meegedeeld

dinsdag 12 januari 2021

Transfernieuws: 2 nieuwe spelers komen volgend seizoen de kern vervoegen, welkom Giovanni en Stijn. Het gros van de spelers blijft onze kleuren verdedigen in 2021-2022. Ook volgend seizoen blijft Peter Van Keymeulen onze T1 van VSV Gent, heel gedreven om zich eens een volledig seizoen te bewijzen. Doe zo voort Peter, goe bezig, zoals ze zeggen... Klik HIER voor méér info.

maandag 11 januari 2021

42ste VSV-Jeugdtoernooi "Chris Vanderstraeten": hopelijk wordt het tijdens de komende periode steeds meer coronavrij zodat we terug met zijn allen kunnen voetballen. We wagen het erop om een "light" versie (U6 tem U13) van ons toernooi te organiseren en dat zal opnieuw doorgaan in het weekend van OLH-Hemelvaart, namelijk op donderdag 13, vrijdag 14 en zondag 16 mei 2021. Alles wordt in het werk gesteld om dit op een zo veilig mogelijke manier te laten doorgaan en we hopen jullie te mogen verwelkomen. Klik HIER voor alle info.

dinsdag 29 december 2020

Vacature TVJO: ben je bezeten door voetbal? Is jeugdvoetbal je passie? Dan ben jij de jeugdcoördinator die VSV Gent zoekt. Stuur jouw schriftelijke kandidatuur naar Tom De Clercq via tom_dcl@telenet.be. Voor bijkomende inlichtingen kan je contact opnemen met Tom De Clercq 0472/746226 of Gerland Schouls 0497/525780. De functie is toegankelijk voor mensen binnen en buiten de club. Lees HIER alle info m.b.t. taken, profiel en aanbod.

woensdag 23 december 2020

Heropstart competitie (bis): we hebben de competitiekalenders voor de rest van het seizoen gepubliceerd voor wat ze waard zijn, met dank aan onze Luc DB... Per VSV-ploeg of per weekend, u vindt ze o.a. via rubriek "Sportieve Info", per ploeg, en de "Hoofdpagina", per weekend. En om in herhaling te vallen: indien, als, eventueel, misschien, hopelijk, als iedereen z'n gezond verstand gebruikt... en hopelijk doet FC Covid-19 NIET mee!

zaterdag 19 december 2020

Verjaardag: het zal waarschijnlijk tussen alle corona berichten door ergens tussen de regels vergeten zijn maar op 9 december jl. vierde de VSV-website haar 20ste verjaardag! Die dag in 2000, het was een zaterdag, gingen we met een bang hart de internetsnelweg op. We genoten onderweg van veel enthousiasme, bijval, aanmoedigingen en respect. En ja, we zijn er vandaag nog steeds met een site die dagdagelijks bijgewerkt wordt met niet te veel franjes, toeters of bellen maar met degelijke voetbalinfo, waarbij de jeugd op gelijke basis behandeld wordt als de seniors. Ik, webmaster Erwin, bedank alle vaste en losse medewerkers die in de loop van al die jaren een of andere bijdrage hebben geleverd. Een speciaal hartje gaat uit naar mijn compagnons Gille De Wette (dé leermeester van het eerste uur en "connaisseur" van alle mogelijke en onmogelijke soft- en hardware), Peter D'hont, Chris De Maeyer (+2015), Pat Pollefeyt en Dorine De Buck-Hostens. We doen er nog een aantal jaartjes bovenop!

maandag 14 december 2020

Cadeautips!: in samenwerking met onze sponsor Sportsandteams wenst VSV Gent een aantal producten met VSV Gent-logo voor te stellen: • Mondmasker • Muts • Badhanddoek. Handige én nuttige cadeautips voor onder de kerstboom! Lees HIER alle info...

vrijdag 11 december 2020

Heropstart competitie: Voetbal Vlaanderen deelt in een schrijven aan de clubs mee: "We werken momenteel aan een oplossing op basis van de mogelijke hervatting van de trainingen vanaf 15 januari 2021, waarna competities mogelijk in de loop van februari 2021 kunnen hervatten". Lees HIER de volledige brief, ook de speeldata van seniors en jeugd zijn bijgevoegd.

zondag 29 november 2020

Financieel duwtje: Voetbal Vlaanderen ontving uit het Vlaams Noodfonds van de sportfederaties een bedrag van 585.416 euro. We beslisten om deze gelden integraal aan te wenden voor de ondersteuning van clubs die inzetten op jeugdsport, meisjesvoetbal en G-werking. 927 clubs ontvangen hierdoor een extra financiële ondersteuning. Zowel clubs uit het voetbal, het futsal als het minivoetbal ontvangen een bijdrage. Lees HIER het volledige artikel.

maandag 16 november 2020

Covid-19: vanaf maandag 16 november starten de trainingen bij onze jeugd t/m U13 terug op onder een strikt protocol. Zo bieden wij aan de jongeren de kans om zich sportief uit te leven in deze speciale tijden. Wij rekenen erop dat iedereen het gezond verstand gebruikt en zich aan de regels houdt. Zo gaan we er samen ko­men! Lees HIER het protocol.

donderdag 15 oktober 2020

Welkom: hij heeft een technische spoedcursus gekregen en is met glans geslaagd: Gerard Dirckx staat sinds vorige week in voor de belijning van en kleine onderhoudswerken aan de VSV-pleinen. Gerard is niet onbekend bij VSV want zoon Zeno speelde er ooit. Welkom Gerard.

dinsdag 13 oktober 2020

Welkom: sportief verantwoordelijke Nicolas Hermie deelt officieel mee dat de trainingen van onze vierde provincialer vanaf donderdag zullen geleid worden door de nieuwe trainer Terry De Grande. Terry heeft als voetballer zijn sporen verdiend in het nationale voetbal en in de herfst van zijn carrière eveneens bij VSV. Als trainer heeft hij ervaring opgedaan als beloftentrainer bij FC Latem. We heten hem van harte welkom en wensen hem heel veel succes.

vrijdag 2 oktober 2020

Bedankt: de nestor onder de leden van de Raad van Bestuur, Marc Debaets, stelde zich geen kandidaat meer voor de verkiezing van 25 september jl. Marc was gedurende 39 jaar onafgebroken lid van de raad, waarvan 15 jaar als voorzitter. Als verantwoordelijke voor de externe relaties hielp Marc mee, meestal in de luwte en achter de schermen, om de soms warrige dossiers tussen onze vereniging en de stad Gent te ontwarren en een handje (sneller) vooruit te helpen. Huidig voorzitter Marc Rijckaert bedankte Marc in naam van VSV Gent voor de jarenlange toewijding, we sluiten ons daar graag volmondig bij aan!

woensdag 30 september 2020

Ontslag: trainer Alain Van Volsem van VSV B (4de provinciale) heeft op 29/9 per direct zijn ontslag gegeven. Hij heeft zijn beslissing zelf toegelicht aan de spelersgroep. VSV Gent wenst bij deze Alain te danken voor de jarenlange inzet voor VSV Gent - als speler, jeugdtrainer, trainer 4de prov., lid jeugdbestuur - en wenst hem verder veel succes in de toekomst. De verantwoordelijken van de sportieve cel VSV Gent gaan nu op zoek naar een vervanger om de 4de provincialer te trainen en te coachen.

dinsdag 29 september 2020

Algemene Ledenvergadering: conform de statuten van onze vereniging vond op vrijdag 25 september 2020 de algemene ledenvergadering en de verkiezing voor een nieuwe Raad van Bestuur plaats, ter zetel. Deze vergadering verving, omwille van corona-maatregelen, de vergadering die gepland was op vrijdag 27 maart 2020
- Er zijn 26 werkende, en dus stemgerechtigde, leden. Het quorum om geldig te vergaderen = 14.
- Er zijn 20 deelnemende stemgerechtigden (15 leden aanwezig, 5 leden laten zich vertegenwoordigen via een geldige volmacht en 6 leden zijn afwezig). De vergadering is geldig en het quorum om verkozen te zijn = 11.
- Er zijn 2 niet-stemgerechtigde leden (in het bezit van een geldige lidkaart 2019-2020) aanwezig.

Na verwelkoming door voorzitter Marc Rijckaert, wordt de agenda afgewerkt:
1. Financieel resultaat 2019 door penningmeester Luc De Buck met een gedetailleerd verslag over uitgaven en inkomsten.
2. Jaarverslag 2019 door voorzitter Marc Rijckaert - Interpellatie door de leden - Het jaarverslag en de jaarrekeningen 2019 worden met eenparigheid van stemmen goedgekeurd.
3. Alle kandidaten voor de nieuwe Raad van Bestuur werden verkozen: Marc Rijckaert (voorzitter), Stefan Berghmans ( ondervoorzitter, verantw. dagelijks bestuur, verantw. contact met de stad Gent), Erwin D’hont (secretaris, webmaster), Luc De Buck (penningmeester, verantw. sportmateriaal), Erik Vanderstraeten (gerechtigde correspondent), Mira Van Stichel (verantw. sponsoring), Bert Pappijn (verantw. sponsoring), Geoffrey Martin (verantw. infrastructuur en accommodatie), Tom De Clercq (verantw. kantine, jeugdvoorzitter).

dinsdag 22 september 2020

Sportieve omkadering: we hebben iedereen die betrokken is bij de sportieve omkadering in 2020-2021 nog eens netjes in 1 document gepubliceerd. Wie is betrokken bij de senioren- of jeugdwerking en het a-voetbal? Klik HIER.

dinsdag 25 augustus 2020

De Persmap: ook dit seizoen nemen wij de korte matchverslagen en foto's over uit onze lokale kranten De Gentenaar en Het Laatste Nieuws. U vindt alles in "De Persmap 2020-2021" in de zwarte marge hiernaast (klik op het balletje).

dinsdag 25 augustus 2020

Start competitie: g.c. Erik VDS geeft nog even mee bij de start van de competitie:
"Zoals eerder gecommuniceerd zal de competitie voor de seniors van start gaan in het weekend van 12 & 13 september 2020. De wedstrijden eerste elftallen heren, oorspronkelijk voorzien in het weekend van 5 & 6 september 2020, schuiven hierdoor op naar woensdag 11 november om 14.30u. (15u mits gekeurde verlichting). Deze wedstrijden kunnen vooruitgeschoven worden met akkoord van beide partijen maar kunnen niet gespeeld worden voor 12 september. De wedstrijden provinciale en gewestelijke reserven van het weekend van 5 & 6 september kunnen met akkoord van beide partijen doorgaan op een datum naar keuze maar kunnen niet gespeeld worden voor 12 september. De wedstrijden van alle jeugdcategorieën starten zoals voorzien in het weekend van 5 & 6 september."

donderdag 20 augustus 2020

Terreinkeuring (2e poging): voorzitter Stef laat weten: "Beste Staf en Gilles, Ik denk dat ik in naam van het bestuur mag spreken en jullie heel hard bedanken voor de geleverde inspanningen de afgelopen maanden. De vele uren die jullie spendeerden op VSV leverden ons twee zeer goed bespeelbare velden op, die dan ook terecht werden goedgekeurd voor competitievoetbal. Dat de velden niet perfect liggen, heeft andere oorzaken, los van jullie inzet en arbeid. Jullie hebben er zeker en vast het beste uitgehaald wat mogelijk was. Met sportieve groeten, Stef"
Bedankt Gustaaf Lammens en Gilbert De Wette!

donderdag 23 juli 2020

Gezocht: om onze clubjeugdwerking te versterken is VSV Gent voor het seizoen 2020-2021 dringend op zoek naar een ge­mo­ti­veer­de trainer voor U13 en een vlindertrainer (vrije trainer die inspringt waar nodig). Een diploma is een pluspunt maar geen vereiste. Interesse? Stuur een mail naar jeugd­coör­di­na­tor TVJO Luc De Buck via tvjo@vsv-gent.be

maandag 6 juli 2020

Infobrochure VSV-Jeugd: jeugdvoorzitter Tom bracht de editie 2020-2021 uit van de brochure met alle mogelijke info betreffende onze jeugdafdeling, kortom, alles wat u wou weten om uw kind in een aangename en familiale sfeer te laten sporten.. Klik HIER.

zondag 5 juli 2020

Een DIKKE dankuwel: bedankt aan alle vrijwilligers die hebben meegeholpen aan het opfrissen van onze accommodatie. HAND IN HAND... Bekijk HIER enkele foto's.

vrijdag 3 juli 2020

Afhaling prijzen VSV-tombola 2020: tot eind september én na afspraak per mail worden de prijzen op naam klaargezet en kunnen ze afgehaald worden bij Erik Vanderstraeten thuis (gcvsv@telenet.be - Philippe Van de Veldehof 8, 9050 Gentbrugge). Klik HIER.

donderdag 21 mei 2020

Seizoen 2020-2021: in Sportleven nr. 21 van 20 mei 2020 verschenen updates van de modaliteiten betreffende de competitie voor seizoen 2020-2021, klik HIER voor alle info over eerste ploegen, reserves en jeugd. Ook de modaliteiten betreffende de Hofman Sport Cup 2020-2021 zijn hierin gepubliceerd, klik HIER voor alle info.
Tevens is de competietieplanning 2020-2021 voor seniors, reserves en jeugd reeds een tijdje verschenen, klik HIER om te voorzien wanneer u (hopelijk) vakantie kan nemen! De rubriek "Activiteitenagenda" werd ook bijgewerkt, u hoeft echt niets te missen...

maandag 27 april 2020

Goed doel: een aantal goederen uit de kantine zijn aan vervaldatum eind mei/begin juni toe. Daarom besliste het bestuur van VSV om deze goederen weg te schenken. Aangezien VSV Gent een ploegje AUTI-voetbal heeft, was de keuze eenvoudig en viel ons oog op MFC-Thuisbegeleiding, vzw Sint-Lievenspoort. Lees HIER het artikel en het bedankwoord van Vincent Vandenbussche, directeur.

maandag 27 april 2020

Bedankt & Welkom!: jeugdvoorzitter Tom DC bedankt in een mail trainers en afgevaardigden voor het voorbije seizoen. Op een niet-persoonlijke manier afscheid moeten nemen en bedanken is inderdaad een beetje wrang, maar ja, iedereen had waarschijnlijk iets minder "social distancing" in gedachten. Tevens verwelkomt Tom 2 nieuwe gezichten in de jeugdwerking, Sofie Coolens en Ronny Booten, en nemen we afscheid van Jens Vande Putte als jeugdbestuurslid. Lees HIER de mail.

vrijdag 24 april 2020

Seizoen 2020-21: ook volgend seizoen zal VSV starten met een eerste ploeg B in 4de provinciale. Daarentegen verdwijnt 1 be­lof­ten­ploeg (B-elftal) maar deze wordt vervangen door een U21-elftal.

vrijdag 10 april 2020

Voetbalterrein: toch 1 lichtpuntje in deze barre tijden: door het wegvallen van het VSV-Jeugdtoernooi kon de heraanleg van het 1ste veld nu al gestart worden. Als alles een beetje meezit kan VSV weldra beschikken over 3 prachtige grasvelden, waarvan twee met verlichting en één met beregeningssysteem. Een droom van elke club en zeker voor de trainers en de spelers. Klik HIER voor wat foto's.

vrijdag 3 april 2020

VSV-Jeugdtoernooi "Chris Vanderstraeten": de Raad van Bestuur heeft in haar (video)zitting van 2 april beslist om het jeugdtoernooi "Chris Vanderstraeten" dit jaar niet te laten doorgaan. Gezien de huidige omstandigheden en de voorzichtige vooruitzichten acht VSV Gent het niet opportuun om spelertjes, begeleiders en bezoekers bloot te stellen aan mogelijke besmetting. Ook wij vinden het enorm spijtig maar laten de gezondheid primeren, boven alles!
Wij houden eraan om de ingeschreven ploegen van harte te bedanken voor hun toegezegde deelname en hopen dat afgelasting geen afstel betekent. Daarom... tot volgend jaar in betere tijden? Ook een (dik) woordje van dank aan Dorine De Buck-Hostens, onze toernooicoördinatrice, die heel veel werk zomaar in het niets ziet verdwijnen. Dorine, op naar een volgende editie...

woensdag 1 april 2020

Bondsbijdragen: in een communiqué d.d. 31 maart 2020 via Voetbal Vlaanderen lezen we: "CLUBS MOETEN RESTERENDE BONDS­BIJ­DRA­GEN DIT SEIZOEN NIET BETALEN". Lees HIER alle details.

dinsdag 25 februari 2020

R.I.P.: Wij vernamen het overlijden van Annaïse Verstraete, mama en schoonmama van Pat Pollefeyt en voorzitter Stefan Berghmans. De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden op zaterdag 29 februari om 11u in de Sint-Hilarius kerk, Grote Markt te Wevelgem. VSV Gent biedt zijn oprechte blijken van medeleven aan de familie aan.

maandag 20 januari 2020

Double Pass Audit: VSV liet in het najaar 2019 een audit van haar gewestelijke jeugdwerking afnemen. Intussen vernamen wij het resultaat van double pass. Onze club behaalde 1 ster. Voor een gewestelijke audit is dit het hoogst haalbare resultaat. Wij willen onze TVJO Luc DB en andere medewerkers aan deze audit feliciteren, een pluim voor de VSV-jeugdwerking. Lees HIER de brief.

vrijdag 17 januari 2020

De transfermarkt: volgend seizoen, 2020-2021, treedt VSV aan met nog slechts 3 seniorsploegen (in 3e of 2e prov., in 4e prov. en 1 beloftenploeg). Om degelijk weerwerk te kunnen bieden, maar zonder zotte uitgaven en als een goede en strikte huisvader, kijkt onze sportieve cel uit naar de nodige versterkingen. Uiteraard wordt de inbreng én doorstroming van onze eigen jeugd absoluut niet uit het oog verloren. We heten de nieuwkomers graag welkom bij de VSV-familie, klik HIER.

woensdag 8 januari 2020

TV - Canvas: Gentbrugge - Joris Hessels ontmoet zijn nieuwe dorpsgenoten. Een poëtische human interestreeks - vanaf 8 januari op Canvas om 21u20. Zeker kijken op woensdag 15 januari want dan komen Simonneke en Yvonneke in het programma tijdens aflevering 2! Klik HIER voor méér info.

maandag 6 januari 2020

Opgeruimd staat netjes: met dit motto voor ogen begonnen 5 paar handen iets vroeger dan normaal aan de lenteopkuis op VSV. De "oude" kleedkamers en aanpalende vertrekken werden onder handen genomen en ondergingen een grondige poetsbeurt. Menig ding, "we hebben dat uiteindelijk niet meer nodig, 't is kapot of 't staat toch maar in de weg niets te doen...", werd afgevoerd. Bedankt Staf, Philippe, Luc, Lieve en Manu, jullie arbeid wordt ten zeerste gewaardeerd! Klik HIER voor enkele foto's.

donderdag 5 december 2019

Sinterklaasfeest: vermits de goede Sint al té veel werk heeft op 5 & 6 december kwam hij, uiteraard vergezeld van z'n trouwe zwarte Pieten, reeds langs op woensdagnamiddag in het goed gevulde VSV-clubhuis. Onze youngsters keken er reikhalzend naar uit en ook dit jaar, vernam ik uit goede bron, waren er geen stoute mama's... De papa's zouden later aan bod komen in dat lusthof aan de overkant. Klik HIER voor de fotoreportage.

vrijdag 15 november 2019

Jeugdcel: We hebben het hem nog eens "schone" gevraagd en hij heeft aanvaard! Tom De Clercq is onze nieuwe jeugdvoorzitter. Proficiat Tom en good luck met al dat jong (en minder jong) geweld!

woensdag 30 oktober 2019

R.I.P.: Wij vernamen het overlijden, na langdurige ziekte, van Jan Boone, echtgenoot van Annie De Pourcq en papa van Katrien (+2019) en Els. We zullen ons Jan blijvend herinneren als een guitige en hevige VSV-supporter, menige activiteit werd "opgeluisterd" door Jan voor wie echte kameraadschap hoog in het vaandel stond... De uitvaartplechtigheid vindt plaats op donderdag 7 november in de aula van het crematorium Westlede te 9080 Lochristi om 10.30 uur.
VSV Gent biedt zijn oprechte blijken van medeleven aan de familie aan.

woensdag 16 oktober 2019

Sponsors: bij de VSV-familie verwelkomen wij van harte 't Dreupelkot - Het Waterhuis aan de Bierkant als nieuwe HOOFD­SPON­SOR. En vermits de liefde van VSV vaak door de maag gaat, mag naast het natje zeker het droogje niet ontbreken: daarom heten wij ook Restaurant, Brasserie en Wijnbar "Hof van Heusden" van harte welkom als nieuwe sponsor met reclamebord. Goed nieuws uit de Club 500: daar traden de families Bergmans en De Buck toe tot deze selecte kring.
Iedereen welkom en een terechte dank u wel! Klik HIER voor de laatste stand van zaken betreffende onze sponsors.

maandag 14 oktober 2019

Persmededeling Stad Gent: "De sportcluster Gentbrugse Meersen is zaterdag 12 oktober 2019 feestelijk geopend. Op het 11 hectare grote terrein kunnen buurtbewoners voetballen, lopen, mountainbiken en aan de slag gaan op de street work-out. Ook zes sportclubs vinden er hun uitvalsbasis. Zij krijgen er gloednieuwe velden voor voetbal, cricket, korfbal, softball, baseball en boog­schieten.". Lees HIER het volledige artikel.
De plaatselijke kranten bleven natuurlijk niet achter en publiceerden volgende artikels in de kranten van 14 oktober 2019: Het Laat­ste Nieuws (lees HIER) en De Gentenaar (lees HIER).

maandag 7 oktober 2019

VSV-mosselfestijn: het inrichtende VSV-playbackteam is er bijna in geslaagd om het clubhuis uit z'n voegen te laten barsten! Nog nooit waren over twee dagen zo veel eters ingeschreven... Het was smullen geblazen met zo'n heerlijk dampend kommetje mosselen en een bakje goudgeel gebakken frietjes. Bedankt iedereen voor jullie aanwezigheid maar toch nog een heel speciaal woordje van dank aan de mensen die zich weer eens belangeloos hebben ingezet (opdienen, afwassen, frietjes bakken, toogteam...) om van deze activiteit een topgebeurtenis te maken! Jullie hebben nu al reclame gemaakt voor volgend jaar!

vrijdag 9 augustus 2019

Elk Talent Telt - KAA Gent Foundation: "12 lokale Gentse voetbalclubs ontvangen samen € 75.000 voor hun jeugdwerking. Het geld komt uit het Gentse Elk Talent Telt-ondersteuningsfonds, een initiatief van KAA Gent. Elk Talent Telt is een project van de KAA Gent Foundation. Alle Gentse voetbalclubs met jeugdvoetbal zijn partner van het project. Samen werken ze aan een warme en kwaliteitsvolle Gentse voetbalruimte. De KAA Gent Foundation evalueerde in de voorbije weken de werking van de 12 partnerclubs en keurde in totaal voor € 75.000 aan financiële steun goed. Met dit initiatief, het Elk Talent Telt-ondersteuningsfonds, laat KAA Gent alle Gentse jeugdvoetbalwerkingen mee groeien met het succes van de Buffalo's." (bron: kaagent.be)
Lees HIER het volledige artikel met de rapporten per ploeg.

algemeen

Nieuwe wetgeving cateringmateriaal: binnenkort, vanaf 2020, gelden nieuwe regels voor het gebruik van cateringmateriaal. Lees HIER wat er verandert, ook voor onze voetbalclub.

algemeen

Sportkwetsuur: wanneer een speler tijdens een training of bij een wedstrijd, vlak ervoor of erna, gekwetst geraakt, dan dient hij zijn ploegafgevaardigde hiervan op de hoogte te brengen. Indien de kwetsuur een interventie van een arts vereist, dan dient een aangifteformulier ingevuld te worden. U kan dit formulier HIER afdrukken en voor de verdere afhandeling verwijzen we naar "Wat te doen bij een kwetsuur" (onder rubriek "Ploegen & Verslagen"), klik HIER.

algemeen

Auti-voetbal: in september start VSV met een voetbalploegje voor kinderen met autisme. We voorzien specifieke begeleiding aangepast aan de behoeften van de kinderen o.a. door: vaste trainers, kleine groepjes, voorspelbaarheid en visualisatie. De contactpersoon auti-voetbal is Inge De Bruyne (0478-39.19.61). Er is ook een foldertje met alle info beschikbaar, klik HIER.

algemeen

Impressie: het jeugdtoernooi 2019 in een korte impressie "uit de lucht"! Om auteursrechtelijke bescherming diende de muziek er helaas afgehaald te worden. Bedankt Céderic (zoon van Stefan VDB), tes schuune vliege.... Klik HIER.

algemeen

AED Defibrillator
: ook VSV is vanaf heden eigenaar van een (levensreddende) AED Defibrillator. Dit toestel werd geïnstalleerd in het vroegere scheidsrechterslokaal (achter het clubhuis). Dit lokaal zal steeds toegankelijk zijn. In het begin van het volgend seizoen zullen er ook opleidingen voorzien worden voor trainers, afgevaardigden en ev.geïnteresseerden.
Klik HIER voor het (Nederlandstalig) demofilmpje "Opleiding voor het gebruik van de AED type SP-1 van CU MEDICAL"

algemeen

Mededeling: "Bepaalde geneesmiddelen of voedingssupplementen bevatten verboden stoffen. Let daarmee op! Neem nooit medicijnen of voedingssupplementen in zonder voorschrift of advies van een (sport)arts of voedingsdeskundige...". Zo begint de persmededeling van NADO Vlaanderen betreffende (onbewust) dopinggebruik. Lees HIER de volledige tekst.
algemeen
Chris De Maeyer (1957 - 2015)


Naar aanleiding van de uitvaart van Chris De Maeyer op vrijdag 30 oktober las Yentl Claessens, fanionspeler bij VSV, in naam van hemzelf en de spelers volgende tekst voor:

Dag délégué,

Toen we begonnen als jonge mannen bij het gouden duo, Dirk en Chris, dachten we: dit kan niet mis gaan. En zo was het dan ook. Aan het einde van het seizoen speelden we kampioen. Datzelfde jaar gingen we ook voor het eerst naar het Verloren Bos. Dat waren altijd hele toffe en goed georganiseerde stages.
Terwijl Dirk er voor zorgde dat we fysiek sterk stonden, zorgde jij voor wijze en gezellige momenten bv. de quiz, die zat altijd goed in elkaar en zorgde voor hilarische momenten. Overal waar je kwam, had je je fototoestel mee. Dat merkten we vooral toen je ons kwam wakker maken op de stages. Niet enkel om ons wakker te maken gebruikte je je toestel, ook op de wedstrijden was het van cruciaal belang. Voor de match dacht je er wel eens aan om weg te rijden met ons groot kapitaal aan waardevolle spullen, maar je brommerke was niet snel genoeg.
Niet enkel tijdens, maar ook na, was je bezig met onze match. Je schreef de verslagen alsof de match nog steeds bezig was. Je nam de taak als délégué zeer serieus, want je behandelde zowel ons als de tegenpartij met respect. De spelers die niet geselecteerd waren, vergat je ook niet. Als je kwam kijken, kreeg je evengoed een bonneke. Op VSV was je echt een icoon. Dat zag je zeker toen je deze zomer naar VSV kwam en iedereen op je afkwam. Niet enkel als délégué en fotograaf, maar ook als webmaster, samen met je goede vriend Erwin, de mannen van 't Vuilhoeksken, was je schitterend.
Chrisken, uuk al zijde nen Anderlechtsupporter, ge blijft altijd 'onzen deeleegee'.
Zoals ons clublied zegt "Hand in hand kameraden..."

De gasten van VSV
algemeen
Chris De Maeyer (1957 - 2015)

Chris is niet meer. Opstandig, gevochten, hoopvol, gevochten, gelaten en tenslotte rustig ingeslapen op 21 oktober 2015.
Tot op vandaag was Chris deel van ons beruchte "'t Vuilhoekske van VSV" dat in 2011 en 2013 blij en opgetogen naar Everton en Barcelona trok om er een plaatselijk elftal aan het werk te zien. Helaas waren toen al symptomen merkbaar dat er meer aan de hand was dan een pijntje aan de nek... Chris genoot echter met volle teugen. Nog niet zo lang geleden stelden we zelfs onze volgende trip naar München uit om Chris eventueel de kans te gunnen om mee te gaan, zelfs al was hij fervent Anderlecht supporter! Helaas...
Ver terug in de vorige eeuw genoot Chris ooit van een nederlaag die hij, als keeper van het toenmalige Thor Azaert, VSV, waarbij ondergetekende in het doel stond, kon aansmeren. Het kon de pret niet drukken waarbij de verbroedering in de 3de time van hoger belang was. Beter leerden we Chris nog kennen in Jeugdclub Sjaloom te Sint-Amandsberg waar hij hoog en droog op zijn verhoog onze meest onnozele muziekaanvragen inwilligde. Het waren memorabele avonden. Helaas...
Toen Chris (eindelijk) bij VSV belandde was hij jarenlang (we zijn de tel kwijt geraakt) afgevaardigde van een jeugdelftal. Streng maar rechtvaardig, tot op de dag van vandaag gerespecteerd door al dat jong geweld dat hij zag passeren. In het seizoen 2013-2014 gaf hij de fakkel door. Wie herinnert zich trouwens niet zijn organisaties van voetbalstages in het Verloren Bos te Lokeren. Steevast met een bosspel en een quiz en vooral veel plezier voor jong en meegereisd oud! Helaas...
Heel wat playbackshows zijn blijvende herinneringen omdat Chris ze met de camera opnam en op dvd brandde. Als we nu nog eens zullen kijken zullen we ons niet alleen de show herinneren. Ook aan het ondertussen verdwenen clubblad VSVaria werkte Chris jarenlang mee, zelf schrijvend over z'n toenmalige ploeg en anderen aanzettend om eindelijk ook eens de pen ter hand te nemen. De laatste jaren zette Chris zich ook in voor deze website: de uitslagen bijhouden en, vooral, zorgen voor veel fotoreportages in ons externe fotoalbum dat hij gul sponsorde "omdat er dan meer foto's in konden". Helaas...
Helaas, de strijd heb je verloren, Chris, maar je gedachten en Vlaamse idealen blijven in onze herinnering bewaard. We bieden dan ook aan Linda en je kinderen Marijke, Stijn en Nele onze blijken van oprecht medeleven aan en wensen ze veel sterke toe.

Je collega-webmaster en zo veel méér (maar triest),
Erwin
algemeen

Clubhuis: sinds VSV Gent huurder geworden is van de terreinen en gebouwen aan de Boer Janssensstraat 15 te Gentbrugge, gelden voor het inrichten in en het gebruik van het clubhuis volgende en nieuwe regels:
- VSV is geen eigenaar meer en moet derhalve strikt de bepalingen van het huurcontract met de Stad Gent/Farys naleven;
- in dat huurcontract staat overduidelijk dat het clubhuis enkel mag gebruikt worden door VSV Gent en dit voor activiteiten gerelateerd aan het maatschappelijk doel van onze vereniging (dit is de geest van het door ons ondertekend huurcontract);
- er kan dus geen sprake zijn van derden het gebruik te geven voor activiteiten die niets met onze vereniging te maken hebben;
- gezien de nieuwe situatie (we zijn huurder) kunnen externe aanvragen en vragen om gebruik die niet gerelateerd zijn aan de voetbalvereniging niet meer goedgekeurd worden.
algemeen

Erevoorzitter: Chris Vanderstraeten werd door de ledenvergadering unaniem benoemd tot erevoorzitter van VSV Gent vzw. Hij blijft, op eigen verzoek, zetelen in de raad van bestuur en het uitvoerend bestuur maar zonder functie.
We kunnen niet genoeg benadrukken wat Chris voor onze vereniging nog steeds betekent, daarom dat met die eretitel onze enorme blijk van waardering voor hem uitgedrukt wordt. Een woordje van dank gaat natuurlijk ook uit naar Magda want achter een sterke voorzitter staat een al even sterke echtgenote...
algemeen

Gevraagd: mogen we de VSV'er eraan herinneren dat materiaal dat voor privédoeleinden gebruikt wordt onvoorwaardelijk terug moet gebracht worden! En normaal gezien wordt er eerst GEVRAAGD of iets MAG gebruikt worden... Soms wordt er teveel van uitgegaan dat VSV-materiaal gemeengoed is dat zo maar te pas en te onpas kan meegenomen en gebruikt worden. Neen, zo is het dus niet en daar hebben sommigen het moeilijk mee, spijtige mentaliteit.
algemeen

Belangrijk bericht: aan VSV-spelers, begeleiders en supporters, aan alle bezoekende spelers, begeleiders en supporters:
Ingevolge verscheidene klachten van omwonenden wegens foutief parkeren heeft de lokale politie ons laten weten dat zij op de wedstrijddagen controles zal uitvoeren i.v.m. het parkeren; foutief geparkeerde voertuigen zullen geverbaliseerd worden en desnoods worden weggetakeld. Het bestuur van VSV Gent rekent erop dat elkeen zijn voertuig correct volgens de aanwezige verkeersborden zal parkeren. Het bestuur dankt u hiervoor.
algemeen

Rookverbod: conform de wet mag er sinds 1 januari 2007 in het VSV-clubhuis NIET meer gerookt worden.
Lees er alles over op www.roken-horeca.be