meegedeeld

vrijdag 14 juni 2024

Bedankt Voetbal Vlaanderen!: "Voetbal is de meest inclusieve en toegankelijke sport, dit moeten we te allen tijde blijven bewaken. Wanneer we de individuele bijdragen van een voetballer aan de federatie gaan vergelijken met andere sportfederaties (vb. wielrennen, hockey, tennis, basketbal, gymnastiek,...) stellen we vast dat we onze sport kunnen aanbieden voor het laagste tarief."
Zo begint de tekst om de actualisatie - lees: opslag - van de individuele bondsbijdragen te duiden en dit vanaf 1 juli 2024. Beslist door de Hoge Raad op 10 juni en reeds van kracht vanaf 1 juli... Sommige zaken kunnen bij de bond dan toch op een snelle manier afgehandeld worden zonder verder veel communicatie vooraf. Lees HIER het volledige artikel.

vrijdag 7 juni 2024

44e VSV-jeugdtoernooi "Chris Vanderstraeten": ook deze editie blijft bewaard via de vele foto's in ons fotoalbum op deze site. Met dank aan Dorine Hostens en Thomas Van den Daele! Klik HIER of ga naar rubriek "Fotoalbums" en klik door op "toernooien & jeugdcup". Veel kijkgenot...

donderdag 16 mei 2024

Bedankt & welkom: een mooier scenario kan je je niet indenken: scoren in je afscheidsmatch via "specialiteit penalty" en meteen het behoud in 2e provinciale verzekeren. Dat overkwam "onze" kapitein Devi Taelman die er bij VSV aan begon in 2013-2014 en nu een einde stelt aan z'n actieve voetbalcarrière. Een clubman zoals ze nog weinig gemaakt worden tegenwoordig want naast één der voetbaltrainers bij onze G-voetbalafdeling is Devi in maart ook verkozen in het nieuwe Bestuursorgaan van VSV. Hij neemt er de taak op zich van "sportief beleid seniorspelers". Een viking in het bestuur!
Hij had serieuze twijfels of hij zou aanblijven maar toch doet sportief verantwoordelijk Nicolas Hermie er nog een seizoen bij, het 10e al! Hij vertrouwde ons toe dat het "niet gemakkelijk was en is, soms zum kotzen", spelers die tekenen, toch niet afkomen, dan weer wel willen komen, de gevraagde "absurd hoge" bedragen. Maar kijk, clubliefde primeert!
Een nieuw "oud" gezicht in de functie van VSV-scout is Eddy Van Hecke. Eddy hoeven we niet voor te stellen want ooit jarenlang trainer van de fanion en geliefd bij elke ploeg die hij ooit onder z'n hoede had. Eega Sonja zal tevreden zijn, ze mag nu openlijk voor VSV supporteren en de gebakjes aan de tafel van de dames zullen nog méér smaken!
En tot slot eventjes over mezelf, Erwin D'hont. Méér dan dertig jaar, verdeeld over 2 periodes, was ik secretaris van de Raad van Bestuur, nu Bestuursorgaan genoemd. Begin dit jaar besloot ik er een punt achter te zetten, "het is tijd dat de jeugd overneemt". Ik ben er zeker van dat mijn opvolgster Mira er het beste zal van maken. Maar gene paniek... als webmaster zal ik verder onze site blijven onderhouden, bijna dagelijks en met evenveel enthousiasma voor fanion en jeugd. Getuige: de bijna 1.100.000 bezoekers sinds 9 december 2000.

woensdag 15 mei 2024

44e VSV-jeugdtoernooi "Chris Vanderstraeten": de 4-daagse is terug achter de rug en we zagen dat het goed was. Alles viel of stond met het weer en ja, de weergoden waren ons goedgezind. Ik ben zeker dat onze ere-voorzitter Chris er voor iets tussen zat. Ondanks een paar afzeggingen konden onze toernooiverantwoordelijken Jonas en Margot er toch voor zorgen dat de hiaten vlug opgevuld werden, bedankt aan de "last minute" invallende ploegen. En een hele dikke grote en welverdiende dankjewel gaat naar onze toernooisponsors en niet in het minst naar onze 150 vrijwillige medewerkers. Weet, zonder jullie geen VSV-jeugdtoernooi "Chris Vanderstraeten". Op naar de 45e editie in 2025...

maandag 6 mei 2024

WM Youth Cup bronze: op zaterdag 4 mei stonden de Vlaamse finales van de WM Youth Cup op het programma, de absolute apotheose van alweer een topseizoen van onze ploegen in de Cup. VSV kon 4 ploegen afvaardigen richting Nijlen en onze U9, U10, U11 en U13, respectievelijk als 4e, 3e, 2e en Oost-Vlaams Kampioen, hebben waar voor hun geld getoond! Onze U13 haalde zelfs de absolute finale, waar het nipt verloor! Dikke proficiat aan elke deelnemende ploeg van VSV die dit jaar weer het beste van zichzelf getoond hebben...

maandag 29 april 2024

Voetbal Vlaanderen: de modaliteiten voor de kampioenschappen 2024-20254 Oost-Vlaanderen voor seniors, jeugd en dames werden gepubliceerd (lees HIER), alsook de speeldata van de komende competitie (lees HIER).

maandag 22 april 2024

VSV Ladies: "VSV ROSÉ"... Deze kreet is te horen voor elke aftrap van onze damesploeg. Er is dan ook geen toepasselijkere manier om onze ploeg te steunen dan met een Rosé verkoop! Koop jouw voorraad rosé voor de zomer en steun onze dames! Er zijn 3 soorten, verkrijgbaar per fles of doos. Bestellen kan tem 19 mei bij een van de ladies, de staff, in de VSV kantine, via de QR-code op de affiche (klik HIER) of via deze rechtstreekse link (klik HIER) De ladies danken u!

vrijdag 19 april 2024

Tombola 2024: 5 onschuldige handen en de computer trokken op 18 april de winnende nummers van onze jaarlijkse tombola. Bent u ook bij de gelukkigen die een mooie prijs wonnen? Klik HIER. Alvast bedankt voor jullie steun!

dinsdag 26 maart 2024

Algemene Ledenvergadering: Conform de statuten van onze vereniging vond op vrijdag 22 maart 2024 de algemene ledenvergadering en de verkiezing voor een nieuw Bestuursorgaan plaats, ter zetel Boer Janssensstraat 15 te Gentbrugge.

- Er zijn 26 werkende, en dus stemgerechtigde, leden. Het quorum (1/2 + 1) om geldig te vergaderen = 14.
- Er zijn 24 deelnemende stemgerechtigden (18 leden aanwezig, 6 leden laten zich vertegenwoordigen via een geldige volmacht en 2 leden zijn afwezig). De vergadering is geldig en het quorum (1/2 + 1) om verkozen te zijn = 13.
- Er zijn 2 aangesloten leden (in het bezit van een geldige lidkaart 2023-2024) aanwezig.

Na de verwelkoming door voorzitter Marc Rijckaert, waarin een woord van dank gericht wordt tot uittredend secretaris Erwin D'hont, wordt de agenda afgewerkt:
1. Financieel resultaat 2023 door penningmeester Luc De Buck met een gedetailleerd verslag over uitgaven en inkomsten.
2. Jaarverslag 2023 door voorzitter Marc Rijckaert - Interpellatie door de leden - Het jaarverslag en de jaarrekeningen 2023 worden met eenparigheid van stemmen goedgekeurd.
3. Alle kandidaten voor het nieuwe Bestuursorgaan zijn verkozen: Berghmans Stefan, Claessens Koen, De Buck Luc, De Clercq Tom, De Deken Wim, Martin Geoffrey, Pappijn Bert, Rijckaert Marc, Taelman Devi, Van Stichel Mira en Vanderstraeten Erik.
woensdag 13 maart 2023

14de VSV-quiz: dit had u nog tegoed van ons: op zaterdag 2 maart jl. vond een nieuwe, gesmaakte editie van de VSV-quiz plaats met 23 deelnemende ploegen. De kandidaten probeerden met veel bloed, zweet en pinten de vragen op te lossen die opgesteld waren door onze quizmaster Erik Vanderstraeten. Eega Mireille, zoon Tristan en Annick V. zaten in de strenge jury. De hapjes en drankjes werden met plezier bezorgd door onze kantiniers Sofie en Christophe met de gewaardeerde hulp van Tom. Bedankt allemaal voor de fijne avond! Top-3 (op 255 punten): 1e. De Liefhebbers 196, 2e. De 4 Wijze Moatses 187, 3e. Negenduustvijftig 174. Klik HIER voor de volledige uitslag in detail.

maandag 26 februari 2024

Sponsoring: onze verantwoordelijken voor de publiciteit leverden zeer goed werk: we verwelkomen bij de VSV-familie niet minder dan 7 nieuwe sponsors: CITY GOLF, UITVAARTCENTRUM DE PIRAMIDE, FASTGOOD MAKELAARS, INDUVER GENT, MOBO BOUWPROJECTEN, SLAGERIJ STADIUS, STAR OIL. Zij steunen onze club met een reclamebord aan het terrein. Welkom!
Klik HIER voor de volledige sponsorlijst.

maandag 25 december 2023

Cadeautip: een laat kerstgeschenk? Denk dan eens aan de nieuwe "VSV-sjaal"! Voor slechts 15 euro te verkrijgen in het clubhuis. Hoe ziet die er uit? Klik HIER.

zondag 17 december 2023

Trainer T1: zoals afgesproken, werd in de loop van december een sportieve evaluatie gemaakt en zowel de sportieve cel als de Raad van Bestuur spraken hun vertrouwen uit in T1 a.i. Kjell Van Der Haeghen. Méér nog: volgend seizoen 2024-2025 zal Kjell als volwaardig T1 de A-troepen van VSV Gent leiden, zo werd overeengekomen. Dus Kjell, ge moet niet op een puntje méér kijken he...

zaterdag 21 oktober 2023

VSV-shirts: oud-VSV'er Hubert Pluym woont met het gezin in Thailand en bij z'n laatste bezoek aan VSV - het werd weer eens een memorabele & dorstige namiddag vol straffe verhalen van vroeger - trok hij terug huiswaarts met een zak vol voetbaltruitjes die bij de jeugd overbodig waren geworden. Hij liet ons weten dat "VSV kinderen in Thailand gelukkig maakt met de afgedankte voetbalshirts van hun jeugd, ze zijn er heel tevreden mee. De rest van de truien gaat naar de klas van dochter Maylien". Richten wij onze volgende VSV-supportersclub op in het verre Oosten? Klik HIER.

dinsdag 17 oktober 2023

Mosselfestijn: u kwam met veel, héél véél genieten tijdens dit 2-daags mosselfestijn. En niet alleen de mossels, ook de koude schotels werd alle eer aangedaan. Dank allemaal! Natuurlijk moet alles (voor)bereid worden door ons team van vrijwilligers, we zetten ze graag eens in de bloemetjes:
* bereiding mossels: Dobby, Rudy, Koen en Erik
* frieten: Gille en Nicolas
* keuken & zaal: Inge, Marissa, Mia, Debbie, Sofie, Petra, Mira, Pat en Annick
* afwas: Luc en Stef
* toog: Christophe, Sofie en Tom
* kassa: Marc en Bert

woensdag 11 oktober 2023

Trainer: na een triestige 1 op 18 bood Peter Van Keymeulen maandagavond z'n ontslag aan als T1 van onze club. VSV aanvaardt dit ontslag en wenst Peter uitdrukkelijk te danken voor de 4 jaar van degelijke arbeid, waaronder de promotie naar 2e provinciale. De club voorziet in volgende tijdelijke oplossing: Kjell Van Der Haeghen (huidig T4) en Gerland Schouls (huidig T2) zullen de trainingen leiden van VSV A en de reserven. Kjell wordt eindverantwoordelijke voor VSV A en blijft tevens de wedstrijden doen van de reserven. In december wordt een evaluatie gemaakt.

zondag 8 oktober 2023

Ooievaar: er werd een wondertje afgeleverd bij Ashley Van Overloop (speler VSV B) en partner Lobke, het lieve kindje kreeg de naam Otillie. Een welgemeende VSV-proficiat aan de fiere ouders en familie!

vrijdag 18 augustus 2023

ETT-dag: zoals elk jaar gaat deze dag door met deelname van de ETT-clubs en wel op zaterdag 26 augustus. Welke VSV-jeugd­ploeg waar speelt die dag, vindt u op de "Hoofdpagina" via het schuifraam. Het toernooi voor U17 gaat door op VSV tussen 9u15 en 14u15, met deelname van SV Wondelgem, SKV Oostakker, KVE Drongen, St Muide Gent, Jago St-Amandsberg, FC Rooigem, KFC St-Kruis-Winkel en VSV Gent. Er wordt gespeeld in 2 poules van 4 ploegen: poule 1 tussen 9u15 en 11u45, poule 2 tussen 11u45 en 14u15. Een onschuldige hand zal de trekking doen voor de indeling van de poules.

dinsdag 15 augustus 2023

Club-API: onze Aanspreekpersoon Integriteit (API) stelt zich voor: Margot Penninck, mama van Vik (U8) en Stef (U6) en vrouw van Wim De Deken (trainer U6 & VSV-jeugdsecretaris). Klik HIER.

maandag 14 augustus 2023

Voetbal Vlaanderen: organiseert in het seizoen 2023-2024 over heel Vlaanderen tal van basisopleidingen, specifieke opleidingen en laagdrempelige bijscholingen op maat van elke voetballiefhebber zoals clubbestuurders en medewerkers, coaches, club-API, keepertrainers, coördinatoren, scheidsrechters en nog veel meer. Vind HIER alle info en schrijf je snel in!

woensdag 26 juli 2023

Lidgeld: de Raad van Bestuur heeft de prijzen en modaliteiten van het lidgeld voor 2023-2024 definitief vastgelegd tijdens de zittingen van 12 januari en 13 juni 2023. De prijzen voor een gewone en een erelidkaart alsook voor een abonnement blijven onveranderd t.o.v. vorig seizoen. De inkom in 2e provinciale bedraagt nu officieel 6 euro maar de thuismatchen van onze 4e provincialer en de VSV-Ladies kunnen gratis bijgewoond worden. Klik HIER voor alle info. Lid worden = uw geliefd VSV steunen!

donderdag 15 juni 2023

Voetbal Vlaanderen: de modaliteiten voor de kampioenschappen 2023-2024 Oost-Vlaanderen voor eerste elftallen man­nen/vrou­wen, reserve-elftallen en jeugdploegen werden gepubliceerd. Lees ze HIER.

vrijdag 2 juni 2023

Dankuwel: niet alleen mochten alle toernooimedewerkers gratis aanschuiven op 20 mei voor het eindeseizoensfeest, we ontvingen ook nog eens een mailtje van Patsy, die verantwoordelijk was voor die medewerkers... klik HIER.

dinsdag 2 mei 2023

Bedankt (bis): na de match tegen Bellem op zondag 30/4 heeft de VSV-familie afscheid genomen van deze 2 toppers: Kjell Van der Haeghen en Thomas Steurbaut. Een afscheid is het niet echt want Kjell neemt de rol van beloftencoach op zich en Thomas blijft aangesloten als eventuele back-up bij de A-kern. Dus, in “normale” omstandigheden zien we Thomas volgend seizoen terug van eind september tot half april... Klik HIER voor een foto. Tevens wensen wij alle spelers die de club verlaten sportief succes toe bij hun nieuwe club en heten wij de nieuwkomers bij VSV van harte welkom. Klik HIER voor de transfers.

maandag 1 mei 2023

Bedankt: op zondagmiddag 30 april werden seniorspelers en bestuur getrakteerd door het "toogteam", zijnde kantiniers Sophie en Christophe en helper Tom, op een super lekkere spaghetti. Ook onze Gille deed zijn "spaghetti koken" alle eer aan. En of het gesmaakt heeft, bedankt alle vier!
zaterdag 29 april 2023

Voetbal Vlaanderen: brengt een nieuw document uit: "Sporttechnische reglementswijzigingen seizoen 2023-2024". In dit document kan u de sporttechnische wijzigingen terugvinden voor het seizoen 2023-2024. Wat verandert er ten opzichte van het seizoen 2022-2023? Lees HIER.

woensdag 26 april 2023

Buurtmaaltijd Groeninghewijk (OCMW Gent - LDC Speltincx): met onmiddellijke ingang worden de buurtmaaltijden niet langer in het VSV-clubhuis georganiseerd. Ze gaan voortaan door in de kantine van korfbalclub Neerlandia. We weten niet zeker of het met de besparingen te maken heeft die onze stad moet doorvoeren...

dinsdag 14 februari 2023

Voetbal Vlaanderen: "Onze ruim 1.200 amateurclubs en 36 nationale futsalclubs in Vlaanderen krijgen een duidelijk financieel kader dat hen moet bijstaan bij het duurzaam besturen van de club. Met een vergoedingsplafond van maximaal 4.500 euro per seizoen, enkel digitale betalingen en jaarlijkse budgetoefeningen maken we, in samenwerking met de clubs en de KBVB, een einde aan de jarenlange rechtsonzekerheid rond RSZ-bijdragen van amateurvoetballers. Dit zuiver en correct financieel kader zal vanaf 1 juli dit jaar duidelijkheid geven en zal clubs een duw in de rug geven om de jeugd meer kansen te geven, een duurzaam businessmodel uit te bouwen, meer te investeren in eigen infrastructuren en een grotere sociaal-maatschappelijke rol op te nemen."
Lees HIER de ganse tekst.

algemeen

Evenementen: ten einde onze communicatie wat beter op elkander af te stellen willen wij jullie aan het volgende herinneren: sinds vorige week is onze nieuwe verantwoordelijke voor de evenementen Marissa Debusschere. Zij is het eerste aanspreekpunt voor melding of aanvraag van evenementen, VSV-gerelateerd, en zij zal ook de organisatie ervan verder aansturen (van bv. soupers, speciale events, …). Let wel, het betreft hier niet het VSV-jeugdtoernooi of de uitgaande jeugdtoernooien. Marissa is te bereiken via evenementen@vsv-gent.be.

algemeen

Sportkwetsuur: wanneer een speler tijdens een training of bij een wedstrijd, vlak ervoor of erna, gekwetst geraakt, dan dient hij zijn ploegafgevaardigde hiervan op de hoogte te brengen. Indien u geen medisch getuigschrift kreeg van uw ploegverantwoordelijke op de dag van het ongeval dan kan u dit HIER downloaden. Lees de volledige tekst via "Wat te doen bij een kwetsuur" (onder rubriek "Sportieve info") of klik HIER.

algemeen

F.O.D. Financiën: de minister van Financiën heeft in zijn nieuw actieplan tegen fraudebestrijding enkele nieuwe regels afgekondigd. Er is ook een impact voor onze voetbalclubs. Vanaf 01-07-2022 zal elke club verplicht worden om een digitale manier van betalen aan te bieden aan haar 'klanten'. Dit wil niet zeggen dat er geen cash betalingen meer kunnen, maar de optie om digitaal te betalen moet aanwezig zijn (Payconiq, bancontact,...).

algemeen

Herinneringen: herinneringen en anekdotes over onze ere-voorzitter Chris Vanderstraeten... 5 VSV'ers schreven er hun stukje over, elk met z'n eigen persoonlijke gedachten aan Chris. Zoon Erik en neef Marc Rijckaert met hun tekst van de uitvaartdienst. Stef Berghmans (voorzitter Dagelijks Bestuur), Leo D'hont (voormalig hoofdredacteur clubblad "VSVvaria") en ikzelf als webmaster proberen in het kort te getuigen hoe we Chris hebben beleefd. Als extra publiceren we ook het interview dat we met "VSVvaria" afnamen van Chris in 1984. Lees alles HIER.

algemeen

Wie, wat, waar, wanneer?: "Waar staat dadde?", "Pff, ik vind da nie!", "Bij wie moe'k zijn?", "Kunde mij nie zegge wanneer?"... De veel gestelde vragen verzameld in 1 documentje. Nooit meer bij de verkeerde persoon terecht, altijd het juiste mailadres bij de hand! Kik HIER. Wie is betrokken bij de senioren- of jeugdwerking en het a-voetbal, wanneer traint welke ploeg? De sportieve omkadering van VSV in 1 oogopslag, klik HIER.

algemeen

Statement: Uefa en Fifa hanteren vaak 2 maten en 2 gewichten. VSV Gent vindt dit niet leuk en plaatst daarom DIT statement tegen discriminatie en racisme!

algemeen

Gezocht: VSV Gent is op zoek naar een polyvalente medewerker (m/v/x). De prioritaire taak bestaat uit de belijning van onze terreinen. Daarnaast worden ook diverse algemene onderhoudstaken uitgevoerd. Kandidaten voor deze betalende functie kunnen zich wenden tot onze verantwoordelijke voor de accommodatie Geoffrey Martin via mail accommodatie@vsv-gent.be of gsm 0473 73 07 30.

algemeen

Racisme en discriminatie: Gentse jeugdvoetbalclubs krijgen training tegen racisme: “Zo stopt het misschien”. Een tiental Gentse jeugdvoetbalclubs die deel uitmaken van het project Elk Talent Telt van de KAA Gent Foundation krijgt een ‘omstandertraining’. “Ouders en jeugdbegeleiders leren vanaf dit najaar hoe ze moeten omgaan met racistische en discriminerende uitspraken”, zegt schepen van Gelijke Kansen Astrid De Bruycker (Vooruit). Lees HIER het volledige artikel (bron: De Gentenaar 25 mei 2021).

algemeen

Verjaardag: het zal waarschijnlijk tussen alle corona berichten door ergens tussen de regels vergeten zijn maar op 9 december 2020 vierde de VSV-website haar 20ste verjaardag! Die dag in 2000, het was een zaterdag, gingen we met een bang hart de internetsnelweg op. We genoten onderweg van veel enthousiasme, bijval, aanmoedigingen en respect. En ja, we zijn er vandaag nog steeds met een site die dagdagelijks bijgewerkt wordt met niet te veel franjes, toeters of bellen maar met degelijke voetbalinfo, waarbij de jeugd op gelijke basis behandeld wordt als de seniors. Ik, webmaster Erwin, bedank alle vaste en losse medewerkers die in de loop van al die jaren een of andere bijdrage hebben geleverd. Een speciaal hartje gaat uit naar mijn compagnons Gille De Wette (dé leermeester van het eerste uur en "connaisseur" van alle mogelijke en onmogelijke soft- en hardware), Peter D'hont, Chris De Maeyer (+2015), Pat Pollefeyt en Dorine De Buck-Hostens. We doen er nog een aantal jaartjes bovenop!

algemeen

Persmededeling Stad Gent: "De sportcluster Gentbrugse Meersen is zaterdag 12 oktober 2019 feestelijk geopend. Op het 11 hectare grote terrein kunnen buurtbewoners voetballen, lopen, mountainbiken en aan de slag gaan op de street work-out. Ook zes sportclubs vinden er hun uitvalsbasis. Zij krijgen er gloednieuwe velden voor voetbal, cricket, korfbal, softball, baseball en boog­schieten.". Lees HIER het volledige artikel.
De plaatselijke kranten bleven natuurlijk niet achter en publiceerden volgende artikels in de kranten van 14 oktober 2019: Het Laat­ste Nieuws (lees HIER) en De Gentenaar (lees HIER).

algemeen

Nieuwe wetgeving cateringmateriaal: binnenkort, vanaf 2020, gelden nieuwe regels voor het gebruik van cateringmateriaal. Lees HIER wat er verandert, ook voor onze voetbalclub.

algemeen

AED Defibrillator
: ook VSV is vanaf heden eigenaar van een (levensreddende) AED Defibrillator. Dit toestel werd geïnstalleerd in het vroegere scheidsrechterslokaal (achter het clubhuis). Dit lokaal zal steeds toegankelijk zijn. In het begin van het volgend seizoen zullen er ook opleidingen voorzien worden voor trainers, afgevaardigden en ev.geïnteresseerden.
Klik HIER voor het (Nederlandstalig) demofilmpje "Opleiding voor het gebruik van de AED type SP-1 van CU MEDICAL"

algemeen

Mededeling: "Bepaalde geneesmiddelen of voedingssupplementen bevatten verboden stoffen. Let daarmee op! Neem nooit medicijnen of voedingssupplementen in zonder voorschrift of advies van een (sport)arts of voedingsdeskundige...". Zo begint de persmededeling van NADO Vlaanderen betreffende (onbewust) dopinggebruik. Lees HIER de volledige tekst.
algemeen
Chris De Maeyer (1957 - 2015)


Naar aanleiding van de uitvaart van Chris De Maeyer op vrijdag 30 oktober las Yentl Claessens, fanionspeler bij VSV, in naam van hemzelf en de spelers volgende tekst voor:

Dag délégué,

Toen we begonnen als jonge mannen bij het gouden duo, Dirk en Chris, dachten we: dit kan niet mis gaan. En zo was het dan ook. Aan het einde van het seizoen speelden we kampioen. Datzelfde jaar gingen we ook voor het eerst naar het Verloren Bos. Dat waren altijd hele toffe en goed georganiseerde stages.
Terwijl Dirk er voor zorgde dat we fysiek sterk stonden, zorgde jij voor wijze en gezellige momenten bv. de quiz, die zat altijd goed in elkaar en zorgde voor hilarische momenten. Overal waar je kwam, had je je fototoestel mee. Dat merkten we vooral toen je ons kwam wakker maken op de stages. Niet enkel om ons wakker te maken gebruikte je je toestel, ook op de wedstrijden was het van cruciaal belang. Voor de match dacht je er wel eens aan om weg te rijden met ons groot kapitaal aan waardevolle spullen, maar je brommerke was niet snel genoeg.
Niet enkel tijdens, maar ook na, was je bezig met onze match. Je schreef de verslagen alsof de match nog steeds bezig was. Je nam de taak als délégué zeer serieus, want je behandelde zowel ons als de tegenpartij met respect. De spelers die niet geselecteerd waren, vergat je ook niet. Als je kwam kijken, kreeg je evengoed een bonneke. Op VSV was je echt een icoon. Dat zag je zeker toen je deze zomer naar VSV kwam en iedereen op je afkwam. Niet enkel als délégué en fotograaf, maar ook als webmaster, samen met je goede vriend Erwin, de mannen van 't Vuilhoeksken, was je schitterend.
Chrisken, uuk al zijde nen Anderlechtsupporter, ge blijft altijd 'onzen deeleegee'.
Zoals ons clublied zegt "Hand in hand kameraden..."

De gasten van VSV
algemeen
Chris De Maeyer (1957 - 2015)

Chris is niet meer. Opstandig, gevochten, hoopvol, gevochten, gelaten en tenslotte rustig ingeslapen op 21 oktober 2015.
Tot op vandaag was Chris deel van ons beruchte "'t Vuilhoekske van VSV" dat in 2011 en 2013 blij en opgetogen naar Everton en Barcelona trok om er een plaatselijk elftal aan het werk te zien. Helaas waren toen al symptomen merkbaar dat er meer aan de hand was dan een pijntje aan de nek... Chris genoot echter met volle teugen. Nog niet zo lang geleden stelden we zelfs onze volgende trip naar München uit om Chris eventueel de kans te gunnen om mee te gaan, zelfs al was hij fervent Anderlecht supporter! Helaas...
Ver terug in de vorige eeuw genoot Chris ooit van een nederlaag die hij, als keeper van het toenmalige Thor Azaert, VSV, waarbij ondergetekende in het doel stond, kon aansmeren. Het kon de pret niet drukken waarbij de verbroedering in de 3de time van hoger belang was. Beter leerden we Chris nog kennen in Jeugdclub Sjaloom te Sint-Amandsberg waar hij hoog en droog op zijn verhoog onze meest onnozele muziekaanvragen inwilligde. Het waren memorabele avonden. Helaas...
Toen Chris (eindelijk) bij VSV belandde was hij jarenlang (we zijn de tel kwijt geraakt) afgevaardigde van een jeugdelftal. Streng maar rechtvaardig, tot op de dag van vandaag gerespecteerd door al dat jong geweld dat hij zag passeren. In het seizoen 2013-2014 gaf hij de fakkel door. Wie herinnert zich trouwens niet zijn organisaties van voetbalstages in het Verloren Bos te Lokeren. Steevast met een bosspel en een quiz en vooral veel plezier voor jong en meegereisd oud! Helaas...
Heel wat playbackshows zijn blijvende herinneringen omdat Chris ze met de camera opnam en op dvd brandde. Als we nu nog eens zullen kijken zullen we ons niet alleen de show herinneren. Ook aan het ondertussen verdwenen clubblad VSVaria werkte Chris jarenlang mee, zelf schrijvend over z'n toenmalige ploeg en anderen aanzettend om eindelijk ook eens de pen ter hand te nemen. De laatste jaren zette Chris zich ook in voor deze website: de uitslagen bijhouden en, vooral, zorgen voor veel fotoreportages in ons externe fotoalbum dat hij gul sponsorde "omdat er dan meer foto's in konden". Helaas...
Helaas, de strijd heb je verloren, Chris, maar je gedachten en Vlaamse idealen blijven in onze herinnering bewaard. We bieden dan ook aan Linda en je kinderen Marijke, Stijn en Nele onze blijken van oprecht medeleven aan en wensen ze veel sterke toe.

Je collega-webmaster en zo veel méér (maar triest),
Erwin
algemeen

Clubhuis: sinds VSV Gent huurder geworden is van de terreinen en gebouwen aan de Boer Janssensstraat 15 te Gentbrugge, gelden voor het inrichten in en het gebruik van het clubhuis volgende en nieuwe regels:
- VSV is geen eigenaar meer en moet derhalve strikt de bepalingen van het huurcontract met de Stad Gent/Farys naleven;
- in dat huurcontract staat overduidelijk dat het clubhuis enkel mag gebruikt worden door VSV Gent en dit voor activiteiten gerelateerd aan het maatschappelijk doel van onze vereniging (dit is de geest van het door ons ondertekend huurcontract);
- er kan dus geen sprake zijn van derden het gebruik te geven voor activiteiten die niets met onze vereniging te maken hebben;
- gezien de nieuwe situatie (we zijn huurder) kunnen externe aanvragen en vragen om gebruik die niet gerelateerd zijn aan de voetbalvereniging niet meer goedgekeurd worden.
algemeen

Gevraagd: mogen we de VSV'er eraan herinneren dat materiaal dat voor privédoeleinden gebruikt wordt onvoorwaardelijk terug moet gebracht worden! En normaal gezien wordt er eerst GEVRAAGD of iets MAG gebruikt worden... Soms wordt er teveel van uitgegaan dat VSV-materiaal gemeengoed is dat zo maar te pas en te onpas kan meegenomen en gebruikt worden. Neen, zo is het dus niet en daar hebben sommigen het moeilijk mee, spijtige mentaliteit.
algemeen

Belangrijk bericht: aan VSV-spelers, begeleiders en supporters, aan alle bezoekende spelers, begeleiders en supporters:
Ingevolge verscheidene klachten van omwonenden wegens foutief parkeren heeft de lokale politie ons laten weten dat zij op de wedstrijddagen controles zal uitvoeren i.v.m. het parkeren; foutief geparkeerde voertuigen zullen geverbaliseerd worden en desnoods worden weggetakeld. Het bestuur van VSV Gent rekent erop dat elkeen zijn voertuig correct volgens de aanwezige verkeersborden zal parkeren. Het bestuur dankt u hiervoor.
algemeen

Rookverbod: conform de wet mag er sinds 1 januari 2007 in het VSV-clubhuis NIET meer gerookt worden.
Lees er alles over op www.roken-horeca.be