meegedeeld

vrijdag 3 april 2020

VSV-Jeugdtoernooi "Chris Vanderstraeten": de Raad van Bestuur heeft in haar (video)zitting van 2 april beslist om het jeugdtoernooi "Chris Vanderstraeten" dit jaar niet te laten doorgaan. Gezien de huidige omstandigheden en de voorzichtige vooruitzichten acht VSV Gent het niet opportuun om spelertjes, begeleiders en bezoekers bloot te stellen aan mogelijke besmetting. Ook wij vinden het enorm spijtig maar laten de gezondheid primeren, boven alles!
Wij houden eraan om de ingeschreven ploegen van harte te bedanken voor hun toegezegde deelname en hopen dat afgelasting geen afstel betekent. Daarom... tot volgend jaar in betere tijden? Ook een (dik) woordje van dank aan Dorine De Buck-Hostens, onze toernooicoördinatrice, die heel veel werk zomaar in het niets ziet verdwijnen. Dorine, op naar een volgende editie...

woensdag 1 april 2020

Bondsbijdragen: in een communiqué d.d. 31 maart 2020 via Voetbal Vlaanderen lezen we: "CLUBS MOETEN RESTERENDE BONDS­BIJ­DRA­GEN DIT SEIZOEN NIET BETALEN". Lees HIER alle details.

vrijdag 27 maart 2020

UPDATE - Coronavirus (Covid-19): in een nieuwe update van de KBVB lezen we dat alle wedstrijden van jeugd- en amateurvoetbal definitief worden stopgezet voor dit seizoen. Lees er HIER méér over.
Verder staat er ook nog: "Mocht de algemene gezondheidstoestand toch nog tijdig gunstig evolueren, dan zal Voetbal Vlaanderen later na beslissing van de Veiligheidsraad, zeker de organisatie van vriendschappelijke wedstrijden en tornooien aanmoedigen."

donderdag 26 maart 2020

Blijf-in-uw-kot: "Blijf thuis, tenzij u echt niet anders kan. Hou afstand van anderen als u toch naar buiten moet." De maatregelen van de overheid zijn er niet zomaar: het is duidelijk dat ‘social distancing’ werkt, op voorwaarde dat iedereen zich eraan houdt. MAAR TOCH Z]IJN ER BLIJKBAAR NOG ALTIJD JONGEREN DIT HET NIET SNAPPEN. Lees HIER méér....

zaterdag 21 maart 2020

Kampioenenspel: wat doet een trainer in deze trainingsloze dagen? Inderdaad, erover nadenken hoe hij z'n spelertjes nuttig kan bezighouden... vanop afstand. Zo ook Crhistophe, trainer van VSV-U13 en de jeugdkeepers. Hij ontwierp een ganzenbord, genaamd "Kampioenenspel", plaatste er enkele spelregels bij en de spelers kunnen aan de slag met een dobbelsteen en een smartphone.
Klik HIER voor het spelbord en de regeltjes (alles samen in 1 pdf-bestand). Veel plezier!
Voor de 65+'er mag Christophe ook iets maken, maar dan méér in de trant van wijnproeverij, restaurantbespreking, wandelvoetbal...

zaterdag 14 maart 2020

Coronavirus (Covid-19): uitzonderlijke omstandigheden hebben de Raad van Bestuur doen beslissen om de statutaire algemene ledenvergadering van vrijdag 27 maart 2020 voor onbepaalde tijd uit te stellen. Een nieuwe datum zal u op een later geschikt tijdstip worden meegedeeld.

woensdag 4 maart 2020

Gezocht: om onze clubjeugdwerking te versterken is VSV Gent voor het seizoen 2020-2021 dringend op zoek naar gemotiveerde trainers voor onder- & middenbouw. Een diploma is een pluspunt maar geen vereiste. Interesse? Stuur een mail naar jeugd­coör­di­na­tor TVJO Luc De Buck via tvjo@vsv-gent.be

maandag 2 maart 2020

Algemene ledenvergadering: op vrijdag 27 maart wordt in het clubhuis vanaf 19u30 aan de VSV-leden de jaarrekening en het financiële verslag van 2019 voorgelegd. Tevens is er op dezelfde avond de verkiezing voor een nieuwe Raad van Bestuur. De kandidaten voor de Raad van Bestuur zijn: Berghmans Stefan, De Buck Luc, De Clercq Tom, D'hont Erwin, Martin Geoffrey, Pappijn Bert, Rijckaert Marc, Van Stichel Mira en Vanderstraeten Erik.

Agenda:
1. 19u30 tot 20u30: Stemming voor de Raad van Bestuur
2. 20u30: Financieel verslag en Jaarverslag 2019 - Interpellatie door de leden - Goedkeuring
3. Aansluitend: Uitslag verkiezing - Samenstelling nieuwe Raad van Bestuur

Alle leden in het bezit van een geldige VSV-lidkaart 2019-2020 zijn welkom maar in overeenkomst met de statuten is het stemrecht op de algemene ledenvergadering en voor de verkiezing van de Raad van Bestuur voorbehouden aan de werkende leden (zoals vastgelegd in de Raad van Bestuur). De lijst met werkende leden 2020 hangt ter inzage op het infobord in het clubhuis.

donderdag 27 februari 2020

2de Auti-Voetbaltoernooi: op zondagvoormiddag 15 maart richt VSV zijn 2de Auti-Voetbaltoernnooi in. Om 10u30 starten de matchen voor niveau 2 (10-13 jaar). Kom zeker deze sportieve kerels eens aanmoedigen! Klik HIER.

dinsdag 25 februari 2020

R.I.P.: Wij vernamen het overlijden van Annaïse Verstraete, mama en schoonmama van Pat Pollefeyt en voorzitter Stefan Berghmans. De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden op zaterdag 29 februari om 11u in de Sint-Hilarius kerk, Grote Markt te Wevelgem. VSV Gent biedt zijn oprechte blijken van medeleven aan de familie aan.

zaterdag 15 februari 2020

Seizoen 2020-2021: voor wie graag op voorhand plant verscheen onlangs de competitieplanning voor het volgende seizoen (seniors & jeugd). Dus neem maar uw agenda en stip aan naar keuze... klik HIER.
donderdag 6 februari 2020

Algemene Ledenvergadering: conform de statuten van onze vereniging wordt op vrijdag 27 maart 2020 ter zetel, in het VSV-clubhuis, vanaf 19u30 aan de VSV-leden de jaarrekening en het financiële verslag van 2019 voorgelegd. Tevens is er op dezelfde avond de verkiezing voor een nieuwe Raad van Bestuur voor een volgende termijn van 4 jaar. In overeenkomst met de statuten is het stemrecht op de algemene ledenvergadering en voor de verkiezing van de Raad van Bestuur voorbehouden aan de werkende leden. Nochtans hebben ook alle aangesloten leden met een geldige lidkaart voor het seizoen 2019-2020 het recht zich kandidaat te stellen voor het lidmaatschap van de Raad van Bestuur en de algemene ledenvergadering bij te wonen. Klik HIER voor de uitnodigingsmededeling.

maandag 20 januari 2020

Double Pass Audit: VSV liet in het najaar 2019 een audit van haar gewestelijke jeugdwerking afnemen. Intussen vernamen wij het resultaat van double pass. Onze club behaalde 1 ster. Voor een gewestelijke audit is dit het hoogst haalbare resultaat. Wij willen onze TVJO Luc DB en andere medewerkers aan deze audit feliciteren, een pluim voor de VSV-jeugdwerking. Lees HIER de brief.

vrijdag 17 januari 2020

De transfermarkt: volgend seizoen, 2020-2021, treedt VSV aan met nog slechts 3 seniorsploegen (in 3e of 2e prov., in 4e prov. en 1 beloftenploeg). Om degelijk weerwerk te kunnen bieden, maar zonder zotte uitgaven en als een goede en strikte huisvader, kijkt onze sportieve cel uit naar de nodige versterkingen. Uiteraard wordt de inbreng én doorstroming van onze eigen jeugd absoluut niet uit het oog verloren. We heten de nieuwkomers graag welkom bij de VSV-familie, klik HIER.

zondag 12 januari 2020

Trainer: met ingang van het seizoen 2020-2021 gaat VSV Gent samenwerken met Peter Van Keymeulen als hoofdtrainer voor het eerste elftal. Peter was in de voorbije jaren als coach aan de slag bij onder meer VC Zwijnaarde, VW Gijzel-Oosterzele en VC Nazareth-Eke. Bij deze laatste twee ploegen werd hij telkens kampioen in 3de provinciale. Peter ziet het project met VSV Gent volledig zitten omdat de club de ambitie heeft om de top te spelen in 3de provinciale en mee te dingen naar promotie richting 2de. VSV Gent heet Peter alvast van harte welkom!

zaterdag 11 januari 2020

Truffelverkoop: het jeugdbestuur van VSV Gent organiseert dit jaar terug een truffelverkoop ten voordele van de jeugdwerking. De truffels zijn op ambachtelijke wijze gemaakt. Verwen niet alleen uzelf maar ook uw familie, oma's en opa's, vrienden en vriendinnen! Klik HIER voor méér info.

woensdag 8 januari 2020

TV - Canvas: Gentbrugge - Joris Hessels ontmoet zijn nieuwe dorpsgenoten. Een poëtische human interestreeks - vanaf 8 januari op Canvas om 21u20. Zeker kijken op woensdag 15 januari want dan komen Simonneke en Yvonneke in het programma tijdens aflevering 2! Klik HIER voor méér info.

maandag 6 januari 2020

Opgeruimd staat netjes: met dit motto voor ogen begonnen 5 paar handen iets vroeger dan normaal aan de lenteopkuis op VSV. De "oude" kleedkamers en aanpalende vertrekken werden onder handen genomen en ondergingen een grondige poetsbeurt. Menig ding, "we hebben dat uiteindelijk niet meer nodig, 't is kapot of 't staat toch maar in de weg niets te doen...", werd afgevoerd. Bedankt Staf, Philippe, Luc, Lieve en Manu, jullie arbeid wordt ten zeerste gewaardeerd! Klik HIER voor enkele foto's.

maandag 16 december 2019

Trainer: na 4 jaren met wisselend succes (1x eindronde, 1x kampioen en 1x degradatie) zullen de wegen van VSV Gent en T1 Filip Duquet zich op het einde van dit seizoen scheiden. Er is nog niet bekend wie aan het roer komt als nieuwe T1.

donderdag 5 december 2019

Sinterklaasfeest: vermits de goede Sint al té veel werk heeft op 5 & 6 december kwam hij, uiteraard vergezeld van z'n trouwe zwarte Pieten, reeds langs op woensdagnamiddag in het goed gevulde VSV-clubhuis. Onze youngsters keken er reikhalzend naar uit en ook dit jaar, vernam ik uit goede bron, waren er geen stoute mama's... De papa's zouden later aan bod komen in dat lusthof aan de overkant. Klik HIER voor de fotoreportage.

vrijdag 15 november 2019

Jeugdcel: We hebben het hem nog eens "schone" gevraagd en hij heeft aanvaard! Tom De Clercq is onze nieuwe jeugdvoorzitter. Proficiat Tom en good luck met al dat jong (en minder jong) geweld!

woensdag 30 oktober 2019

R.I.P.: Wij vernamen het overlijden, na langdurige ziekte, van Jan Boone, echtgenoot van Annie De Pourcq en papa van Katrien (+2019) en Els. We zullen ons Jan blijvend herinneren als een guitige en hevige VSV-supporter, menige activiteit werd "opgeluisterd" door Jan voor wie echte kameraadschap hoog in het vaandel stond... De uitvaartplechtigheid vindt plaats op donderdag 7 november in de aula van het crematorium Westlede te 9080 Lochristi om 10.30 uur.
VSV Gent biedt zijn oprechte blijken van medeleven aan de familie aan.

woensdag 16 oktober 2019

Sponsors: bij de VSV-familie verwelkomen wij van harte 't Dreupelkot - Het Waterhuis aan de Bierkant als nieuwe HOOFD­SPON­SOR. En vermits de liefde van VSV vaak door de maag gaat, mag naast het natje zeker het droogje niet ontbreken: daarom heten wij ook Restaurant, Brasserie en Wijnbar "Hof van Heusden" van harte welkom als nieuwe sponsor met reclamebord. Goed nieuws uit de Club 500: daar traden de families Bergmans en De Buck toe tot deze selecte kring.
Iedereen welkom en een terechte dank u wel! Klik HIER voor de laatste stand van zaken betreffende onze sponsors.

maandag 14 oktober 2019

Persmededeling Stad Gent: "De sportcluster Gentbrugse Meersen is zaterdag 12 oktober 2019 feestelijk geopend. Op het 11 hectare grote terrein kunnen buurtbewoners voetballen, lopen, mountainbiken en aan de slag gaan op de street work-out. Ook zes sportclubs vinden er hun uitvalsbasis. Zij krijgen er gloednieuwe velden voor voetbal, cricket, korfbal, softball, baseball en boog­schieten.". Lees HIER het volledige artikel.
De plaatselijke kranten bleven natuurlijk niet achter en publiceerden volgende artikels in de kranten van 14 oktober 2019: Het Laat­ste Nieuws (lees HIER) en De Gentenaar (lees HIER).

maandag 14 oktober 2019

Jeugdtrainers: wegens persoonlijke omstandigheden hebben 2 jeugdtrainers besloten om te stoppen: Peter en David (beide U9) verlaten het VSV-trainerskorps. Via deze weg wenst VSV beide trainers enorm te danken voor de sportieve inspanningen die ze voor de club en haar jeugdwerking geleverd hebben. Om de ontstane leegte direct te kunnen opvangen hebben twee papa's (met voetbalervaring) zich spontaan opgegeven om de U9 het resterend deel van dit seizoen onder hun hoede te nemen. Welkom aan Hector Raul Villacorta en Bünyamin Göktepe.

zaterdag 12 oktober 2019

Ploeg- en individuele foto's: huisfotografe Dorine is druk bezig met de ploegfoto's. Zoals elk jaar bieden wij de mogelijkheid om foto's (in fullcolor) te bestellen (en te betalen) via uw trainer of afgevaardigde: compleet mapje (ploegfoto en individuele foto) €10 of enkel ploegfoto of enkel individuele foto €6. Nieuw is dit jaar dat bij de VSV-bestuursnamen nu ook een foto zal horen, kwestie dat u onze bestuurslui herkent! Klik HIER voor de (nu reeds voorhanden zijnde) ploegfoto's of HIER voor de bestuursfoto's...

maandag 7 oktober 2019

VSV-mosselfestijn: het inrichtende VSV-playbackteam is er bijna in geslaagd om het clubhuis uit z'n voegen te laten barsten! Nog nooit waren over twee dagen zo veel eters ingeschreven... Het was smullen geblazen met zo'n heerlijk dampend kommetje mosselen en een bakje goudgeel gebakken frietjes. Bedankt iedereen voor jullie aanwezigheid maar toch nog een heel speciaal woordje van dank aan de mensen die zich weer eens belangeloos hebben ingezet (opdienen, afwassen, frietjes bakken, toogteam...) om van deze activiteit een topgebeurtenis te maken! Jullie hebben nu al reclame gemaakt voor volgend jaar!

maandag 16 september 2019

VSV-veteranen: het voetbalseizoen is weer begonnen en zoals elk jaar hebben wij, de VSV-veteranen, in september onze eerste activiteit nl. petanquen. Wat dachten jullie van vrijdag 27 september vanaf 20 uur op de wereldvermaarde banen van Café Boer Janssens? Haal je opgepoetste ballen maar uit de kast en laat via mail iets weten aan Filip 'Bijou" Lammens.

vrijdag 9 augustus 2019

Elk Talent Telt - KAA Gent Foundation: "12 lokale Gentse voetbalclubs ontvangen samen € 75.000 voor hun jeugdwerking. Het geld komt uit het Gentse Elk Talent Telt-ondersteuningsfonds, een initiatief van KAA Gent. Elk Talent Telt is een project van de KAA Gent Foundation. Alle Gentse voetbalclubs met jeugdvoetbal zijn partner van het project. Samen werken ze aan een warme en kwaliteitsvolle Gentse voetbalruimte. De KAA Gent Foundation evalueerde in de voorbije weken de werking van de 12 partnerclubs en keurde in totaal voor € 75.000 aan financiële steun goed. Met dit initiatief, het Elk Talent Telt-ondersteuningsfonds, laat KAA Gent alle Gentse jeugdvoetbalwerkingen mee groeien met het succes van de Buffalo's." (bron: kaagent.be)
Lees HIER het volledige artikel met de rapporten per ploeg.

woensdag 17 juli 2019

Nieuwe wetgeving cateringmateriaal: binnenkort, vanaf 2020, gelden nieuwe regels voor het gebruik van cateringmateriaal. Lees HIER wat er verandert, ook voor onze voetbalclub.

vrijdag 12 juli 2019

VSV-lidgeld: 4 seniors- en 14 jeugdploegen laten voetballen, het kost een pak geld aan verzekeringen, sportmateriaal, in­fra­struc­tuur, ervaren trainers... . Daarom dat VSV u elk jaar terug uitnodigt om lid te worden van onze familievereniging. De mail betreffende de betalingsmodaliteiten werd deze week verstuurd door secretaris RvB Erwin naar leden, sympathisanten en seniorspelers, Klik HIER voor de brief. De jeugd werd apart aangeschreven via jeugdverantwoordelijke Luc en jeugdsecretaris Tom. Koop die lidkaart, steun uw club, beoefen je favoriete sport en word lid van onze familievereniging!

donderdag 13 juni 2019

Opleiding: Hans-Dieter Schouls volgde mét succes een "Bijzondere opleiding Talentscout" bij Voetbal Vlaanderen (de Vlaamse vleugel van de KBVB). Proficiat H-D!

maandag 3 juni 2019

41ste Jeugdtoernooi "Chris Vanderstraeten": Geen nationale trainers, geen internationale vedettes, geen Play Sports TV, zelfs geen (kleine) vermelding in de plaatselijke krant... MAAR WEL 101 (amateur)voetbalploegen met spelers, begeleiders en sympathisanten, de belangrijke vrijwillige medewerkers tijdens deze 4-daagse, de talloze bezoekers én het goede weer, dat alles samen maakte van ons 41ste VSV-Jeugdtoernooi "Chris Vanderstraeten" eens te meer een succes, een feest van en voor de jeugd. Uit de grond van ons hart: BEDANKT ALLEMAAL!!
Klik hiernaast in de zwarte marge voor alle uitslagen en eindstanden...

woensdag 29 mei 2019

R.I.P.: Wij vernamen het overlijden van Jos De Deken, vader van ex-VSV-speler Wim. Na jarenlang ploegafgevaardigde bij de jeugd en medewerker aan ons toernooi te zijn geweest zat Jos ook enige tijd in de redactieraad van het toenmalige clubblad "VSVvaria". Wij zullen ons hem blijvend herinneren als een goedlachse en joviale kerel voor wie vriendschap en kameraadschap primeerde. De uitvaart (met uitstrooiing) van Jos De Deken vindt plaats op dinsdag 4 juni om 10u30 in Westlede te Lochristi...
VSV Gent biedt zijn oprechte blijken van medeleven aan de familie aan.

vrijdag 19 april 2019

Sponsor: bij de VSV-familie verwelkomen wij van harte Statamat NV, brandbeveiliging als nieuwe jeugdsponsor. Welkom!

zaterdag 6 april 2019

Sponsor: bij de VSV-familie verwelkomen wij van harte Transport Schouls BVBA als nieuwe sponsor met reclamebord. Welkom!

woensdag 3 april 2019

Algemene Ledenvergadering: Conform de statuten van onze vereniging vond op vrijdag 29 maart 2019 de algemene le­den­ver­ga­de­ring plaats, ter zetel.
- Er zijn 28 werkende, en dus stemgerechtigde, leden. Het quorum om geldig te vergaderen = 15.
- Er zijn 23 deelnemende stemgerechtigden (12 leden aanwezig, 11 leden laten zich vertegenwoordigen via een geldige volmacht en 5 leden zijn afwezig). De vergadering is geldig.

Na verwelkoming door de voorzitter, Marc Rijckaert, wordt de agenda afgewerkt:
1. Financieel resultaat 2018 door Luc De Buck met een gedetailleerd verslag over uitgaven en inkomsten;
2. Jaarverslag 2018 door Marc Rijckaert;
3. Interpellatie door de leden;
4. Het jaarverslag en de jaarrekeningen 2018 worden met eenparigheid van stemmen goedgekeurd;

maandag 25 maart 2019

1ste Auti-Voetbaltoernooi: op zondagvoormiddag 24 maart, fris én zonnig, richtte VSV zijn 1ste Auti-Voetbaltoernnooi in. 6 Ploegen speelden in categorie A1 (6j - 10j) op 3 terreintjes hun matchen. Het werd een succes want er waren geen verliezers! Als kers op de taart mocht iedereen op de foto met Buffalo Ben, die voor zo'n gelegenheid graag afzakte naar VSV. Organisator Inge met haar team zorgde dat alles vlekkeloos verliep. Bedankt allemaal en nu al rendez-vous op vrijdagvoormiddag 31 mei wanneer, in het kader van het VSV-Jeugdtoernooi, ook het Auti-Voetbal z'n toernooi speelt! Hou ons fotoalbum in de gaten want ik heb ook Dorine met haar fototoestel zien rondlopen...

vrijdag 22 februari 2019

12de VSV-quiz: op zaterdag 16 februari hebben we een nieuwe, gesmaakte editie gehouden van de VSV-quiz. Er waren 23 deelnemende ploegen, terug een mooie opkomst na de vorige mindere editie. De kandidaten probeerden met veel bloed, zweet en pinten de vragen op te lossen die opgesteld waren door onze quizmaster Erik Vanderstraeten en eega Mireille, zoon Tristan zat de strenge jury voor. De hapjes en drankjes werden met plezier bezorgd door onze kantiniers Lieve en Manu bijgestaan door "allrounder" Gille. Bedankt allemaal voor de fijne avond!
Top-3 (op 270 punten): 1. The Four Horsemen 223, 2. De Liefhebbers 213, 3.Thin Quizzy 194.
Klik HIER voor de volledige uitslag in detail.

maandag 28 januari 2019

Sponsor: sinds dit jaar is er een jeugdploegje bijgekomen, wat meteen betekent dat er ook aan aangepaste kledij dient gedacht. Sportsandteams (zaakvoerder Luc De Buck) levert als jeugdsponsor de nieuwe truitjes. Welkom!

vrijdag 11 januari 2019

Seizoen 2019-2020: op voorstel van en in samenspraak met de Sportieve Cel besliste de Raad van Bestuur om vanaf volgend seizoen te starten met een eerste ploeg B in 4de provinciale. De beide beloftenteams blijven gehandhaafd maar de U21 verdwijnen.

zaterdag 22 december 2018

T1: ook volgend seizoen zal trainer Filip Duquet de troepen leiden bij VSV. En samen met hem hopen wij dat dit zal gebeuren in een "interessante" reeks in 2de provinciale... Hand in hand... we willen het weer eens horen klinken!

maandag 17 december 2018

Bedankt Paul!: op zondag 17 december stond Paul Helderweirt voor de laatste maal in voor de ontvangst van de scheidsrechters op VSV. Méér dan 10 jaar kweet hij zich als geen ander van deze (niet altijd makkelijke) taak. Maar naar wij vernamen kwamen vele arbiters met plezier fluiten op VSV en bleven achteraf graag even hangen om een "verfrissing" te drinken met Paul. Dus, bedankt Paul voor de jarenlange belangloze inzet! De taak wordt vanaf januari overgenomen door Rudy Vermeulen waarvan wij weten dat hij zich ook tenvolle zal inzetten om de mannen in 't zwart te "soigneren", good luck Rudy!

maandag 29 oktober 2018

Sportkwetsuur: wanneer een speler tijdens een training of bij een wedstrijd, vlak ervoor of erna, gekwetst geraakt, dan dient hij zijn ploegafgevaardigde hiervan op de hoogte te brengen. Indien de kwetsuur een interventie van een arts vereist, dan dient een aangifteformulier ingevuld te worden. U kan dit formulier HIER afdrukken en voor de verdere afhandeling verwijzen we naar "Wat te doen bij een kwetsuur" (onder rubriek "Ploegen & Verslagen"), klik HIER.

zondag 23 september 2018

Sponsor: met enige vertraging maar daarom niet minder van harte verwelkomen wij Restaurant Du Progrès bij de VSV-familie als nieuwe sponsor met reclamebord. Trouwens, bij menig VSV'er een begrip... Welkom!

maandag 17 september 2018

Opleiding: Hans-Dieter Schouls, trainer van VSV-U15, en Christophe De Buysscher, trainer van VSV-U13, behaalden bij de Vlaamse Trainersschool hun diploma "Instructeur B Voetbal". Proficiat beiden! Wie volgt?

zaterdag 1 september 2018

Ooievaar: bij Jens Vande Putte, trainer U21, en Marjolijn De Weerd werd op 30 augustus een wolk van een dochtertje afgeleverd. De prinses luistert naar de naam Noralie. Proficiat aan de ouders en de grootouders!

vrijdag 31 augustus 2018

Grasmat: het voetbalseizozen staat in de steigers en ons gras ziet er, ondanks de droge zomer, aardig groen uit. Daar konden alleen onze terreinverzorgers voor zorgen! Onze dank en waardering gaan dan ook uit naar Gust Lammens en Gille De Wette die dag en nacht instonden om het gras van het nodige vocht te voorzien. Thanks en jullie hebben er een paar te goed!

dinsdag 14 augustus 2018

Mini-Blaarmeersen: In de Gentbrugse Meersen is de aanleg van een soort ‘mini-Blaarmeersen’ begonnen. Er komen velden voor onder meer voetbal, korfbal, baseball en cricket, maar eerst: 3.000 vrachtwagens vol zand. De werken zijn dus (eindelijk) gestart, het heeft heel wat voeten in de aarde gehad (..!?). De Gentenaar (klik HIER) en Het Laatste Nieuws (klik HIER) berichten over de eerste "spadesteek" met een kraan.

donderdag 9 augustus 2018

Auti-voetbal: in september start VSV met een voetbalploegje voor kinderen met autisme. We voorzien specifieke begeleiding aangepast aan de behoeften van de kinderen o.a. door: vaste trainers, kleine groepjes, voorspelbaarheid en visualisatie. De contactpersoon auti-voetbal is Inge De Bruyne (0478-39.19.61). Er is ook een foldertje met alle info beschikbaar, klik HIER.

zaterdag 16 juni 2018

Ooievaar: door de voorbije toernooidrukte (én met onze excuses) waren we dit heuglijke gebeuren even uit het oog verloren. Maar in mei leverde de ooievaar een wolk van een dochtertje, MILA, af bij Liesbeth Samyn en Nick Lammens. Proficiat aan de ouders enne... de grootouders zullen niet minder fier zijn, dat weten we zeker!

zaterdag 16 juni 2018

Opleiding: Jens Vande Putte, trainer van U21, behaalde het diploma "Instructeur B - Getuigschrift B". Proficiat Jens! We zijn er zeker van dat nog andere ingeschreven VSV-trainers je voorbeeld zullen volgen...

donderdag 1 februari 2018

Jeugdcoördinator: in opvolging van Jens Vande Putte werd Luc De Buck door het jeugdbestuur verkozen tot nieuwe jeugd­coördinator (TVJO). Luc zal deze taak op zich nemen vanaf volgend voetbalseizoen 2018-2019 en Jens zal zich dan volledig wijden aan het trainersschap. Veel succes Luc en bedankt Jens!
Ondertussen heeft de jury van Voetbal Vlaanderen (Vlaamse Vleugel van de KBVB), d.d. 15 januari 2018, de evaluaties van de opleiding TVJO Amateur Deel 1 bekrachtigd en is Luc geslaagd voor de opleiding TVJO – Amateur Deel 1. Proficiat!

vrijdag 29 september 2017

Terrein: ons terrein werd gekeurd en goed bevonden door Voetbal Vlaanderen. We kregen een positief advies bij de 1e keuring en we kunnen dus weer voort voor 3 jaar. Een dikke proficiat voor terreinverzorger Gust en technisch verantwoordelijke Gille!

algemeen

Impressie: het jeugdtoernooi 2019 in een korte impressie "uit de lucht"! Om auteursrechtelijke bescherming diende de muziek er helaas afgehaald te worden. Bedankt Céderic (zoon van Stefan VDB), tes schuune vliege.... Klik HIER.

algemeen

AED Defibrillator
: ook VSV is vanaf heden eigenaar van een (levensreddende) AED Defibrillator. Dit toestel werd geïnstalleerd in het vroegere scheidsrechterslokaal (achter het clubhuis). Dit lokaal zal steeds toegankelijk zijn. In het begin van het volgend seizoen zullen er ook opleidingen voorzien worden voor trainers, afgevaardigden en ev.geïnteresseerden.
Klik HIER voor het (Nederlandstalig) demofilmpje "Opleiding voor het gebruik van de AED type SP-1 van CU MEDICAL"

algemeen

Audit Double Pass: in het voorbije najaar liet VSV terug een regionale audit van zijn jeugdwerking afnemen. Op 22 december jl. ontvingen wij een schrijven van de VFV (Voetbalfederatie Vlaanderen) met de felicitaties en de mededeling dat we 1 ster hebben behaald, het maximum resultaat voor een regionale audit. Een dikke pluim dus voor alle VSV-medewerkers aan deze audit!
Lees HIER de brief.

algemeen

Mededeling: "Bepaalde geneesmiddelen of voedingssupplementen bevatten verboden stoffen. Let daarmee op! Neem nooit medicijnen of voedingssupplementen in zonder voorschrift of advies van een (sport)arts of voedingsdeskundige...". Zo begint de persmededeling van NADO Vlaanderen betreffende (onbewust) dopinggebruik. Lees HIER de volledige tekst.
algemeen

Elk Talent Telt: twaalf Gentse voetbalclubs ondertekenen charter 'Elk Talent Telt' van vzw Voetbal in de stad. VSV-voorzitter Stef Berghmans was van de partij. Klik HIER voor het artikel uit Het Nieuwsblad van 9 september of HIER voor de volledige perstekst.
algemeen
Chris De Maeyer (1957 - 2015)


Naar aanleiding van de uitvaart van Chris De Maeyer op vrijdag 30 oktober las Yentl Claessens, fanionspeler bij VSV, in naam van hemzelf en de spelers volgende tekst voor:

Dag délégué,

Toen we begonnen als jonge mannen bij het gouden duo, Dirk en Chris, dachten we: dit kan niet mis gaan. En zo was het dan ook. Aan het einde van het seizoen speelden we kampioen. Datzelfde jaar gingen we ook voor het eerst naar het Verloren Bos. Dat waren altijd hele toffe en goed georganiseerde stages.
Terwijl Dirk er voor zorgde dat we fysiek sterk stonden, zorgde jij voor wijze en gezellige momenten bv. de quiz, die zat altijd goed in elkaar en zorgde voor hilarische momenten. Overal waar je kwam, had je je fototoestel mee. Dat merkten we vooral toen je ons kwam wakker maken op de stages. Niet enkel om ons wakker te maken gebruikte je je toestel, ook op de wedstrijden was het van cruciaal belang. Voor de match dacht je er wel eens aan om weg te rijden met ons groot kapitaal aan waardevolle spullen, maar je brommerke was niet snel genoeg.
Niet enkel tijdens, maar ook na, was je bezig met onze match. Je schreef de verslagen alsof de match nog steeds bezig was. Je nam de taak als délégué zeer serieus, want je behandelde zowel ons als de tegenpartij met respect. De spelers die niet geselecteerd waren, vergat je ook niet. Als je kwam kijken, kreeg je evengoed een bonneke. Op VSV was je echt een icoon. Dat zag je zeker toen je deze zomer naar VSV kwam en iedereen op je afkwam. Niet enkel als délégué en fotograaf, maar ook als webmaster, samen met je goede vriend Erwin, de mannen van 't Vuilhoeksken, was je schitterend.
Chrisken, uuk al zijde nen Anderlechtsupporter, ge blijft altijd 'onzen deeleegee'.
Zoals ons clublied zegt "Hand in hand kameraden..."

De gasten van VSV
algemeen
Chris De Maeyer (1957 - 2015)

Chris is niet meer. Opstandig, gevochten, hoopvol, gevochten, gelaten en tenslotte rustig ingeslapen op 21 oktober 2015.
Tot op vandaag was Chris deel van ons beruchte "'t Vuilhoekske van VSV" dat in 2011 en 2013 blij en opgetogen naar Everton en Barcelona trok om er een plaatselijk elftal aan het werk te zien. Helaas waren toen al symptomen merkbaar dat er meer aan de hand was dan een pijntje aan de nek... Chris genoot echter met volle teugen. Nog niet zo lang geleden stelden we zelfs onze volgende trip naar München uit om Chris eventueel de kans te gunnen om mee te gaan, zelfs al was hij fervent Anderlecht supporter! Helaas...
Ver terug in de vorige eeuw genoot Chris ooit van een nederlaag die hij, als keeper van het toenmalige Thor Azaert, VSV, waarbij ondergetekende in het doel stond, kon aansmeren. Het kon de pret niet drukken waarbij de verbroedering in de 3de time van hoger belang was. Beter leerden we Chris nog kennen in Jeugdclub Sjaloom te Sint-Amandsberg waar hij hoog en droog op zijn verhoog onze meest onnozele muziekaanvragen inwilligde. Het waren memorabele avonden. Helaas...
Toen Chris (eindelijk) bij VSV belandde was hij jarenlang (we zijn de tel kwijt geraakt) afgevaardigde van een jeugdelftal. Streng maar rechtvaardig, tot op de dag van vandaag gerespecteerd door al dat jong geweld dat hij zag passeren. In het seizoen 2013-2014 gaf hij de fakkel door. Wie herinnert zich trouwens niet zijn organisaties van voetbalstages in het Verloren Bos te Lokeren. Steevast met een bosspel en een quiz en vooral veel plezier voor jong en meegereisd oud! Helaas...
Heel wat playbackshows zijn blijvende herinneringen omdat Chris ze met de camera opnam en op dvd brandde. Als we nu nog eens zullen kijken zullen we ons niet alleen de show herinneren. Ook aan het ondertussen verdwenen clubblad VSVaria werkte Chris jarenlang mee, zelf schrijvend over z'n toenmalige ploeg en anderen aanzettend om eindelijk ook eens de pen ter hand te nemen. De laatste jaren zette Chris zich ook in voor deze website: de uitslagen bijhouden en, vooral, zorgen voor veel fotoreportages in ons externe fotoalbum dat hij gul sponsorde "omdat er dan meer foto's in konden". Helaas...
Helaas, de strijd heb je verloren, Chris, maar je gedachten en Vlaamse idealen blijven in onze herinnering bewaard. We bieden dan ook aan Linda en je kinderen Marijke, Stijn en Nele onze blijken van oprecht medeleven aan en wensen ze veel sterke toe.

Je collega-webmaster en zo veel méér (maar triest),
Erwin
algemeen

E-mailadres: met dank aan oud-speler Jeroen D'hont (zoon van kozijn Peter) beschikken wij nu over een "eigen" mailbox! Voortaan kunnen matchverslagen en andere aan VSV-gerelateerde info gestuurd worden naar info@vsv-gent.be.
Vergeet dus voortaan vsv.redactie@telenet.be of vsv.redactie@skynet.be maar gebruik dit nieuwe mailadres NIET om te vragen wanneer ploeg x speelt, wie afgevaardigde is van ploeg y of of zijn zoon bij VSV kan komen spelen... Voor deze info verwijzen we u graag door naar de desbetreffende pagina's op deze site, u vindt alle nodige info meestal binnen 3 luttele muisklikjes.
algemeen

Clubhuis: sinds VSV Gent huurder geworden is van de terreinen en gebouwen aan de Boer Janssensstraat 15 te Gentbrugge, gelden voor het inrichten in en het gebruik van het clubhuis volgende en nieuwe regels:
- VSV is geen eigenaar meer en moet derhalve strikt de bepalingen van het huurcontract met de Stad Gent naleven;
- in dat huurcontract staat overduidelijk dat het clubhuis enkel mag gebruikt worden door VSV Gent en dit voor activiteiten gerelateerd aan het maatschappelijk doel van onze vereniging (dit is de geest van het door ons ondertekend huurcontract);
- er kan dus geen sprake zijn van derden het gebruik te geven voor activiteiten die niets met onze vereniging te maken hebben;
- gezien de nieuwe situatie (we zijn huurder) kunnen externe aanvragen en vragen om gebruik die niet gerelateerd zijn aan de voetbalvereniging niet meer goedgekeurd worden.
algemeen

Erevoorzitter: Chris Vanderstraeten werd door de ledenvergadering unaniem benoemd tot erevoorzitter van VSV Gent vzw. Hij blijft, op eigen verzoek, zetelen in de raad van bestuur en het uitvoerend bestuur maar zonder functie.
We kunnen niet genoeg benadrukken wat Chris voor onze vereniging nog steeds betekent, daarom dat met die eretitel onze enorme blijk van waardering voor hem uitgedrukt wordt. Een woordje van dank gaat natuurlijk ook uit naar Magda want achter een sterke voorzitter staat een al even sterke echtgenote...
algemeen

Gevraagd: mogen we de VSV'er eraan herinneren dat materiaal dat voor privédoeleinden gebruikt wordt onvoorwaardelijk terug moet gebracht worden! En normaal gezien wordt er eerst GEVRAAGD of iets MAG gebruikt worden... Soms wordt er teveel van uitgegaan dat VSV-materiaal gemeengoed is dat zo maar te pas en te onpas kan meegenomen en gebruikt worden. Neen, zo is het dus niet en daar hebben sommigen het moeilijk mee, spijtige mentaliteit.
algemeen

Belangrijk bericht: aan VSV-spelers, begeleiders en supporters, aan alle bezoekende spelers, begeleiders en supporters:
Ingevolge verscheidene klachten van omwonenden wegens foutief parkeren heeft de lokale politie ons laten weten dat zij op de wedstrijddagen controles zal uitvoeren i.v.m. het parkeren; foutief geparkeerde voertuigen zullen geverbaliseerd worden en desnoods worden weggetakeld. Het bestuur van VSV Gent rekent erop dat elkeen zijn voertuig correct volgens de aanwezige verkeersborden zal parkeren. Het bestuur dankt u hiervoor.
algemeen

Rookverbod: conform de wet mag er sinds 1 januari 2007 in het VSV-clubhuis NIET meer gerookt worden.
Lees er alles over op www.roken-horeca.be