar je kwam, had je je fototoestel mee. Dat merkten we vooral toen je ons kwam wakker maken op de stages. Niet enkel om ons wakker te maken gebruikte je je toestel, ook op de wedstrijden was het van cruciaal belang. Voor de match dacht je er wel eens aan om weg te rijden met ons groot kapitaal aan waardevolle spullen, maar je brommerke was niet snel genoeg.
Niet enkel tijdens, maar ook na, was je bezig met onze match. Je schreef de verslagen alsof de match nog steeds bezig was. Je nam de taak als délégué zeer serieus, want je behandelde zowel ons als de tegenpartij met respect. De spelers die niet geselecteerd waren, vergat je ook niet. Als je kwam kijken, kreeg je evengoed een bonneke. Op VSV was je echt een icoon. Dat zag je zeker toen je deze zomer naar VSV kwam en iedereen op je afkwam. Niet enkel als délégué en fotograaf, maar ook als webmaster, samen met je goede vriend Erwin, de mannen van 't Vuilhoeksken, was je schitterend.
Chrisken, uuk al zijde nen Anderlechtsupporter, ge blijft altijd 'onzen deeleegee'.
Zoals ons clublied zegt "Hand in hand kameraden..."

De gasten van VSV
algemeen
Chris De Maeyer (1957 - 2015)

Chris is niet meer. Opstandig, gevochten, hoopvol, gevochten, gelaten en tenslotte rustig ingeslapen op 21 oktober 2015.
Tot op vandaag was Chris deel van ons beruchte "'t Vuilhoekske van VSV" dat in 2011 en 2013 blij en opgetogen naar Everton en Barcelona trok om er een plaatselijk elftal aan het werk te zien. Helaas waren toen al symptomen merkbaar dat er meer aan de hand was dan een pijntje aan de nek... Chris genoot echter met volle teugen. Nog niet zo lang geleden stelden we zelfs onze volgende trip naar München uit om Chris eventueel de kans te gunnen om mee te gaan, zelfs al was hij fervent Anderlecht supporter! Helaas...
Ver terug in de vorige eeuw genoot Chris ooit van een nederlaag die hij, als keeper van het toenmalige Thor Azaert, VSV, waarbij ondergetekende in het doel stond, kon aansmeren. Het kon de pret niet drukken waarbij de verbroedering in de 3de time van hoger belang was. Beter leerden we Chris nog kennen in Jeugdclub Sjaloom te Sint-Amandsberg waar hij hoog en droog op zijn verhoog onze meest onnozele muziekaanvragen inwilligde. Het waren memorabele avonden. Helaas...
Toen Chris (eindelijk) bij VSV belandde was hij jarenlang (we zijn de tel kwijt geraakt) afgevaardigde van een jeugdelftal. Streng maar rechtvaardig, tot op de dag van vandaag gerespecteerd door al dat jong geweld dat hij zag passeren. In het seizoen 2013-2014 gaf hij de fakkel door. Wie herinnert zich trouwens niet zijn organisaties van voetbalstages in het Verloren Bos te Lokeren. Steevast met een bosspel en een quiz en vooral veel plezier voor jong en meegereisd oud! Helaas...
Heel wat playbackshows zijn blijvende herinneringen omdat Chris ze met de camera opnam en op dvd brandde. Als we nu nog eens zullen kijken zullen we ons niet alleen de show herinneren. Ook aan het ondertussen verdwenen clubblad VSVaria werkte Chris jarenlang mee, zelf schrijvend over z'n toenmalige ploeg en anderen aanzettend om eindelijk ook eens de pen ter hand te nemen. De laatste jaren zette Chris zich ook in voor deze website: de uitslagen bijhouden en, vooral, zorgen voor veel fotoreportages in ons externe fotoalbum dat hij gul sponsorde "omdat er dan meer foto's in konden". Helaas...
Helaas, de strijd heb je verloren, Chris, maar je gedachten en Vlaamse idealen blijven in onze herinnering bewaard. We bieden dan ook aan Linda en je kinderen Marijke, Stijn en Nele onze blijken van oprecht medeleven aan en wensen ze veel sterke toe.

Je collega-webmaster en zo veel méér (maar triest),
Erwin
algemeen

Clubhuis: sinds VSV Gent huurder geworden is van de terreinen en gebouwen aan de Boer Janssensstraat 15 te Gentbrugge, gelden voor het inrichten in en het gebruik van het clubhuis volgende en nieuwe regels:
- VSV is geen eigenaar meer en moet derhalve strikt de bepalingen van het huurcontract met de Stad Gent/Farys naleven;
- in dat huurcontract staat overduidelijk dat het clubhuis enkel mag gebruikt worden door VSV Gent en dit voor activiteiten gerelateerd aan het maatschappelijk doel van onze vereniging (dit is de geest van het door ons ondertekend huurcontract);
- er kan dus geen sprake zijn van derden het gebruik te geven voor activiteiten die niets met onze vereniging te maken hebben;
- gezien de nieuwe situatie (we zijn huurder) kunnen externe aanvragen en vragen om gebruik die niet gerelateerd zijn aan de voetbalvereniging niet meer goedgekeurd worden.
algemeen

Gevraagd: mogen we de VSV'er eraan herinneren dat materiaal dat voor privédoeleinden gebruikt wordt onvoorwaardelijk terug moet gebracht worden! En normaal gezien wordt er eerst GEVRAAGD of iets MAG gebruikt worden... Soms wordt er teveel van uitgegaan dat VSV-materiaal gemeengoed is dat zo maar te pas en te onpas kan meegenomen en gebruikt worden. Neen, zo is het dus niet en daar hebben sommigen het moeilijk mee, spijtige mentaliteit.
algemeen

Belangrijk bericht: aan VSV-spelers, begeleiders en supporters, aan alle bezoekende spelers, begeleiders en supporters:
Ingevolge verscheidene klachten van omwonenden wegens foutief parkeren heeft de lokale politie ons laten weten dat zij op de wedstrijddagen controles zal uitvoeren i.v.m. het parkeren; foutief geparkeerde voertuigen zullen geverbaliseerd worden en desnoods worden weggetakeld. Het bestuur van VSV Gent rekent erop dat elkeen zijn voertuig correct volgens de aanwezige verkeersborden zal parkeren. Het bestuur dankt u hiervoor.
algemeen

Rookverbod: conform de wet mag er sinds 1 januari 2007 in het VSV-clubhuis NIET meer gerookt worden.
Lees er alles over op www.roken-horeca.be