meegedeeld
vrijdag 24 maart 2023

Algemene Ledenvergadering: Conform de statuten van onze vereniging vond op donderdag 23 maart 2023 de algemene le­den­ver­ga­de­ring plaats, ter zetel.

 

- Er zijn 26 werkende, en dus stemgerechtigde, leden. Het quorum om geldig te vergaderen = 14.

- Er zijn 22 deelnemende stemgerechtigden: 20 leden aanwezig, 2 leden laten zich vertegenwoordigen via een geldige volmacht en 4 leden zijn afwezig. De vergadering is geldig.

- Er zijn 2 niet-stemgerechtigde leden aanwezig.

 

Na de verwelkoming door voorzitter Marc Rijckaert wordt de agenda afgewerkt:

1. Financieel resultaat 2022 door Luc De Buck met een gedetailleerd verslag over uitgaven en inkomsten;

2. Jaarverslag 2022 door Marc Rijckaert;

3. Interpellatie door de leden;

4. Het jaarverslag en de jaarrekeningen 2022 worden met eenparigheid van stemmen goedgekeurd;

zaterdag 18 maart 2023

R.I.P.: wij vernamen het overlijden van Geert Vanheste, vader van Bart (trainer U13). VSV biedt z'n oprechte deelneming aan de familie aan.

vrijdag 10 maart 2023

R.I.P.: wij vernamen het overlijden van Marc Coolens, vader en schoonvader van Sofie Vermeerbergen-Coolens (VSV-Jeugdbestuur) en grootvader van Thibo Vermeerbergen (speler VSV-seniors). De uitvaartdienst vindt plaats op dinsdag 14 maart om 11 uur in de aula van het crematorium Westlede te Lochristi. VSV biedt z'n oprechte deelneming aan de familie aan.

maandag 6 maart 2023

Tombola 2023: ook dit jaar bieden wij u loten aan voor onze grote VSV-tombola. 1 Lot = 2 euro en vanaf 10 euro verzenden we de loten gratis naar een adres in België. Graag mailtje naar gcvsv@telenet.be. De trekking vindt plaats op 27 april. Dit zijn de eerste 5 prijzen: 1e prijs: Lenco Radio - 2e prijs: Tefal OptiGrill - 3e prijs: Fresh 'n Rebel Bleutooth Speaker - 4e prijs: LEGO Art "The Rolling Stones" - 5e prijs: Waardebon 'T Braemhof 100 €. De volledige lijst vindt u hiernaast in de zwarte marge onder "VSV-tombola 2023" (klik op de voetbal).

dinsdag 14 februari 2023

Voetbal Vlaanderen: "Onze ruim 1.200 amateurclubs en 36 nationale futsalclubs in Vlaanderen krijgen een duidelijk financieel kader dat hen moet bijstaan bij het duurzaam besturen van de club. Met een vergoedingsplafond van maximaal 4.500 euro per seizoen, enkel digitale betalingen en jaarlijkse budgetoefeningen maken we, in samenwerking met de clubs en de KBVB, een einde aan de jarenlange rechtsonzekerheid rond RSZ-bijdragen van amateurvoetballers. Dit zuiver en correct financieel kader zal vanaf 1 juli dit jaar duidelijkheid geven en zal clubs een duw in de rug geven om de jeugd meer kansen te geven, een duurzaam businessmodel uit te bouwen, meer te investeren in eigen infrastructuren en een grotere sociaal-maatschappelijke rol op te nemen."
Lees HIER de ganse tekst.

vrijdag 27 januari 2023

"Het is gebeurd!": zo begon het mailtje dat deze week in onze elektronische bus viel. Met de nodige trots kondigde T2 Gerland Schouls de nieuwste telg in de VSV-familie aan: de VSV-ladies! Vanaf half september gaan onze dames voetballen in competitie. De laatste spelershandtekeningen worden gezet, de 2 afgevaardigden staan paraat en de trainersvacature wordt binnenkort afgerond. .De thuismatchen zullen doorgaan op zaterdagnamiddag, na de jeugdwedstrijden. Meer nieuws later maar nu al... welkom ladies!

zondag 15 januari 2023

Double Pass Audit: VSV liet in het najaar 2022 een 3-jaarlijkse audit van haar gewestelijke jeugdwerking afnemen. Intussen vernamen wij het resultaat van Double Pass. Nieuw bij deze audit is dat er op gewestelijk niveau 5 mogelijke resultaten zijn: geen label, basic, brons, zilver en goud. Onze club behaalde met 1 zilveren ster het op één na best mogelijke resultaat en erkenning. Bij deze willen wij onze Thomas Van den Daele en zijn equipe feliciteren voor de geleverde arbeid bij deze audit, het betekent tevens een pluim voor de ganse VSV-jeugdwerking. Lees HIER de brief.

dinsdag 3 januari 2023

Opleiding & bijscholing: Voetbal Vlaanderen organiseert in het seizoen 2022-2023 over heel Vlaanderen tal van basisopleidingen,
specifieke opleidingen en laagdrempelige bijscholingen
op maat van elke voetbalstakeholder zoals clubbestuurders en me­de­wer­kers, coaches, club-API, keepertrainers, coördinatoren, scheidsrechters en nog veel meer. Vind HIER alle info en schrijf je snel in!

dinsdag 3 januari 2023

VSV-Jeugdtoernooi: van donderdag 18 t/m zondag 21 mei 2023 is VSV reeds toe aan de 43ste editie van het Jeugdtoernooi "Chris Vanderstraeten". Nieuw dit jaar is dat er, naast de reeksen voor U6 t/m U17, ook een reeks voorzien is voor zowel Vrouwenvoetbal seniors en Wandelvoetbal! Voor méér info en om online in te schrijven, klik HIER.

zondag 27 november 2022

Kampioen: onze U15 zwart behaalde in zijn reeks de titel in het 1e gedeelte van de competitie. Met 34 punten uit 13 matchen kunnen de youngsters niet meer bijgebeend worden en mogen dus terecht de titel vieren. Proficiat aan spelers, trainer en begeleider! Onze graficus van dienst (en tevens hun trainer) Thomas VdD maakte er een mooie affiche van, klik HIER.

donderdag 9 november 2022

Gezocht: in het kader van een eventuele uitbreiding naar 12-spelertjes is onze jeugdwerking op zoek naar een EXTRA jeugdtrainer voor onze U6'jes. Op dit moment staat trainer Steven Droogers er alleen voor en dit is niet evident. Enthousiaste kandidaten kunnen zich melden via jeugdwerking@vsv-gent.be of bij de coördinator onderbouw Geert De Grieve op 0486-41.29.99. Klik HIER.

maandag 7 november 2022

Sponsor: we verwelkomen bij de VSV-familie een nieuwe sponsor, RESTAURANT 'T BRAEMHOF. Zij steunen onze vereniging via een reclamebord aan het terrein. Welkom!

woensdag 19 oktoberr 2022

Wijnactie: om de avonden nog gezelliger te maken in de warme huiselijke sfeer bieden wij de mogelijkheid een lekker wijntje, champagne of cava aan te kopen. Onze sponsor, The Grape, selecteerde daarom een aantal kwaliteitsvolle wijnen, champagne en cava. Door uw aankoop steunt u meteen ook uw favoriete voetbalvereniging VSV Gent. Klik HIER om ONLINE uw selectie te maken en direct te verzenden. Alvast bedankt en gezondheid!

donderdag 13 oktoberr 2022

Evenementen: ten einde onze communicatie wat beter op elkander af te stellen willen wij jullie aan het volgende herinneren: sinds vorige week is onze nieuwe verantwoordelijke voor de evenementen Marissa Debusschere. Zij is het eerste aanspreekpunt voor melding of aanvraag van evenementen, VSV-gerelateerd, en zij zal ook de organisatie ervan verder aansturen (van bv. soupers, speciale events, …). Let wel, het betreft hier niet het VSV-jeugdtoernooi of de uitgaande jeugdtoernooien. Marissa is te bereiken via marissa.debusschere@telenet.be of 0478-77.88.60

maandag 19 september 2022

Een dikke BEDANKT!: opmerkingen van "hoe goed dat dat plein erbij ligt ondanks die warme dagen...", hoorden we reeds meerdere malen. Maar ja, niet elke ploeg heeft zo'n "Gazonmeister", alias Gille De Wette! Kwatongen beweren dat hij meer op en naast het veld zat/zit dan thuis, eigenlijk maar goed ook voor VSV, het resultaat mag gezien worden. Ook een woordje van dank aan de technische vrijwilligers o.l.v. Geoffrey Martin. Opruiming van wanorde, verfraaiing van de accommodatie, belijning van de terreinen, zorgen voor de reclamepanelen, noem het maar op en deze klussers staan paraat! Dank u wel allemaal...

maandag 12 september 2022

WM Youth Cup - Bronze - 2022-2023: VSV Gent is met een aantal jeugdploegen ingeschreven voor deze cup. Op de website "WM Soccer Events" lezen we: "Met de 'WM Youth Cup - Bronze' willen we over heel Vlaanderen een bekerformat opzetten waar Regionale clubs aan kunnen deelnemen met hun lichtingen U8 t.e.m. U21. In de eerste fase van het bekertornooi werken we met kleine poules van 3 teams waarbij de eerste 2 doorgaan naar de echte knockout fase... wat het bekerconcept maximaal weergeeft! Om de afstanden in de week te beperken zullen we het aantal deelnemende clubs per lichting verdelen per provincie (indien mogelijk over meerdere zones per provincie i.f.v. het aantal ingeschreven teams). In de laatste fase zullen de betere teams uit alle Vlaamse provincies het opnemen tegen elkaar in de grote finale op de velden en in het stadion van KFC Nijlen!"
De matchen van de VSV-ploegen staan in de "Activiteitenagenda", voor een overzichtelijk en volledig schema klikt u HIER.

vrijdag 9 september 2022

Infobrochures: de jeugdcel brengt 2 (aangepaste) infobrochres uit: VSV-jeugd 22-23 algemeen (klik HIER) en VSV A-voetbal 22-23 (klik HIER). Met dank aan vormgever Thomas VDD.

vrijdag 26 augustus 2022

Ooievaar: het viel even tussen de vakantieplooien maar bij Bart Vanheste (trainer VSV U13) en partner Line bracht de ooievaar begin augustus een flinke zoon Rinus. Een welgemeende VSV-proficiat aan de fiere ouders en familie!

donderdag 18 augustus 2022

Hoofdsponsor: VSV Gent meldt met trots de sponsorovereenkomst met O'Learys Gent. De komende 2 seizoenen zal O'Learys, naast hoofdsponsor van onze club, ook shirtsponsor zijn van ons eerste elftal in 2e provinciale A. Bij O’Learys komen sport, ontspanning en bar/restaurant elkaar tegen. Het is de grootste sportbar van België. Hier kan je terecht voor tal van activiteiten zoals bowling, karaoke, mini-golf en pubgames, klik HIER voor hun website. Welkom in naam van de ganse VSV-familie!

maandag 15 augustus 2022

Sportkwetsuur: wanneer een speler tijdens een training of bij een wedstrijd, vlak ervoor of erna, gekwetst geraakt, dan dient hij zijn ploegafgevaardigde hiervan op de hoogte te brengen. Indien u geen medisch getuigschrift kreeg van uw ploegverantwoordelijke op de dag van het ongeval dan kan u dit HIER downloaden. Lees de volledige tekst via "Wat te doen bij een kwetsuur" (onder rubriek "Sportieve info") of klik HIER.

maandag 20 juni 2022

Gezocht & gevonden: VSV Gent heet Alain "Dobbie" Dobbelaere welkom als nieuwe trainer T3 van VSV B (4de provinciale). Dobbie kent het huis goed en brengt veel ervaring mee als jeugdtrainer, T2 en T1 bij o.a. Racing Gent. Hij zal vanaf augustus de trainingen bij VSV B leiden. We wensen hem het allerbeste toe voor het nieuwe seizoen.
maandag 13 juni 2022

F.O.D. Financiën: de minister van Financiën heeft in zijn nieuw actieplan tegen fraudebestrijding enkele nieuwe regels afgekondigd. Er is ook een impact voor onze voetbalclubs. Vanaf 01-07-2022 zal elke club verplicht worden om een digitale manier van betalen aan te bieden aan haar 'klanten'. Dit wil niet zeggen dat er geen cash betalingen meer kunnen, maar de optie om digitaal te betalen moet aanwezig zijn (Payconiq, bancontact,...).

vrijdag 3 juni 2022

Dankuwel: niet alleen mochten alle toernooimedewerkers gratis aanschuiven op 29 mei voor het eindeseizoensfeest, we ontvingen vandaag ook nog eens een mailtje... klik HIER.

vrijdag 3 juni 2022

Bedankt: T3 Terry De Grande heeft besloten om de club te verlaten. Terry zoekt zijn geluk over de Schelde bij FC Destelbergen. Hij zal daar als T2 fungeren. Terry behaalde in het voorbije seizoen met VSV B in 4e provinciale een mooie 6e plaats. Bedankt & alle succes gewenst Terry!

donderdag 2 juni 2022

Eindeseizoensfeest (2): de kantiniers Lieve en Manu namen afscheid van hun VSV-job op zaterdag 28 mei en werden gehuldigd na 8 jaar trouwe dienst achter de toog. Een vlotte bediening met kennis van zaken, een vriendelijk woord, stiptheid en netheid stonden bij jullie hoog in het vaandel. Lees HIER de "uitwuif tekst" vanwege de VSV-besturen. Bedankt! Zij worden afgelost door de familie De Buysscher, Christophe en Sofie, die dit seizoen al meedraaiden in de job. Welkom!

maandag 30 mei 2022

Eindeseizoensfeest (1): zelden was een vol clubhuis stiller en met meer emotie en respect beladen dan toen de beide voorzitters, Marc en Stef, hun eerbetoon aan onze betreurde erevoorzitter Chris voorlazen. Eigenlijk weten en wisten we al heel lang wat Chris voor "zijn" VSV heeft betekend. Weduwe Magda ontving een prachtige ruiker bloemen en nam ontroerd de staande ovatie van de aanwezigen in ontvangst. En het feest dat erna losbarstte... ik ben er zeker van dat Chris goedkeurend heeft toegezien!

maandag 30 mei 2022

Ondertussen aan de andere kant van Gent...: ...niet in Drongen maar in Gentbrugge streden 104 jeugdploegen, verdeeld over 51 clubs, voor hun felbegeerde medaille of beker. Geen internationaal gerenommeerde namen maar gewoon "ploegen van bij ons". VSV Gent dankt alle spelertjes, ouders en sympathisanten die zich de moeite getroostten om deel te nemen en naar onze accommodatie af te zakken. U maakte er allen gedurende deze 4-daagse absolute hoogdagen voor het jeugdvoetbal van! Maar ook geen toernooi zonder de gewaardeerde medewerking van de vrijwillige helpers, met liefst 140+ waren jullie om de club te steunen in de organisatie! Van harte dank aan ieder!
Klik HIER voor wie graag nog eens alle uitslagen en standen naleest. En hou ook ons Fotoalbum in de gaten voor de vele foto's...

dinsdag 10 mei 2022

Bloemen: op 1 mei 2022, vóór de wedstrijd VSV A - Smetlede, werd ons Simonneke verdiend in de bloemetjes gezet. Simonneke is elk seizoen trouw op post om de kleine en grote wasjes telkens tot een goed einde te brengen. Zij was ook één van de sterren uit Joris Hessels' documentaire "Gentbrugge". Klik HIER.

dinsdag 10 mei 2022

Moederdag 2022: ook dit jaar schreef u zich met velen in voor een lekker ontbijt ter gelegenhied van moederdag. Onze VSV-jeugdafdeling, voor wie de opbrengst bestemd is, dankt u van harte voor deze gulle steun en appreciatie. Het jeugdbestuur, dat inrichtte en alles in goede banen leidde, dankt uiteraard ook de medewerkers die op zaterdag en zondagmorgen maakten dat elke ontbijtdoos met de nodige ingrediënten gevuld werd en kon afgehaald of thuis geleverd worden. Bedankt allemaal! Klik HIER voor enkele foto's op de VSV-facebookpagina.

maandag 2 mei 2022

Kampioenen '21-'22: VSV A kroonde zich na 4 seizoenen nog eens tot kampioen in 3e provinciale B. Het eindigde met 2 puntjes voorsprong op Melsen. Voor héél véél volk was op de laatste speeldag een draw voldoende maar onze gasten namen vlot de maat van een sportief FC Smetlede (die gasten kennen ook iets van vieren!). Klik HIER voor een verslagje mét foto uit De Gentenaar van 2 mei en HIER voor een mooie affiche van onze graficus van dienst Thomas VdD. Ook de VSV-U15 heeft het 2e luik van de competitie naar z'n hand gezet en is eerste geworden vóór HT Zwijnaarde. Het ging er vrolijk aan toe in de kleedkamer van onze yougsters achteraf, klik HIER.
Een dikke proficiat aan alle spelers, trainers en begeleiders en bedankt aan de zéér talrijk opgekomen supporters en sympathisanten!

zaterdag 30 april 2022

Algemene Ledenvergadering: Conform de statuten van onze vereniging vond op donderdag 24 maart 2022 de algemene le­den­ver­ga­de­ring plaats, ter zetel.

 

- Er zijn 21 werkende, en dus stemgerechtigde, leden. Het quorum om geldig te vergaderen = 11.

- Er zijn 20 deelnemende stemgerechtigden: 12 leden aanwezig, 8 leden laten zich vertegenwoordigen via een geldige volmacht en 1 lid is afwezig. De vergadering is geldig.

- Er is 1 niet-stemgerechtigd lid aanwezig.

 

Na de verwelkoming door voorzitter Marc Rijckaert wordt de agenda afgewerkt:

1. Financieel resultaat 2021 door Luc De Buck met een gedetailleerd verslag over uitgaven en inkomsten;

2. Jaarverslag 2021 door Marc Rijckaert en Stef Berghmans;

3. Interpellatie door de leden;

4. Het jaarverslag en de jaarrekeningen 2021 worden met eenparigheid van stemmen goedgekeurd;

maandag 14 maart 2022

Zondag zonder Afwas: ...maar met véél eters! Het was wat puzzelen om per auto aan VSV te geraken maar vanaf 13u was het genieten van het "Steakfestijn met frietjes, koude groenten, 3 warme & 3 koude sauzen". Het aperitief werd aangeboden door voorzitter Marc (bedankt!) en de maaltijd werd opgediend door Restaurant 't Braemhof (lekker!). Beiden hebben gesmaakt...

zondag 13 maart 2022

Ooievaar: bij Michiel en Sigrid Pollet-Dierickx (trainer U15) werd op 7 maart jl. een flinke dochter afgeleverd. De lieveling luistert naar de naam Rozanne. Een welgemeende VSV-proficiat aan de fiere ouders en de familie!

donderdag 27 januari 2022

R.I.P.: wij vernamen het overlijden van Wilhelmina Vindevoghel, weduwe van Leo D'hont sr. (medestichter van VC Roeland/VSV Gent) en moeder van Leo jr, Wouter, Peter, Koenraad en Wim D'hont (allen ex-spelers bij VSV) en overgrootmoeder van Jesper D’hont (U9) . De uitvaartdienst vindt plaats in familiekring. VSV biedt z'n oprechte deelneming aan de familie aan.

dinsdag 18 januari 2022

Herinneringen: herinneringen en anekdotes over onze ere-voorzitter Chris Vanderstraeten... 5 VSV'ers schreven er hun stukje over, elk met z'n eigen persoonlijke gedachten aan Chris. Zoon Erik en neef Marc Rijckaert met hun tekst van de uitvaartdienst. Stef Berghmans (voorzitter Dagelijks Bestuur), Leo D'hont (voormalig hoofdredacteur clubblad "VSVvaria") en ikzelf als webmaster proberen in het kort te getuigen hoe we Chris hebben beleefd. Als extra publiceren we ook het interview dat we met "VSVvaria" afnamen van Chris in 1984. Lees alles HIER.

woensdag 5 januari 2022

R.I.P.: wij vernamen het overlijden van Frederik Vervaet, papa van Jef (U12) en Louwie (U9). VSV biedt z'n oprechte deelneming aan de familie aan.

dinsdag 21 december 2021

Sponsor: we verwelkomen bij de VSV-familie een nieuwe jeugdsponsor, FISTO-TRUCKS. Ze zullen instaan voor de shirtsponsoring van de VSV-U17. Welkom!

dinsdag 14 december 2021

R.I.P.: wij vernamen het overlijden van Yvonne Bockstaele, moeder en schoonmoeder van Eddy (ploegafgevaardigde) en Carine Vande Putte-Blondeel en grootmoeder Jens Vande Putte (trainer Beloften B). VSV biedt z'n oprechte deelneming aan de familie aan.

dinsdag 23 november 2021

Ooievaar: Lukas, zo noemt de toekomstige topscorer die de ooievaar kwam aanleveren bij Bram Cools-Ceuppens (speler VSV B) en partner Marieke. Een welgemeende VSV-proficiat aan de fiere ouders en de familie!

maandag 25 oktober 2021

R.I.P.: wij vernamen het overlijden van Bernard De Meulenaere, stiefvader van Mira Van Stichel (lid van de Raad van Bestuur). VSV biedt z'n oprechte deelneming aan de familie aan.

maandag 25 oktober 2021

Mosselfestijn: ook het 2-daagse mosselfestijn was vorig jaar aan een pauze toe maar gelukkig kon het dit jaar dan weer wel! Op zaterdagavond 23/10 en zondagmiddag 24/10 was het clubhuis telkens behoorlijk goed gevuld en genoten de aanwezigen van een lekkere portie "mosselen à volonté" of een koude schotel vis/vlees. En natuurlijk wordt er dan gebakken, opgediend en afgeruimd, getapt en afgewassen en daarom een dikke dankuwel aan de vele vrijwillige handen die alles vlot lieten verlopen!

donderdag 14 oktober 2021

Familiedag: na een jaartje pauze was de VSV-familiedag terug een groot succes. Jeugdvoetbal, een match tussen ouders & trai­ners, springkasteel, een levende kicker en afsluiten met een barbecue, wat wil een mens méér? Klik HIER voor véél foto's...

zaterdag 25 september 2021

R.I.P.: wij vernamen het overlijden van Roger Van Speybroeck, grootvader van Matisse (speler VSV B). VSV biedt z'n oprechte deelneming aan de familie aan.

vrijdag 24 september 2021

Ooievaar: bij Andrew Bartier (speler VSV B) en Lien Vertongen leverde de ooievaar een schat van een dochter af. Ze luistert naar de lieve naam Lilly June. Proficiat aan de gelukkige ouders & familie!

woensdag 15 september 2021

Jeugdleden: vandaag heeft VSV Gent bij zijn jeugdwerking de kaap van 200 betalende jeugdleden gerond. Dit loopt van de U6 tot en met de U17 en het auti-voetbal. Een mijlpaal in onze geschiedenis! Met een A-terrein, een B-terrein, een C-terrein (officieel matchen t/m U17) en een duiveltjesterrein zijn we voldoende gewapend om al dat opkomend geweld deftig te laten trainen en spelen. Overigens, alles onlangs gekeurd door Voetbal Vlaanderen. Als onze huisbaas nu ook nog eens aan wat bijkomende accommodatie en verbouwende werken wil denken, dan zitten we toch al voor een aantal jaren gebeiteld. Met dank aan allen die zich op de een of andere manier voor de VSV-familie inzetten!

maandag 30 augustus 2021

Terreinen: het is lang geleden dat onze voetbalvelden er zo groen, effen en gemillimeterd bij liggen. Bedankt aan in­fra­struc­tuur­ver­ant­woor­de­lij­ke Geoffrey en z'n eerste luitenant Gille voor de vele uren die jullie aan onze accommodatie besteden!

vrijdag 20 augustus 2021

Sponsor: VSV Gent heeft er een nieuwe sponsor bij: Brico Sari - Bouwmaterialen. Alle info vindt u op hun facebookpagina HIER. Welkom bij de VSV-familie! Een lijst van alle sponsors is HIER gepubliceerd.

algemeen

Wie, wat, waar, wanneer?: "Waar staat dadde?", "Pff, ik vind da nie!", "Bij wie moe'k zijn?", "Kunde mij nie zegge wanneer?"... De veel gestelde vragen verzameld in 1 documentje. Nooit meer bij de verkeerde persoon terecht, altijd het juiste mailadres of gsm nr. bij de hand! Kik HIER. Wie is betrokken bij de senioren- of jeugdwerking en het a-voetbal, wanneer traint welke ploeg? De sportieve omkadering van VSV in 1 oogopslag, klik HIER.

algemeen

Statement: Uefa en Fifa hanteren vaak 2 maten en 2 gewichten. VSV Gent vindt dit niet leuk en plaatst daarom DIT statement tegen discriminatie en racisme!

algemeen

Gezocht: VSV Gent is op zoek naar een polyvalente medewerker (m/v/x). De prioritaire taak bestaat uit de belijning van onze terreinen. Daarnaast worden ook diverse algemene onderhoudstaken uitgevoerd. Kandidaten voor deze betalende functie kunnen zich wenden tot onze verantwoordelijke voor de accommodatie Geoffrey Martin via mail accommodatie@vsv-gent.be of gsm 0473 73 07 30.

algemeen

Buurtmaaltijd Groeninghewijk (OCMW Gent - LDC Speltincx): vanaf september 2021 starten de buurtmaaltijden opnieuw op en gaan zoals gewoonlijk door in het VSV-clubhuis op de 4e donderdag van de maand. 1 Belangrijke wijziging echter: de samenkomsten gebeuren om de 2 maand i.p.v. elke maand.

algemeen

Racisme en discriminatie: Gentse jeugdvoetbalclubs krijgen training tegen racisme: “Zo stopt het misschien”. Een tiental Gentse jeugdvoetbalclubs die deel uitmaken van het project Elk Talent Telt van de KAA Gent Foundation krijgt een ‘omstandertraining’. “Ouders en jeugdbegeleiders leren vanaf dit najaar hoe ze moeten omgaan met racistische en discriminerende uitspraken”, zegt schepen van Gelijke Kansen Astrid De Bruycker (Vooruit). Lees HIER het volledige artikel (bron: De Gentenaar 25 mei 2021).

algemeen

Verjaardag: het zal waarschijnlijk tussen alle corona berichten door ergens tussen de regels vergeten zijn maar op 9 december 2020 vierde de VSV-website haar 20ste verjaardag! Die dag in 2000, het was een zaterdag, gingen we met een bang hart de internetsnelweg op. We genoten onderweg van veel enthousiasme, bijval, aanmoedigingen en respect. En ja, we zijn er vandaag nog steeds met een site die dagdagelijks bijgewerkt wordt met niet te veel franjes, toeters of bellen maar met degelijke voetbalinfo, waarbij de jeugd op gelijke basis behandeld wordt als de seniors. Ik, webmaster Erwin, bedank alle vaste en losse medewerkers die in de loop van al die jaren een of andere bijdrage hebben geleverd. Een speciaal hartje gaat uit naar mijn compagnons Gille De Wette (dé leermeester van het eerste uur en "connaisseur" van alle mogelijke en onmogelijke soft- en hardware), Peter D'hont, Chris De Maeyer (+2015), Pat Pollefeyt en Dorine De Buck-Hostens. We doen er nog een aantal jaartjes bovenop!

algemeen

Persmededeling Stad Gent: "De sportcluster Gentbrugse Meersen is zaterdag 12 oktober 2019 feestelijk geopend. Op het 11 hectare grote terrein kunnen buurtbewoners voetballen, lopen, mountainbiken en aan de slag gaan op de street work-out. Ook zes sportclubs vinden er hun uitvalsbasis. Zij krijgen er gloednieuwe velden voor voetbal, cricket, korfbal, softball, baseball en boog­schieten.". Lees HIER het volledige artikel.
De plaatselijke kranten bleven natuurlijk niet achter en publiceerden volgende artikels in de kranten van 14 oktober 2019: Het Laat­ste Nieuws (lees HIER) en De Gentenaar (lees HIER).

algemeen

Nieuwe wetgeving cateringmateriaal: binnenkort, vanaf 2020, gelden nieuwe regels voor het gebruik van cateringmateriaal. Lees HIER wat er verandert, ook voor onze voetbalclub.

algemeen

Impressie: het jeugdtoernooi 2019 in een korte impressie "uit de lucht"! Om auteursrechtelijke bescherming diende de muziek er helaas afgehaald te worden. Bedankt Céderic (zoon van Stefan VDB), tes schuune vliege.... Klik HIER.

algemeen

AED Defibrillator
: ook VSV is vanaf heden eigenaar van een (levensreddende) AED Defibrillator. Dit toestel werd geïnstalleerd in het vroegere scheidsrechterslokaal (achter het clubhuis). Dit lokaal zal steeds toegankelijk zijn. In het begin van het volgend seizoen zullen er ook opleidingen voorzien worden voor trainers, afgevaardigden en ev.geïnteresseerden.
Klik HIER voor het (Nederlandstalig) demofilmpje "Opleiding voor het gebruik van de AED type SP-1 van CU MEDICAL"

algemeen

Mededeling: "Bepaalde geneesmiddelen of voedingssupplementen bevatten verboden stoffen. Let daarmee op! Neem nooit medicijnen of voedingssupplementen in zonder voorschrift of advies van een (sport)arts of voedingsdeskundige...". Zo begint de persmededeling van NADO Vlaanderen betreffende (onbewust) dopinggebruik. Lees HIER de volledige tekst.
algemeen
Chris De Maeyer (1957 - 2015)


Naar aanleiding van de uitvaart van Chris De Maeyer op vrijdag 30 oktober las Yentl Claessens, fanionspeler bij VSV, in naam van hemzelf en de spelers volgende tekst voor:

Dag délégué,

Toen we begonnen als jonge mannen bij het gouden duo, Dirk en Chris, dachten we: dit kan niet mis gaan. En zo was het dan ook. Aan het einde van het seizoen speelden we kampioen. Datzelfde jaar gingen we ook voor het eerst naar het Verloren Bos. Dat waren altijd hele toffe en goed georganiseerde stages.
Terwijl Dirk er voor zorgde dat we fysiek sterk stonden, zorgde jij voor wijze en gezellige momenten bv. de quiz, die zat altijd goed in elkaar en zorgde voor hilarische momenten. Overal waar je kwam, had je je fototoestel mee. Dat merkten we vooral toen je ons kwam wakker maken op de stages. Niet enkel om ons wakker te maken gebruikte je je toestel, ook op de wedstrijden was het van cruciaal belang. Voor de match dacht je er wel eens aan om weg te rijden met ons groot kapitaal aan waardevolle spullen, maar je brommerke was niet snel genoeg.
Niet enkel tijdens, maar ook na, was je bezig met onze match. Je schreef de verslagen alsof de match nog steeds bezig was. Je nam de taak als délégué zeer serieus, want je behandelde zowel ons als de tegenpartij met respect. De spelers die niet geselecteerd waren, vergat je ook niet. Als je kwam kijken, kreeg je evengoed een bonneke. Op VSV was je echt een icoon. Dat zag je zeker toen je deze zomer naar VSV kwam en iedereen op je afkwam. Niet enkel als délégué en fotograaf, maar ook als webmaster, samen met je goede vriend Erwin, de mannen van 't Vuilhoeksken, was je schitterend.
Chrisken, uuk al zijde nen Anderlechtsupporter, ge blijft altijd 'onzen deeleegee'.
Zoals ons clublied zegt "Hand in hand kameraden..."

De gasten van VSV
algemeen
Chris De Maeyer (1957 - 2015)

Chris is niet meer. Opstandig, gevochten, hoopvol, gevochten, gelaten en tenslotte rustig ingeslapen op 21 oktober 2015.
Tot op vandaag was Chris deel van ons beruchte "'t Vuilhoekske van VSV" dat in 2011 en 2013 blij en opgetogen naar Everton en Barcelona trok om er een plaatselijk elftal aan het werk te zien. Helaas waren toen al symptomen merkbaar dat er meer aan de hand was dan een pijntje aan de nek... Chris genoot echter met volle teugen. Nog niet zo lang geleden stelden we zelfs onze volgende trip naar München uit om Chris eventueel de kans te gunnen om mee te gaan, zelfs al was hij fervent Anderlecht supporter! Helaas...
Ver terug in de vorige eeuw genoot Chris ooit van een nederlaag die hij, als keeper van het toenmalige Thor Azaert, VSV, waarbij ondergetekende in het doel stond, kon aansmeren. Het kon de pret niet drukken waarbij de verbroedering in de 3de time van hoger belang was. Beter leerden we Chris nog kennen in Jeugdclub Sjaloom te Sint-Amandsberg waar hij hoog en droog op zijn verhoog onze meest onnozele muziekaanvragen inwilligde. Het waren memorabele avonden. Helaas...
Toen Chris (eindelijk) bij VSV belandde was hij jarenlang (we zijn de tel kwijt geraakt) afgevaardigde van een jeugdelftal. Streng maar rechtvaardig, tot op de dag van vandaag gerespecteerd door al dat jong geweld dat hij zag passeren. In het seizoen 2013-2014 gaf hij de fakkel door. Wie herinnert zich trouwens niet zijn organisaties van voetbalstages in het Verloren Bos te Lokeren. Steevast met een bosspel en een quiz en vooral veel plezier voor jong en meegereisd oud! Helaas...
Heel wat playbackshows zijn blijvende herinneringen omdat Chris ze met de camera opnam en op dvd brandde. Als we nu nog eens zullen kijken zullen we ons niet alleen de show herinneren. Ook aan het ondertussen verdwenen clubblad VSVaria werkte Chris jarenlang mee, zelf schrijvend over z'n toenmalige ploeg en anderen aanzettend om eindelijk ook eens de pen ter hand te nemen. De laatste jaren zette Chris zich ook in voor deze website: de uitslagen bijhouden en, vooral, zorgen voor veel fotoreportages in ons externe fotoalbum dat hij gul sponsorde "omdat er dan meer foto's in konden". Helaas...
Helaas, de strijd heb je verloren, Chris, maar je gedachten en Vlaamse idealen blijven in onze herinnering bewaard. We bieden dan ook aan Linda en je kinderen Marijke, Stijn en Nele onze blijken van oprecht medeleven aan en wensen ze veel sterke toe.

Je collega-webmaster en zo veel méér (maar triest),
Erwin
algemeen

Clubhuis: sinds VSV Gent huurder geworden is van de terreinen en gebouwen aan de Boer Janssensstraat 15 te Gentbrugge, gelden voor het inrichten in en het gebruik van het clubhuis volgende en nieuwe regels:
- VSV is geen eigenaar meer en moet derhalve strikt de bepalingen van het huurcontract met de Stad Gent/Farys naleven;
- in dat huurcontract staat overduidelijk dat het clubhuis enkel mag gebruikt worden door VSV Gent en dit voor activiteiten gerelateerd aan het maatschappelijk doel van onze vereniging (dit is de geest van het door ons ondertekend huurcontract);
- er kan dus geen sprake zijn van derden het gebruik te geven voor activiteiten die niets met onze vereniging te maken hebben;
- gezien de nieuwe situatie (we zijn huurder) kunnen externe aanvragen en vragen om gebruik die niet gerelateerd zijn aan de voetbalvereniging niet meer goedgekeurd worden.
algemeen

Erevoorzitter: Chris Vanderstraeten werd door de ledenvergadering unaniem benoemd tot erevoorzitter van VSV Gent vzw. Hij blijft, op eigen verzoek, zetelen in de raad van bestuur en het uitvoerend bestuur maar zonder functie.
We kunnen niet genoeg benadrukken wat Chris voor onze vereniging nog steeds betekent, daarom dat met die eretitel onze enorme blijk van waardering voor hem uitgedrukt wordt. Een woordje van dank gaat natuurlijk ook uit naar Magda want achter een sterke voorzitter staat een al even sterke echtgenote...
algemeen

Gevraagd: mogen we de VSV'er eraan herinneren dat materiaal dat voor privédoeleinden gebruikt wordt onvoorwaardelijk terug moet gebracht worden! En normaal gezien wordt er eerst GEVRAAGD of iets MAG gebruikt worden... Soms wordt er teveel van uitgegaan dat VSV-materiaal gemeengoed is dat zo maar te pas en te onpas kan meegenomen en gebruikt worden. Neen, zo is het dus niet en daar hebben sommigen het moeilijk mee, spijtige mentaliteit.
algemeen

Belangrijk bericht: aan VSV-spelers, begeleiders en supporters, aan alle bezoekende spelers, begeleiders en supporters:
Ingevolge verscheidene klachten van omwonenden wegens foutief parkeren heeft de lokale politie ons laten weten dat zij op de wedstrijddagen controles zal uitvoeren i.v.m. het parkeren; foutief geparkeerde voertuigen zullen geverbaliseerd worden en desnoods worden weggetakeld. Het bestuur van VSV Gent rekent erop dat elkeen zijn voertuig correct volgens de aanwezige verkeersborden zal parkeren. Het bestuur dankt u hiervoor.
algemeen

Rookverbod: conform de wet mag er sinds 1 januari 2007 in het VSV-clubhuis NIET meer gerookt worden.
Lees er alles over op www.roken-horeca.be