De Gentenaar 17.04.19 (ssg)

Antonie Notte - VSV Gent
“Voel me nog te jong om nu al te stoppen”

Op de slotspeeldag boekte VSV Gent, dat al eerder de strijd te­gen de degradatie verloor, een billijk gelijkspel op bezoek bij Si­naai. Voor doelman Antonie Notte (30) werd het toch een af­scheid in schoonheid.
“We kunnen met opgeheven hoofd afscheid nemen van deze reeks. Met vier op zes hebben we toch nog een mooi statement af­ge­le­verd. Het werd een evenwichtige wedstrijd, waarbij elk team een helft voor zijn rekening nam. Natuurlijk is het jammer dat we met 26 punten afsluiten en hierdoor degraderen. Jammer, want VSV is echt de club van mijn hart.”
Hoewel Notte eerder zijn afscheid aankondigde, lijkt het er sterk

op dat de Gentenaar zondagmiddag dan toch niet voor een al­ler­laat­ste keer de handschoenen heeft vuil gemaakt. “Ik had in­der­daad aangegeven dat ik omwille van extra-sportieve redenen zou stoppen, maar na een weekje begon het toch alweer te krie­be­len. Ik vertrek in elk geval bij VSV, want ik wilde de club ook de kans geven dat zij zich goed kunnen versterken naar volgend sei­zoen toe. Ik geef mezelf de tijd om me te bezinnen over mijn toe­komst en voel me stiekem ook nog te jong om nu al te stop­pen. Eigenlijk voel ik me fysiek gewoon nog in perfecte conditie. Het zou zonde zijn om nu al mijn handschoenen op te bergen. Mijn ambitie ligt dan toch wel in tweede provinciale. Ik heb er dit seizoen toch van genoten. Het ontwikkelde tempo en de te­gen­stan­ders spraken me echt aan. Dit smaakt naar meer. Het is mis­schien al te laat, want de meeste ploegen hebben hun huis­werk al gemaakt, maar ik wacht ondertussen gewoon rustig af wat er komt.”

De Gentenaar 10.04.19 (Stefan Smet, foto ndm)

Filip Duquet - VSV Gent
“Dit voelt aan als een gemiste kans”

Het verblijf van VSV Gent in 2de provinciale blijft beperkt tot slechts één seizoen. Het team van coach Filip Du­quet won wel nog de thuiswedstrijd tegen Grem­ber­gen met 3-1, maar de degradatie kon VSV niet meer ontlopen.
“We speelden eigenlijk met een noodploeg, want we misten enkele jongens door blessures en per­soon­lij­ke redenen. Desondanks konden we ver­diend de drie punten thuishouden tegen Grem­ber­gen, dat nog in aanmerking kwam voor de eind­ron­de. Op inzet en karakter maakten we het

verschil, maar de zege kwam helaas te laat. Dit voelt voor mij echt aan als een gemiste kans om van VSV een stabiele club te ma­ken in 2de provinciale.”
VSV-coach Duquet beseft dat zijn team nu vol aan de bak moet om een doorstart te maken in 3de provinciale.
“Helaas moeten we een half jaar Andreas Rijckaert missen om­dat hij op Erasmus vertrekt en daarnaast is het ook bijzonder twij­fel­ach­tig hoe de knie van Cedric Duquet zal evolueren. We re­cu­pe­re­ren wel Perry Owusu en Jelle Coppens, die allebei na een jaartje afwezigheid de draad opnemen bij ons. Maar we be­sef­fen dat we nog wel versterking nodig hebben, want we zien ook onze doelman Antonie Notte door extrasportieve redenen een punt zetten achter zijn loopbaan. Het wordt zeker niet e­vi­dent om een passende vervanger te vinden, want Antonie was toch een sterkhouder. We hebben echt nog enkele jongens no­dig om met VSV te kunnen strijden voor een plekje in de top vijf.”

De Gentenaar 03.04.19 (ssg)

Filip Duquet - VSV Gent
“De statistieken liegen niet”

Het doek lijkt gevallen voor VSV Gent. Na de 2-4-thuisnederlaag te­gen Bazel heeft het team van Filip Duquet haar lot niet meer in ei­gen handen. Als Sint-Gillis-Waas vanavond hun in­haal­wed-

strijd winnend afsluit, is VSV meteen ook definitief veroordeeld tot degradatie naar derde provinciale.
“Ik denk dat we realistisch moeten zijn, er bestaat nog een wa­ter­kans­je maar daar wil ik zelf niet te lang bij stilstaan. Tegen Ba­zel misten we voor rust wel enkele kansjes en verdienden we het niet om achter te komen maar globaal was onze prestatie niet goed genoeg. De statistieken liegen niet: we scoorden het minst en slikten de meeste tegendoelpunten van de hele reeks.”

De Gentenaar 28.03.19 (ssg)

Andreas Rijckaert - VSV Gent
“We blijven erin geloven”

Zondagmiddag ontvangt VSV Gent voor eigen publiek de­gra­da­tie­con­cur­rent Bazel. Voor Andreas Rijckaert is de missie dui­de­lijk.

“We hebben weinig keuze en moeten voluit voor de zege gaan. Er resten ons nog drie wedstrijden en die moeten we volgens mij al­le­maal winnen. Te beginnen zondag tegen Bazel. Het wordt moei­lijk want na Nieuwjaar zijn ze goed op dreef. Vorig weekend in­cas­seer­den we weer een mentale tik maar op training hebben we de knop omgedraaid en we zullen ons allemaal voorbereiden op die drie laatste speeldagen. En zo lang het mathematisch mo­ge­lijk is moeten we er blijven in geloven.”

De Gentenaar 27.03.19 (ssg)

Devi Taelman - VSV Gent
“Alles of niets tegen Bazel”

VSV Gent slaagde er zondag niet in om punten mee te graaien op bezoek bij Sint-Gillis-Waas (1-0). Door deze nederlaag wordt het wel heel spannend voor de Gentenaren die hun kansen op be­houd stilaan zien smelten als sneeuw voor de zon.
“Wij doen inderdaad een heel slechte zaak in de degradatiestrijd. Ook door de resultaten op de andere velden zijn we samen met Sint-Niklaas zonder twijfel de verliezer van het weekend.”
Komende zaterdag ontvangt VSV met Bazel nog een recht­streek­se concurrent in haar degradatiestrijd. Taelman beseft dat dan alleen een zege volstaat om hun kansen op behoud te vrij­wa­ren: “Het wordt moeilijk. Komende zondag wordt de partij te-

gen Bazel zonder enige vorm van overdrijving de wedstrijd van de laatste kans.”
“Het wordt voor ons alles of niets. Als groep maken we nu ook ken­nis met degradatievoetbal en vooral voor onze jonge spelers is dit enorm wennen. Het is dan ook aan de meer ervaren jon­gens om hen op sleeptouw te nemen. Het is zeker zaak om rus­tig te blijven en natuurlijk hadden we allemaal even tijd nodig om die nederlaag in Sint-Gillis te verwerken maar vanaf vanavond op training gaan we opnieuw aan de slag.”
“Bazel kon me voor Nieuwjaar niet echt bekoren maar die partij in de heenronde is niet relevant want na de winterstop konden ze enkele jongens recupereren en sinds enkele maanden ver­ke­ren ze echt in een betere vorm met dito resultaten. Wij moeten vooral proberen om ons eigen voetbal te brengen en we willen voor­al ervoor zorgen dat we na komend weekend nog steeds uit­zicht hebben op behoud.”

De Gentenaar 22.03.19 (ssg)

Filip Duquet - VSV Gent
“Nog een inhaalbeweging te maken”

Na de puike zege tegen Doorslaar, wacht er VSV Gent een heu­se degradatiekraker op bezoek bij Sint-Gillis. VSV-coach Filip Du­quet beseft dat zijn team bij voorkeur weer een zege boekt.

“Tegen Doorslaar boekten we de zege van de hoop maar nu krij­gen we met Sint-Gillis en Bazel twee rechtstreekse duels tegen on­ze naaste concurrentie. In Sint-Gillis zouden we graag winnen maar een nederlaag is echt uit den boze want we hebben toch nog een laatste inhaalbeweging te maken. Op uitzondering van on­ze geschorste doelman staan we komend weekend op ons sterkst. Voor het eerst sinds lang heb ik positieve se­lec­tie­pro­ble­men.”

De Gentenaar 20.03.19 (ssg)

Tim De Mol - VSV Gent
“Niemand liet het kopje hangen”

Het werd een bijzonder spannende voetbalmiddag in Gent­brug­ge waar VSV tegen Doorslaar voor rust een dubbele bonus uit han­den gaf. Het team van Tim De Mol bleef echter strijden en in de slotfase werd dat beloond (4-3).
“Deze zege doet heel veel deugd en de partij was ontzettend span­nend want we konden pas in de slotminuten de zege vei­lig­stel­len. Bij rust waren we toch even aangeslagen maar na de pau­ze klommen we snel weer op voorsprong maar andermaal kwam Doorslaar langszij. De staat van het veld speelde zeker ook een rol maar we gaven niet op en zelfs na die 3-3 bleven we ho­pen. Niemand liet het kopje hangen en we hebben toen wer-

ke­lijk alles op alles gespeeld.”
In de rangschikking beent VSV Gent dankzij deze driepunter Sint-Niklaas bij en ook de kloof met de andere concurrenten in de degradatiestrijd oogt op slag weer overbrugbaar. Bij VSV Gent groeit dan ook de hoop op een ‘Gentse lente’?
“Ik hoop vooral dat Heikant-Zele en Sint-Gillis nu toch een tikje ner­veus worden. Jammer dat Sint-Gillis de drie punten pakte bij Ba­zel. Voor de partij sprak het clubbestuur het vertrouwen uit in ons en dat was echt een mentale opsteker. Het zorgde echt voor een opsteker en zowel de jonge als ervaren spelers pikten de bood­schap uitstekend op. Ik wil niet te veel cijferen maar de twee volgende wedstrijden worden heel belangrijk want we ont­moe­ten Sint-Gillis en Bazel. Als we weer diezelfde mentaliteit en mentale weerbaarheid etaleren, maken we zeker kans om het be­houd veilig te stellen.”

De Gentenaar 15.03.19 (ssg)

Niels De Beck - VSV Gent
“Het wordt ontzettend moeilijk”

Het ziet er nogal beroerd uit voor VSV Gent. Linksachter Niels De Beck beseft dat de partij tegen Doorslaar stilaan de wedstrijd van de laatste kans is om nog een realistische kans te hebben op het behoud.

“Vorig weekend kregen we een echte voetballes en werkten we on­ze slechtste partij van het seizoen af. Dat is enorm frustrerend voor onze coach want hij staat altijd paraat voor ons. Er resten ons nog slechts vijf duels en als we die waterkans op behoud wil­len verzilveren, moeten we nog zeker vier duels winnen. Dat wordt natuurlijk ontzettend moeilijk. We missen ook doelman Not­te door schorsing voor vier duels wat ook zeker een gemis zal zijn.”

Het Laatste Nieuws 14.03.19 (xdn)

"Liefst twee zeges uit dit drieluik"

FILIP DUQUET - VSV GENT

Tegen Doorslaar probeert VSV Gent een eerste stap te zetten om het behoud af te dwingen. Het volgende drieluik van VSV - Doorslaar, Sint-Gillis en Bazel - leverde in de heenronde vijf pun­ten op.
"Nu moeten we minstens hetzelfde halen", weet Filip Duquet. "Liefst zelfs twee zeges. Op papier zou dat moeten lukken, want

ze staan allemaal in onze buurt. Met vijf gelijke spelen komen we niet toe, dus moeten we nu tegen Doorslaar al winnen. Als we uit dit soort matchen niet de punten halen die we nodig hebben, dan ver­dienen we ook niet om in tweede provinciale te blijven."
De rode lantaarn moet het de komende weken wel zonder sluit­stuk Antonie Notte doen, die vier weken schorsing kreeg na zijn re­ac­tie tegen Robur. "We gingen in beroep, maar dat veranderde niets aan de termijn. Maar onze tweede doelman, Dante Schouls, is ook een goede keeper. Ik heb het volste vertrouwen in hem. Hij heeft niks te verliezen en krijgt nu vier matchen om zich te tonen."

De Gentenaar 13.03.19 (ssg)

Cedric Duquet - VSV Gent
“Ik wil mezelf tonen”

Op het uur viel de partij in een beslissende plooi toen Kieldrecht de 2-0 aantekende en uiteindelijk legde Ruymbeke met zijn twee­de treffer van de avond de 3-0 eindstand vast.
Geen fijne binnenkomer voor Cedric Duquet - weer fit na een zwa­re knieblessure - die aan de rust inviel bij de Gentse hek­ken­slui­ter. “Na zeven maanden kon ik eindelijk mijn wederoptreden vie­ren maar het resultaat was natuurlijk geen succes. De thuis­ploeg was gewoon een maatje te groot en we konden amper een doel­kans bij elkaar voetballen. Na de pauze besliste Kieldrecht de partij na een onterecht toegekende strafschop maar we moe­ten toegeven dat we iets te licht uitvielen om een vuist te maken

te­gen een stevige tegenstander.”
Door de voorjaarsstorm werden de partijen van Sint-Gillis en Hei­kant-Zele uitgesteld waardoor de rangschikking nog even on­der voorbehoud is, maar VSV beseft dat het in de drie eerst­vol­gen­de duels alleen tevreden kan zijn met een flinke pun­ten­oogst.
“We moeten van die laatste vijf wedstrijden minstens drie par­tij­en winnen en dat lijkt stilaan een onmogelijke opdracht. An­der­zijds bedraagt de kloof met een veilige stek slechts drie punten, dus we moeten hoop blijven koesteren. Op training proberen we de sfeer erin te houden maar onze spelersgroep is helaas heel krap en dat speelt ook vaak in ons nadeel. We moeten ook wel re­a­lis­tisch zijn en beseffen dat het echt heel moeilijk wordt.”
“Ikzelf heb alvast nog enorm veel honger en wil mezelf tonen en bewijzen dat ik thuishoor in tweede provinciale.”

De Gentenaar 08.03.19 (ssg)

Filip Duquet - VSV Gent
“Het is stilaan vijf over twaalf”

Ondanks een puike vier op zes ging VSV Gent met gemengde ge­voe­lens de krokusvakantie in. Coach Filip Duquet beseft dat zijn team in Kieldrecht maar ook de komende weken geen ste­ken meer mag laten vallen.

“Het geloof is nog intact. Alles is ook nog mogelijk, want er zijn nog achttien punten te winnen. Maar we zullen zeker vier wed­strij­den moeten winnen. En dat wordt loodzwaar, want dat zijn e­ven­veel duels als de voorbije maanden samen. We missen hier­bij een aantal weken Antonie Notte die rood pakte tegen Robur. We beseffen dat het stilaan vijf over twaalf is, maar we moeten te­gen Kieldrecht proberen om de concurrentie onder druk te zet­ten.”

De Gentenaar 27.02.19 (ssg)

Antonie Notte - VSV Gent
“Dit gelijkspel is een bittere pil”

VSV Gent leek voor eigen publiek af te stevenen op een le­vens­be­lang­rij­ke overwinning tegen Robur maar in de slotfase van de par­tij liep het toch nog mis (1-1). Doelman Antonie Notte werd be­straft met een rode kaart nadat hij een bezoekende speler onderuit liep. Tot overmaat van ramp zette De Graeve voor Ro­bur de elfmeter om en zo werd VSV zelfs dé verliezer van het week­end want de concurrentie zat allesbehalve stil.
“Heikant-Zele en Sint-Gillis wonnen hun partij, terwijl Sint-Ni­klaas een gelijkspel boekte”, baalt Antonie Notte. “We proberen om niet te veel naar onze tegenstanders te kijken maar dit zorgt dus wel voor een enorme ontgoocheling. Vijf minuten voor het

einde leken we nog op weg naar een zege.”
“Ik was eigenlijk aan een sterke partij bezig maar op een hoge bal kwam hun spits in botsing met mij. Vervolgens was er een op­stoot­je waarbij hij zich laat vallen na een vermeende kop­stoot­be­we­ging van mij. Ik kreeg een rode kaart maar de ref besliste ook om een strafschop toe te kennen. Het is mij nog steeds niet duidelijk of dat wel reglementair was. Maar het was vooral een domme uitsluiting voor mij door een domme bevlieging. Het o­ver­komt me zelden maar dit komt ons heel duur te staan want we waren op weg naar een zes op zes. Dit is dan ook een heel bit­te­re pil. Des te meer omdat onze tegenstanders ervoor zorg­den dat we de verliezer van het weekend zijn. Er zijn nu nog zes duels en dit zorgt toch voor een wereld van verschil. Mits een ze­ge konden we met een gerust gemoed dat competitievrije week­end aanvatten.”

Het Laatste Nieuws 26.02.19 (xdn)

"Doen een verschrikkelijk slechte zaak door deze draw"

FILIP DUQUET - VSV GENT

Na een tumultueuze slotfase liet VSV Gent twee dure punten lig­gen tegen Robur.
VSV leek op weg naar een stuntzege tegen Robur tot het licht bij doelman Notte uitging. "Hij liet ons daar in de steek" zucht coach Fi­lip Duquet. "Dankzij een heel goede eerste helft stonden wij 1-0 voor. Na de pauze was Robur de betere ploeg, maar zes of ze-

ven minuten voor het einde stond die 1-0 nog op het bord en had hij de bal gewoon in zijn handen. Plots reageerde hij zomaar op een speler van Robur en kregen we de zwaarst mogelijke sanc­tie: rood en strafschop. De scheidsrechter had het bij het juiste eind, want dat hoort niet thuis op een voetbalveld. Jammer ge­noeg kost het ons twee dure punten. Van onze concurrenten speel­de Sint-Niklaas gelijk en wonnen zowel Sint-Gillis, Heikant-Zele als Bazel hun match. In de degradatiestrijd hebben wij dus een verschrikkelijk slechte zaak gedaan. Alles kan in het voetbal, maar als we ons willen redden, moeten we wellicht nog drie van de laatste zes mat chen winnen."

De Gentenaar 20.02.19 (ssg)

Filip Duquet - VSV Gent
“De overwinning van de hoop”

Dankzij een levensbelangrijke uitoverwinning (2-3) op bezoek bij Hei­kant-Zele heeft VSV Gent de kloof met de rechtstreekse con­cur­ren­ten in de degradatiestrijd weer wat kunnen verkleinen.
“Dit is zeker de overwinning van de hoop. Twintig minuten voor het einde stond het nog 2-0 en dan maakten we een enorme re­mon­te. Dankzij de tijdelijke terugkeer van Jelle Coppens - hij ver­toef­de twee weken in België maar vertrok maandag alweer naar Cu­ra­çao - kregen we een kwalitatieve injectie. Samen met Pieter Glo­ri­eux kon hij toch het tij keren. Onze overwinning is mis­schien niet ontzettend verdiend maar daar liggen we nu even niet wakker van. Want door de resultaten van de concurrentie

had­den we echt wel deze zege nodig.”
Hierdoor heeft het team van coach Filip Duquet zichzelf weer wat ademruimte gegeven in wat een zenuwslopende eindsprint lijkt te worden met vijf opponenten die elkaar nauwelijks ont­lo­pen.
“Hierdoor halen we drie punten in op Heikant-Zele en zo is alles weer mogelijk. Alles ligt weer open en hoewel we nog steeds op de laatste plaats staan, biedt dit toch weer uitzicht op een red­ding. Ik vermoed dat we nog minstens drie keer moeten winnen in de resterende zeven duels. We treffen ook nog Bazel en Sint-Gillis. Daarnaast spelen we tegen Robur en Sinaai, teams die al gered zijn. We hebben het eigenlijk in eigen handen en moeten nu gewoon de concurrentie blijven opjagen. Het is nu vooral zaak om geen onnodig puntenverlies meer te lijden, anders heb­ben we het louter aan onszelf te wijten en zullen we een terechte degradant zijn.”

Het Laatste Nieuws 15.02.19 (xdn)

"Moeten de kansen afmaken"

DEVI TAELMAN - VSV GENT

VSV Gent staat voor een belangrijke verplaatsing naar Heikant-Zele. Bij een zege nadert het tot op twee punten van de der­tien­de plaats.
VSV legde vorig weekend het vuur aan de schenen van Berlare, maar bleef puntenloos achter. "Die match was een beetje sym­bool voor ons seizoen", reageert aanvoerder Devi Taelman. "Er

zat zeker meer in, want in het spel deden we goed mee. We maakten alleen de kansen niet af, wat al maanden ons probleem is."
Zondag trekt het naar Heikant-Zele, dat slechts drie plaatsen ho­ger staat en de voorbije weken een gelijkaardige balans als VSV Gent voorlegt. "Op papier is het inderdaad een haalbare kaart. Voor ons is het duidelijk dat we punten moeten pakken als we de voe­ling met de ploegen boven ons niet willen verliezen. We staan voor een moeilijke opdracht, maar die is nog niet on­mo­ge­lijk. We mogen echter zeker niet verliezen, vooral voor ons ver­trou­wen. Het zal erop aankomen om eindelijk de kleine kansjes af te maken."

De Gentenaar 13.02.19 (ssg)

Tim De Mol - VSV Gent
“Het ons niet mee, zoals zo vaak dit seizoen”

Andermaal bleef VSV Gent met lege handen achter na de door­tocht van Berlare in Gentbrugge (0-1). Tim De Mol beseft dat het nog een lange en felle degradatiestrijd zal worden.

“Ik vond niet dat we het verdienden om te verliezen want we heb­ben één van onze betere prestaties van het seizoen af­ge­le­verd. We voetbalden ook enkele mooie kansen bij elkaar. Voor het eerst na zijn blessure kwam mijn broer Andy aan de aftrap. Wij vonden elkaar blindelings. Maar helaas konden we de score niet openen. Na de pauze klom Berlare op voorsprong. Uit­ein­de­lijk verdienden we zeker een gelijkspel maar zoals zo vaak al dit sei­zoen zat het ons niet mee.”

De Gentenaar 06.02.19 (ssg)

Antonie Notte - VSV Gent
“Kruibeke was maatje te groot voor ons”

Het werd geen topweekend voor VSV Gent. Door de logische uitnederlaag op bezoek bij Kruibeke (3-0) en de resultaten van de concurrentie, torst het team van doelman Antonie Notte de druk van de rode lantaarn weer alleen.
“Dat doet pijn al we hadden dit natuurlijk wel ingecalculeerd want ploegen zoals Kruibeke zijn toch wel een maatje te groot voor ons. We blijven rustig maar kunnen niet ontkennen dat het er slecht uitziet voor ons. Bij de rust stond het in Kruibeke nog 0-0 maar daar kwamen we goed weg. Na de pauze misten we twee enorme kansen op de 0-1 maar op het uur slikten we dan zelf de 1-0 en was bij ons de veer gebroken. Het werd uiteindelijk 3-0

maar de score had zelfs veel hoger kunnen oplopen. Zuur dat we die eerste goal slikten op het moment dat we eigenlijk net goed in de match zaten maar het toont nog maar eens aan dat je je schaarse kansen moet afmaken. Anders krijg je onherroepelijk het deksel op de neus.”
Notte kijkt ook al even vooruit naar volgend weekend als VSV Gent bezoek krijgt van Berlare dat vorige zaterdag voor eigen pu­bliek zowaar onderuitging tegen Bazel.
“Dat was voor ons ook een verrassing hoewel Bazel op een dief­je won. Jammer voor ons. Bij Berlare lopen Xavier Deschacht en Pie­ter Merlier rond, dat zijn toch twee kleppers. We speelden re­cent ook gelijk tegen Vrasene en Haasdonk, dus we voelen ons ze­ker niet kansloos. We merken immers dat we eigenlijk tegen elk team wel kans maken op een gelijkspel, al zouden we graag ook eens driepunter meepikken want daar schiet je toch meer mee op.”

De Gentenaar 30.01.19 (ssg)

Niels De Beck - VSV Gent
“Schieten niet zo veel op met gelijkspel”

Hekkensluiter VSV Gent boekte zondagmiddag misschien wel het gelijkspel van de hoop. Voor eigen publiek hield het team van Niels De Beck verrassend Vrasene in bedwang. Dankzij het 2-2 gelijkspel beent VSV Bazel bij en slinkt de achterstand op White Boys Sint-Niklaas tot twee eenheden.
“Eigenlijk zat er zelfs meer in voor ons. We hadden nog heel wat kan­sen op de 3-2. Uiteraard mogen we onze doelman Notte dank­baar zijn omdat hij een elfmeter van Vrasene stopte. Maar in de huidige omstandigheden schieten we niet zo veel op met een gelijkspel. En als je dan eigenlijk ook uitzicht hebt op een on­ver­wach­te zege moet je die kansjes ook effectief afmaken.”

“Voetbal is een raar spelletje. Twee weken geleden werden we thuis afgemaakt tegen Buggenhout en vorig weekend hadden we in Sint-Niklaas niet het goede schoeisel bij. Maar de vorm van de dag is natuurlijk vaak bepalend. We moeten echt blijven ge­lo­ven in de goede afloop maar we zullen tot de laatste speel­dag moeten knokken om die remonte vorm te geven.”
Door de penibele situatie van VSV is het voor heel wat spelers uit de Gentse spelersgroep koffiedik kijken als hun toe­komst­plan­nen ter sprake komen. Niels De Beck is hierop geen uit­zon­de­ring: “Ik ben er nog niet echt. Het is moeilijk om een beslissing te nemen als je niet weet waar je sportieve toekomst ligt. Tevens zou ik ook liever weer een meer offensieve rol vertolken. On­der­tus­sen tekenden De Mol en Notte al bij maar er zijn nog heel wat jongens die twijfelen. We merken echter dat het clubbestuur niet stilzit en al volop werk maakt van versterkingen.”

Het Laatste Nieuws 29.01.19 (xdn)

"Sterke prestatie tegen de derde"

FILIP DUQUET - VSV GENT

VSV Gent toonde zich van zijn beste kant en hield Vrasene on­danks een 0-2-achterstand op een 2-2- gelijkspel. Na twee ne­der­la­gen pakte VSV zo uit met een kleine stunt tegen de derde in de stand.
"We speelden een heel goede eerste helft en waren daarin de be­te­re ploeg", blikt coach Filip Duquet terug. "Toch kwamen wij

na een stilstaande fase 0-1 achter, wat we eigenlijk niet ver­dien­den. Na de pauze stond het dankzij een identieke fase plots 0-2. We konden de druk opvoeren en pakten toch een punt. Daar­mee schieten we niet zo veel op, maar het geeft moed na een heel sterke prestatie tegen de derde in de stand. Hopelijk kun­nen we deze lijn nu doortrekken. Net na Nieuwjaar hielden we Haas­donk ook al op een 2-2-gelijkspel na een prima match. Al­leen is het zo jammer dat we daarna twee keer niet op de af­spraak waren. Volgende week trekken we gehavend naar de lei­ders uit Kruibeke. We missen Bilal Böcuk en Niels De door schor­sing. Alexander Rijckaert en Yarni Claessens zijn gaan skiën."

De Gentenaar 23.01.19 (ssg)

Filip Duquet - VSV Gent
“Het wordt nu wel heel moeilijk”

De situatie van VSV Gent oogt stilaan precair. Op bezoek bij Whi­te Boys Sint-Niklaas leed het team van coach Filip Duquet een pijnlijke nederlaag (3-1).
“De tegenstander was niet veel sterker dan wij maar eigenlijk was er maar één speler bij ons die gepast schoeisel bij had. Het ter­rein lag er immers deels nog bevroren bij en bij de thuisploeg leek iedereen wel voorbereid. Onvoorstelbaar! Je mag toch ver­wach­ten dat ervaren spelers weten dat dit essentieel is. Sint-Ni­klaas was gewoon scherper en kwam al snel op voorsprong via een hoekschop. Taelman maakte gelukkig nog voor de rust gelijk en ik hoopte dat we in de tweede helft het verschil zouden ma-

ken maar de zege van White Boys is terecht te noemen.”
Door de zege van Bazel tijdens de inhaalwedstrijd in Sint-Ni­klaas is VSV Gent ondertussen alleen laatste in de stand: “Het gaat gewoon van kwaad naar erger. Behalve die goede prestatie in Haasdonk geven we niet thuis in 2019. De tegenstander oog­de zondagmiddag ook gewoon meer gedreven en dat is veel­be­te­ke­nend. Nu moeten we al twee ploegen inhalen. Het wordt héél moeilijk om dit nog recht te trekken. We zullen mentale kracht moeten tonen. We weten dat ons programma nu bij­zon­der zwaar wordt met alleen maar topteams als tegenstanders. We zullen zeker niet het spel moeten maken, dus misschien dat daar wel een kans ligt voor ons. Er resten ons nog elf duels om die achterstand op Bazel en Sint-Niklaas uit te wissen. Ik gooi nog niet de handdoek en ik denk dat mijn spelers ook liever in twee­de provinciale willen aantreden.”

De Gentenaar 22.01.19 (foto: Nic Declercq)


De Gentenaar 18.01.19 (ssg)

Devi Taelman - VSV Gent
“Moeten dringend punten pakken”

Het is stilaan ‘money time’ voor VSV Gent dat dit weekend op be­zoek gaat bij White Boys Sint-Niklaas, één van haar recht­streek­se concurrenten in de spannende degradatiestrijd. Devi

Tael­man beseft dat een nederlaag uit den boze is. “Eigenlijk moe­ten we gewoon winnen in Sint-Niklaas, want met een ge­lijk­spel schieten we ook niet zoveel op. Bovendien komt ook Bazel dich­ter­bij geslopen. Het is dit weekend van moeten, maar onze spe­lers­groep blijft gelukkig rustig. Ook al beseffen we allemaal dat we dringend punten moeten pakken als we het behoud willen re­a­li­se­ren. Het programma is niet van de poes, dus we zijn ge­waar­schuwd.”

De Gentenaar 16.01.19 (Stefan Smet, foto ndc)

VSV GENT - BUGGENHOUT

“Overal een stap te laat”

Filip Duquet wil redden wat er te redden valt

Na het fel bevochten gelijkspel tegen Haasdonk kon het team van coach Filip Duquet geen verlengstuk breien tegen Bug­gen­hout. Voor eigen publiek leed VSV een duidelijke 0-3 nederlaag: “We staan niet toevallig voorlaatste.”

Buggenhout was blijkbaar een maatje te sterk voor jullie?

Filip Duquet: “Dat kan ik niet ontkennen. Het ver­schil met het du­el tegen Haasdonk was im­mens groot. Niets lukte bij ons en ze­ker op het mid­denveld hebben we de slag verloren. Bug­gen­hout is een volwassen team terwijl wij overal een stap te laat kwa­men. Op uitzondering van Andreas Rijckaert was iedereen aanwezig. Ik ben dan ook heel ontgoocheld.”

In de rangschikking blijft het ongemeen spannend. Het be­lang van de komende duels kan wellicht niet overschat wor­den?

“Komend weekend treffen we White Boys Sint-Niklaas dat e­ven­veel punten heeft als wij. Zij spelen trouwens vanavond ook nog tegen Bazel. Die partij tegen Sint-Niklaas mogen we in geen ge­val verliezen en die drie duels tegen de topploegen uit onze reeks, moeten we aanpakken zonder druk. Als we zelf niet het spel moeten maken, kunnen we vaak toch net iets meer.”

Vrees je niet stilaan voor de gitzwarte wintermaanden?

“Kwalitatief zijn we nu eenmaal één van de mindere teams uit on­ze reeks, we staan niet toevallig voorlaatste. We moeten nu pro­be­ren te redden wat er te redden valt. Daarom is het van be­lang dat we nog ergens wat punten kunnen sprokkelen. Jammer dat dit niet lukte tegen Buggenhout. Ik had er bij rust misschien wel zes spelers kunnen afhalen maar dat is nu eenmaal eigen

..;...
...
aan voetbal. Je hebt nooit garanties.”

Hoe zullen jullie dit nog recht weten te trekken?

“Vol vuur. We starten elke partij bij een 0-0 stand. Tegen Sint-Ni­klaas is verliezen uit den boze. Maar net als mijn sterkhouders op het veld, ben ik niet de trainer die snel tevreden is met een ge­lijk­spel. Daarom zullen we ook in Sint-Niklaas zonder twijfel vol­uit voor de zege gaan: gelukkig kan ik dan Andreas Rijckaert re­cu­pe­re­ren die het vorige week te druk had met exa­men­ver­plich­tingen.”

De Gentenaar 11.01.19 (Stefan Smet, foto ndc)

VSV GENT - BUGGENHOUT

“Vertrouwen is gegroeid”

Antonie Notte wil ook tegen Buggenhout punten pakken

Nadat VSV Gent vorig weekend een onverhoopt gelijkspel boek­te in Haasdonk, ontvangt het zondagmiddag middenmoter Bug­gen­hout dat zich een week geleden liet verrassen door hek­ken­slui­ter Bazel.

Hoe sterk was de mentale boost na dat onverwachte ge­lijk­spel in Haasdonk?

“Dat mag je niet onderschatten. We hoopten wel iets te halen omdat ze tegen Bazel en Sint-Gillis ook al punten lieten liggen. De uitslag was bovendien terecht. We waren zonder meer hun e­ven­knie. Het was voor de aftrap wel afwachten hoe ze voor de dag zouden komen. Onze schrik was echter ongegrond, want blijk­baar zitten ze in een dipje.”

Buggenhout begon 2019 met een 0-2 nederlaag tegen rode lantaarn Bazel. Vrees je hun reactie?

“Eigenlijk kan je de situatie vergelijken met vorige week. Na­tuur­lijk is het vertrouwen nu wel gegroeid en we weten dat we Bug­gen­hout in de heenmatch gedurende 80 minuten konden bij­be­nen. Enkel een dom tegendoelpunt gooide toen roet in het eten. Uiteraard blijft Buggenhout een stevig elftal, maar met wat mee­val kunnen we zeker een puntje halen.”

Met twintig oogt hun aantal gemaakte doelpunten niet met­een indrukwekkend. Zit er niet meer in?

“Je merkt dat de andere teams ook punten halen tegen ploegen.

...
uit de top vijf. Vorig weekend lukte ons dat voor het eerst in Haas­donk. De concurrentie zorgt ervoor dat we verplicht zijn om in die duels punten te halen. In januari en februari treffen we heel pittige tegenstanders. Dat worden voor ons cruciale par­tij­en.”

Hoe beleef jij dit seizoen? Rustige partijen zitten er voor jou niet zo vaak in.

“Ik moet elke week inderdaad best wel veel werk opknappen, maar het loopt best lekker. We slikken niet heel veel te­gen­doel­pun­ten, want we beschikken over een goede defensie. Ik mik naar volgend seizoen toe dan ook op een verlengd verblijf in twee­de provinciale. Mits wat offensieve versterkingen zouden we geen mal figuur mogen slaan. Er is ook interesse van andere teams, maar ik hou voorlopig nog even alle opties open.”

De Gentenaar 09.01.19 (ssg)

Andreas Rijckaert - VSV Gent
“Gelijkspel zorgt voor flinke boost”

Dankzij een doelpunt van Andreas Rijckaert dwong VSV Gent vo­ri­ge zaterdag een verdiend gelijkspel (2-2) af op bezoek bij Haas­donk en zo starten de Gentenaren 2019 met een opsteker van formaat, beseft ook Rijckaert.
“We wisten op voorhand dat het in Haasdonk een moeilijke a­vond zou worden want ze toonden zich in de heenwedstrijd als een heel sterk elftal. Ze hebben bovendien een heel groot terrein maar we hebben toch zelf het initiatief proberen te nemen en daar­bij is het ook wel positief dat we tweemaal een achterstand kon­den ophalen: dat getuigt toch van mentale weerbaarheid.”
Opvallende vaststelling: de rechtstreekse concurrentie sprok­kel­de het voorbije weekend eveneens punten waardoor VSV niet

op­ti­maal kon profiteren van het onverhoopte gelijkspel in Haas­donk.
“Toen we de resultaten vernamen, was dat een teleurstelling. Maar het is duidelijk dat we elke week weer voluit zullen moeten gaan. Anderzijds lijkt het me niet onmogelijk om zelf ook nog pun­ten te sprokkelen tegen hoger gerangschikte teams. We heb­ben inderdaad een kleine kern maar de sfeer in de kleedkamer is uitstekend. We pushen elkaar naar een hoger niveau en pro­be­ren ook telkens verzorgd voetbal op de mat te brengen. Het groeps­ge­voel zorgt er ook voor dat we dan soms boven onszelf uit kunnen stijgen.”
“De komende weken treffen we nog enkele flinke kleppers maar het gelijkspel in Haasdonk geeft ons een flinke boost om die du­els vol zelfvertrouwen voor te bereiden. En op die manier heb­ben we dan ook zeker een goede kans om het behoud te verzekeren.”

Het Laatste Nieuws 08.01.19 (xdn)

VSV Gent haalt twee keer achterstand op

Andreas Rijckaert sleepte voor VSV Gent een verrassend punt uit de brand bij titelkandidaat Haasdonk.
VSV kreeg zaterdag een stevige vertrouwensboost door 2-2 ge­lijk te spelen bij titelkandidaat Haasdonk. Andreas Rijckaert scoor­de de gelijkmaker en die leverde zijn team een belangrijk punt op. "Er was wat geluk bij gemoeid", geeft Rijckaert toe. "De

keeper loste een vrijschop en ik tikte de rebound binnen. Het doet deugd dat mijn eerste van het seizoen de ploeg kon helpen. We haalden twee keer een achterstand op en dat is positief. We wisten dat het moeilijk zou worden, maar ook dat er ruimte zou zijn omdat Haasdonk een groot terrein heeft. We lieten de bal goed rondgaan en verdienden dat punt wel. Voor Nieuwjaar slaag­den we er niet altijd in om iets te rapen na een goede match. Helaas pakten de ploegen rondom ons ook hun punten, dus levert dit gelijkspel ons niet veel op in het klassement. Het zorgt wel voor vertrouwen."

De Gentenaar 04.01.19 (ssg)

Filip Duquet - VSV Gent
“We zullen moeten knokken tot het einde”

Met slechts dertien punten ging VSV Gent de winterstop op een ver­ve­len­de 14de positie in de stand in en bovendien bedraagt de kloof met rechtstreekse concurrenten Sint-Gillis, Sinaai en Hei-

kant al respectievelijk vier en zes punten. VSV-coach Filip Du­quet beseft dat zijn team een zware opdracht heeft met het oog op behoud.
“Voor Nieuwjaar boekten we één zege te weinig om in het zog te kunnen blijven van de concurrentie. Nu volgen er enkele heel zwa­re opdrachten waarbij we helaas ook enkele jongens zullen mis­sen door examens. Bovendien kan de kaartenlast ons zuur op­bre­ken. Het wordt voor ons sowieso knokken tot het einde.”

De Gentenaar 19.12.18 (Stefan Smet, foto ndc)

VSV GENT - SCHOONAARDE

“Het wordt een moeilijk verhaal”

Filip Duquet baalt na nieuwe thuisnederlaag voor VSV Gent

Ondanks een puike eerste helft, het stond 0-0 bij rust, bleef VSV Gent zondag andermaal met lege handen achter (0-2). Een er­va­ren Schoonaarde klaarde heel koel de klus waardoor VSV-coach Duquet zich nog maar eens moet verzoenen met de nederlaag.

Zat er meer in voor jullie of was Schoonaarde gewoon te sterk voor jullie?

Filip Duquet: “We hebben echt een slechte zaak gedaan want er zat veel meer in. We speelden een heel sterke wedstrijd en er was amper kwaliteitsverschil te merken tussen ons en een sterk team in onze reeks. Het grote verschil was helaas nog maar eens het oude verhaal dat wij onze kansen niet konden af­wer­ken: De Mol, Deceuninck, Belaen kregen stuk voor stuk een dot van een kans maar scoren zat er niet in.”

Met 1 op 9 oogt jullie tussenrapport bepaald flauw, een ge­brek aan scorend vermogen blijft jullie duidelijk parten spe­len?

“Met elf gescoorde doelpunten na zestien wedstrijden is het dui­de­lijk waar we tekortschieten. Daar kunnen we niet meteen won­de­ren verrichten. Ook na de winterstop zal het met de huidige spe­lers­groep moeten gebeuren. Tegen Schoonaarde versieren we vlot vijf à zes rijpe doelkansen maar we falen telkens in de zo­ne van de waarheid.”

Op eigen terrein scoren jullie heel mager, met zes punten kun je toch niet tevreden zijn?

“Wij kunnen niet spreken van een thuisvoordeel. Eigenlijk gaan we ook steeds uit van diezelfde gesloten verdediging. We ver­trek­ken met één punt en dan hopen we op een puntendeling maar jammer genoeg is het vaak net te weinig om iets te kunnen claimen. Wij hebben niet het team om het spel te maken.”


..;.....
...
Hoe is de sfeer in de kleedkamer? Met welke boodschap stuur je jouw spelers de winterstop in?

“De komende weken zullen we ook nog eens enkele studenten moeten missen wegens examens. Zo zal Andreas Ryckaert ze­ker een drietal weekends afwezig zijn. De sfeer in de kleed­ka­mer blijft echter uitstekend. Er is natuurlijk ook geen sprake van een verscherpte concurrentie. We hopen om een drietal ploegen achter ons te houden maar het wordt een heel moeilijk verhaal voor ons.”

De Gentenaar 14.12.18 (ssg)

Niels De Beck - VSV Gent
“We mogen geen enkele kans laten liggen”

Ondanks een 0-0 gelijkspel tegen Sinaai, blijft de positie van VSV Gent in de rangschikking penibel. Niels De Beck hoopt dan ook stiekem op een stunt wanneer Schoonaarde langskomt in Gent­brugge.

“Vanaf nu moeten we elk duel gewoon proberen om punten te pak­ken. Op de openingsspeeldag wonnen we van Schoonaarde maar sindsdien hebben ze een indrukwekkend parcours af­ge­werkt. Jammer dat we tegen Sinaai de winst niet voluit konden grij­pen. Het is voor ons elke week knokken en ook na de win­ter­stop wacht er ons een loodzwaar programma. Net daarom mo­gen we geen enkele kans laten liggen. Niet evident want of­fen­sief missen we toch wel wat stootkracht.”

Het Laatste Nieuws 13.12.18 (xdn)

"Een puntje zou mooi zijn"

FILIP DUQUET - VSV GENT

VSV Gent krijgt zondag het bezoek van ploeg-in-vorm Schoon­aar­de. Schoonaarde is de leider in de tweede periode, maar zelf doet ook VSV het de voorbije weken niet onaardig. Het verloor slechts een van de jongste vijf duels en heeft fijne herinneringen aan Schoonaarde. Op de openingsspeeldag won VSV met 0-2.

"Wat toen kon, moet in principe nu ook kunnen", weet coach Filip Duquet. "Al kwamen we toen ook wel heel goed weg, want zij kregen bijna twintig hoekschoppen na de rust. Als we die match honderd keer opnieuw spelen, zullen wij 98 keer verliezen. Ik ver­wacht dat zij die misstap willen rechtzetten, vooral omdat ze meestrijden voor de prijzen. Voor ons zou een puntje mooi zijn."
VSV sloot de heenronde met dertien punten af op de veertiende plaats. "Dat zijn er twee te weinig, want we mikten op vijftien. Met een totaal van dertig punten moeten we ons kunnen redden. Het zal er na Nieuwjaar op aankomen om gespaard te blijven van blessures, want onze kern is vrij smal", besluit de trainer.

De Gentenaar 12.12.18 (ssg)

Filip Duquet - VSV Gent
“De zware maanden komen eraan”

VSV Gent kwam zondagmiddag voor eigen publiek niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Sinaai, een resultaat waar het team van coach Filip Duquet weinig mee opschiet.
“Als je de partij analyseert, dan besef je dat er ook niet meer in­zat. Sinaai dwong zelfs in de slotfase nog een huizenhoge kans af maar zij maakten die gelukkig niet af want anders bleven we nog met lege handen achter. Mits een driepunter stonden we met vijftien punten, waar we op gemikt hadden. We zullen die drie gemiste punten in de terugronde moeten recupereren.”
“Sinaai kwam duidelijk voor een punt en is daar ook in geslaagd. Maar wij hebben wel keihard gewerkt, qua mentaliteit kan ik mijn

jongens dit weekend niets verwijten. Ik zag een goede reactie na die flauwe prestatie van een week geleden tegen Grembergen.”
“Uiteindelijk is dit 0-0 gelijkspel een juiste weergave van de par­tij. Van ontgoocheling of berusting is er geen sprake maar ie­der­een beseft dat het een lange strijd zal worden. En door de on­ver­wach­te overwinning van Sint-Gillis zijn we zelfs nog een plaatsje te­rug­ge­zakt. Stiekem hopen we op een kleine stunt tegen Schoon­aar­de maar we mogen ook niet het onmogelijke ver­wach­ten. De teams die nu onderin kamperen zullen de de­gra­da­tie­strijd beslechten.”
“De moeilijke, zware maanden komen er stilaan aan en dan zal het beslist worden op basis ook van de afwezigen door bles­su­res of schorsingen. Stiekem hopen we op een snelle terugkeer van mijn zoon, Cedric. Hij zou na Nieuwjaar de looptraining kun­nen hervatten maar zijn opleiding gaat voor. Ook al missen we zijn creativiteit rond de zestien enorm.”

De Gentenaar 07.12.18 (ssg)

Antonie Notte - VSV Gent
“Kern onevenwichtig samengesteld”

Vorige zondag leverde VSV Gent een wanprestatie af in Grem­ber­gen. Enkel doelman Antonie Notte kreeg achteraf lovende com­men­ta­ren van zijn coach Filip Duquet.
“Het doet veel deugd om dat te lezen, maar ik had wel het ge-

voel dat ik niet echt goed zat bij die tweede tegengoal. We zak­ten helemaal terug na die rode kaart voor Grembergen. Reden? Misschien toch wel de onevenwichtige samenstelling van onze kern. Als we twee à drie basisspelers missen, mis je toch wat kwa­li­teit. En dat betaal je natuurlijk cash tegen teams met de no­di­ge ervaring op dit niveau. Tegen Sinaai gaan we voor winst om het contact te houden met de brede middenmoot. Anders komen we in de problemen.”

De Gentenaar 05.12.18 (ssg)

Filip Duquet - VSV Gent
“Dit was zelfs vierde provinciale onwaardig”

Ondanks een numerieke meerderheid leed VSV Gent op bezoek bij Grembergen een pijnlijke nederlaag (2-1). Een gemiste kans dus voor het team van coach Filip Duquet dat na de pauze nog flink aandrong maar de thuisploeg niet meer kon bijbenen.
“Tot aan die uitsluiting - Glorieux werd neergehaald door die thuis­spe­ler - speelden we heel goed en versierden we heel wat kan­sen. Maar vervolgens was het over en brachten we het slecht­ste voetbal dat ik ooit zag sinds ik bij VSV Gent aan de slag ben gegaan. We komen zelfs 2-0 achter maar scoren vlak voor rust nog wel via Deceuninck. Dan verwacht je beterschap na rust maar het pakte anders uit. Als we het spel moeten ma-

­ken - Grembergen plooide massaal terug - merk je dat we toch over te weinig kwaliteit beschikken. We hanteerden al te vaak de lange bal, hoewel we niet eens zoveel gestalte hebben.”
“We bleven wel proberen maar leden al te vaak balverlies. Ge­luk­kig houdt Notte, hij was één van de enige spelers op niveau bij ons, ons recht want anders was de match al lang beslist. Zelfs toen Grembergen met drie man voor hem opdook, stond hij pal. Zonde, want onze fans waren massaal aanwezig. Maar we konden dus geen mooi voetbal afleveren, integendeel. Zelfs op de standaardsituaties waren we nergens. Dit was zelfs vierde pro­vin­ci­a­le onwaardig. Noem dit gerust een enorme gemiste kans want we hadden deze match absoluut de volle buit moeten meenemen. Ik heb geen andere jongens achter de hand, dus de­ze jongens zullen het moeten doen. Tegen Sinaai moeten we voor eigen publiek echt nog eens de mouwen opstropen.”

De Gentenaar 04.12.18 (foto: Nic Declercq)


Het Laatste Nieuws 04.12.18 (xdn)

"Ik heb geen verklaring voor deze vreemde nederlaag"

FILIP DUQUET - VSV GENT

VSV Gent speelde het grootste deel van de match met een man­ne­tje meer, maar ging toch met 2-1 onderuit bij Grembergen.
"Het werd een hele vreemde wedstrijd", reageert coach Filip Du­quet na de nederlaag. "Wij begonnen schitterend aan de partij en waren tien à vijftien minuten gewoon de betere ploeg. Plots kre­gen zij een terechte rode kaart en bleef van ons goede spel

niets meer over. Twintig minuten later stonden we al 2-0 achter. Na onze aansluitingstreffer hoopte ik dat we in de tweede helft nog iets konden forceren, maar daarin waren we nergens. Onze doel­man was de enige op niveau, want zonder hem had Grem­ber­gen de wedstrijd al veel vroeger afgemaakt."
Op die manier liet VSV een unieke kans liggen om een ver­leng­stuk te breien aan de recente vijf op negen. "Het is een gemiste kans, want we hadden een schitterende zaak kunnen doen. Ik heb geen verklaring voor deze vreemde nederlaag. We sluiten het jaar met twee thuismatchen af. Daarvan moeten we er min­stens eentje winnen."

De Gentenaar 30.11.18 (ssg)

Filip Duquet - VSV Gent
“Grembergen heeft iets recht te zetten”

Voor VSV Gent ziet de toekomst er na een hoopgevende 5 op 9 weer rooskleurig uit. Maar coach Filip Duquet beseft dat de partij tegen Grembergen allerminst een makkie wordt.

“Vorige week wonnen we een wedstrijd die we absoluut niet moch­ten verliezen maar tijdens de volgende drie duels moeten we ook minstens vier punten halen. Grembergen is een team dat in de top vijf werd verwacht en heeft na de zware nederlaag van vo­rig weekend wellicht toch iets recht te zetten. Onze positieve resultaten van de voorbije weken zorgden vooral voor een men­ta­le boost. Iedereen had dit eens nodig en we geloven terug in de goede afloop.”

De Gentenaar 28.11.18 (ssg)

Pieter Glorieux - VSV Gent
“Het geloof in eigen kunnen is terug”

Dankzij een doelpunt in het slotkwartier van aanvaller Pieter Glo­ri­eux snoepte VSV Gent op bezoek bij rode lantaarn Bazel in ex­tre­mis toch de drie punten mee (0-1) en boekt zo een le­vens­be­lang­rij­ke zege in de degradatiestrijd.
“Met vijf op negen voelen we ons weer springlevend. Het was in­der­daad van moeten en dat is toch nooit makkelijk. Mentaal was het niet evident want een gelijkspel leverde niet veel op. En een ne­der­laag was helemaal uit den boze. De ontlading was enorm groot en dan merk je toch dat we nood hadden aan een re­fe­ren­tie­match. Het was misschien geen wereldmatch tussen twee

ploe­gen die echt niet wilden verliezen. Er waren ook niet zoveel doel­kan­sen te noteren maar wij konden toch het meest aan­spraak maken op de zege. En dan merk je dat het geloof in ei­gen kunnen terug is.”
“We kunnen de ploegen uit de rechterkolom zeker aan maar er moet elke week keihard geknokt worden. Dit seizoen moesten we een knop omdraaien en we hebben onszelf weer moeten uit­vin­den. Zeker in de tweede helft groeide het geloof in onze ran­gen en voelde je dat die zege er inzat. Iedereen bijt dan op de tan­den want sommige jongens zijn zeker niet 100% fit en dan moet je op karakter doorgaan. We hebben bijna de aansluiting met de middenmoot gerealiseerd en daarom hopen we deze week enkele jongens te recupereren. En dan zou het mooi zijn om tot aan de winterstop nog een 4 op 9 te boeken. Want na Nieuw­jaar wacht er ons meteen een loodzwaar programma.”

De Gentenaar 23.11.18 (Stefan Smet, foto ndc)

BAZEL - VSV GENT

“Verliezen is uit den boze”

Devi Taelman wil met VSV Gent rode lantaarn Bazel op een vei­li­ge afstand zetten

Het is zondagmiddag menens voor VSV Gent. Op bezoek bij hek­ken­slui­ter Bazel wil én moet aanvoerder Devi Taelman met de Gentse promovendus een overwinning boeken om hun po­si­tie in de rangschikking op te krikken.

Hoe sterk verlangen jullie naar een driepunter na vier duels zon­der zege?

Devi Taelman: “Natuurlijk leeft dat sterk in onze kleedkamer. Het zou zeker voor een mentale boost zorgen. We hebben dit sei­zoen nog maar twee maal gewonnen en daar moeten we dus drin­gend verandering in brengen. Er zijn uiteraard nog wel teams die in hetzelfde bedje ziek zijn maar we zouden toch graag nog enkele plaatsjes opschuiven in de rangschikking voor dat we aan de winterstop toe zijn.”

Is de druk iets verminderd na twee gelijke spelen op rij?

“De druk is bij ons niet zo groot. Anderzijds leverden die twee ge­lij­ke spelen ook niet zo veel op. Maar het was wel belangrijk dat we niet verloren tegen de naaste concurrentie. Het is na­tuur­lijk interessanter om eens een partij te winnen want dan kun je echt een stapje vooruit zetten.”

Wat verwacht je van de kelderkraker tegen Bazel?

“Het is voor de twee ploegen een heel belangrijke wedstrijd. We spelen allebei met minder vertrouwen. Ik ken Bazel totaal niet en speelde er ook nog nooit tegen. Maar de rangschikking verraadt natuurlijk ook wel de krachtsverhoudingen in onze reeks. Dat zal bij hen niet anders zijn, wij zijn wellicht ook nobele onbekenden. Daar moeten we van proberen te profiteren.”

Vrees je niet dat er te veel druk op de ketel zal staan bij jul­lie?


.
;....


...
“Verliezen is uit den boze want een nederlaag in Bazel zou een mentale tik zijn maar ik denk dat bij beide teams de druk dit weekend heel groot zal zijn. Dat is ook logisch in deze situatie en daar moeten we gewoon mee leren om gaan. Ook de jonge spelers gaan daar heel goed mee om. Natuurlijk etaleren we min­der vertrouwen dan vorig seizoen en dat merk je ook in het creëren en afwerken van doelkansen. Alles gaat net iets stroe­ver. Daarvoor zou een zege dus zeker extra welkom zijn.”

De Gentenaar 21.11.18 (Stefan Smet, foto ndc)

VSV GENT - SINT-GILLIS

“Nu zeker nog 6 op 9 halen”

Niels De Beck en VSV Gent schieten niet veel op met tweede ge­lijkspel op rij

VSV Gent boekte tegen Sint-Gillis een 2-2 gelijkspel maar door de zege van WB Sint-Niklaas blijft VSV alleen voorlaatste. Vol­gend weekend staat er weer een levensbelangrijk duel op de agenda want dan trekt VSV naar hekkensluiter Bazel.

Hoe kijk je terug op de partij tegen recht­streeks concurrent Sint-Gillis?

Niels De Beck: “We kwamen na vijf minuten al op voorsprong na een foutje van hun doelman. En vervolgens konden we ook de druk even aan­hou­den en hadden we toch nog enkele kansjes. Jammer genoeg konden we dit niet lang vol­hou­den en nadien was het Sint-Gillis dat de partij in han­den nam. En zo stonden we bij rust wa­rem­pel 1-2 achter en dat was schrikken. Maar het was zeker de ver­dien­ste van Sint-Gillis dat in alle omstandigheden probeerde te voetballen. Na rust waren we dominanter en maakten we ver­diend gelijk.”

Is dit gelijkspel een opsteker voor jullie?

“Niet echt, helaas konden we in de slotfase niet meer scoren. Ui­ter­aard hadden zij ook nog enkele kansjes maar met dit ge­lijk­spel schieten we echt niets op. De zege van Sint-Niklaas maakt het extra zuur. We zouden graag in de heenronde nog minstens zes op negen halen, dat is ons nieuwe doel.”

Andermaal knokken jullie wel terug vanuit een geslagen po­si­tie!

“Mentaal staan we inderdaad sterk en zo slagen we erin om te­rug te knokken. Maar we slikken - deels door concentratieverlies - soms te makkelijk doelpunten. Ook op stilstaande fases zijn we iets te kwetsbaar. Anderzijds maken we soms de foute keuzes als we zelf in kansrijke positie komen. We kunnen het ons op dit


.;....

...
niveau niet meer permitteren om open doelkansen te missen.”

Hoe belangrijk is het duel van komend weekend tegen Bazel voor jullie?

“Dit is volgens mij onze belangrijkste opdracht voor de win­ter­stop. Noem het gerust een zespuntenmatch. In Bazel zouden we graag de drie punten meegraaien en als het even kan mag dat een overtuigende zege opleveren. Ik denk echt wel dat een drie­pun­ter in onze situatie wonderen kan doen. Na twee keer op rij ge­lijk te spelen zou een overwinning wel deugd doen.”

De Gentenaar 20.11.18 (foto: Nic Declercq)


Het Laatste Nieuws 15.11.18 (xdn)

"Zouden volgende twee matchen moeten winnen"

DEVI TAELMAN - VSV GENT

VSV Gent begint zondag met het duel tegen Sint-Gillis aan een cruciaal tweeluik onderin het klassement.
Vorig weekend haalde VSV Gent bij Doorslaar in de tweede helft nog een 2-0-achterstand op om met een punt huiswaarts te ke­ren. Daaruit kan VSV moed putten voor de twee cruciale wed-

strij­den tegen rechtstreekse concurrenten in de degradatiestrijd. "Een halfuur na de wedstrijd beseften we wel dat er meer in zat", al­dus aanvoerder Devi Taelman. "Als de aansluitingstreffer iets vroe­ger was gevallen, denk ik dat we nog met drie punten naar huis konden gaan. Het is duidelijk dat de duels tegen Sint-Gillis en Bazel enorm belangrijk zijn. We moeten er niet onnozel over doen: de volgende twee matchen zouden we moeten winnen, maar dat hangt van de vorm van het moment af. Ik wil de heen­ron­de met vijftien punten afsluiten om niet achter de feiten aan te hol­len. Als we tegen Sint-Gillis en Bazel geen punten pakken zul­len we de rest van het seizoen onderaan blijven."

De Gentenaar 14.11.18 (ssg)

Cedric Deceuninck - VSV Gent
“Er ligt veel druk bij mij”

VSV Gent leek op bezoek bij Doorslaar op het half uur op weg naar een nieuwe nederlaag maar dankzij een snelle aan­slui­tings­tref­fer van Cedric Deceuninck (20) keerden de kansen en in de slotfase wisten de Gentse bezoekers alsnog de gelijkmaker aan te tekenen (2-2).
“Dit is zeker een puntje dat ons hoop geeft. We moesten echt nog eens iets halen na die bijzonder zwakke prestatie tegen Kiel­drecht. Doorslaar staat onder hun waarde gerangschikt maar we wisten dat ze niet echt fit aan de aftrap zouden komen door een trouwfeest, dus achtten we ons niet kansloos. Desondanks ko­men we toch weer op achterstand. Andermaal slikten we een

goal op een stilstaande fase. We waren hiervoor nochtans zo goed gewaarschuwd. Gelukkig kan ik dan toch nog voor de pau­ze de aansluitingstreffer aantekenen.”
“Na rust konden we enorm veel druk ontwikkelen en toch die ge­lijk­ma­ker scoren. Natuurlijk is dit een prestatie die hoop geeft maar we moeten realistisch zijn: ook volgend weekend tegen Ba­zel wordt het weer zaak om keihard de strijd aan te gaan. Te­gen Doorslaar zijn we daar na rust in geslaagd.”
“Ikzelf kon weer een doelpuntje meepikken en dat is een fijne op­ste­ker. Er ligt wel veel druk bij mij en dat is toch nieuw. Vorig sei­zoen speelde ik nog bij de beloften van RC Gent. Nu gaat het om de knikkers: de spelers, de voorzitter, de fans, iedereen moe­digt me enorm aan maar ik probeer er zo rustig mogelijk mee om te gaan. Want ik mag mezelf ook niet te veel druk opleggen, dat zou enkel maar contraproductief werken.”

De Gentenaar 13.11.18 (foto: Nic Declercq)


De Gentenaar 09.11.18 (ssg)

Antonie Notte - VSV Gent
“We kunnen niet tevreden zijn”

Arm VSV Gent. Nadat het door de bondsbonzen in een com­mer­ci­eel onaantrekkelijke reeks werd ingedeeld, maakt het team van doelman Antonie Notte nu ook nog eens kennis met de grauwe

sportieve werkelijkheid in reeks 2C: “Na die zwakke prestatie te­gen Kieldrecht is het misschien nog geen vijf voor twaalf maar met zeven punten kunnen we niet tevreden zijn. Gelukkig sprok­kelt de concurrentie niet zoveel punten en is de kloof o­ver­brug­baar. Bovendien treffen we vanaf nu tot Nieuwjaar geen enkel team meer uit de top zes en zijn we het aan onszelf verplicht om flink wat punten te gaan halen, zeker als we op het einde van de rit ons objectief van 30 punten willen realiseren.”

De Gentenaar 07.11.18 (ssg)

Filip Duquet - VSV Gent
“Mentaliteit zat niet goed”

Tegen Kieldrecht leed VSV Gent al de derde thuisnederlaag van het seizoen (0-2). T1 Filip Duquet baalde flink.
“Ik gaf het ook aan tijdens de rust, op deze manier zullen we het

niet redden. We pakken twee doelpunten op stilstaande fases. Dat gaat dus om concentratie. Maar vooral qua mentaliteit zat het niet goed. Ik was dan ook enorm ontgoocheld. Kieldrecht was geen sterke ploeg maar ze hadden wel de wil om te winnen. Na de pauze was het beter qua inzet maar konden we geen doel­pun­ten maken. Ik hoop dat dit eenmalig was. Ook voor de neu­tra­le toeschouwer was dit waarschijnlijk geen fijne partij om te volgen. Qua niveau benaderde dit eerder 4de provinciale.”

Het Laatste Nieuws 06.11.18 (xdn)

"Dit is de grootste teleurstelling van het seizoen"

FILIP DUQUET - VSV GENT

VSV Gent ging zondag na een zwakke partij op eigen veld met 0-2 onderuit tegen rechtstreekse concurrent Kieldrecht.
Vooraf beschouwde coach Filip Duquet het duel tegen Kieldrecht als een kans om naar boven te kijken. Door de nederlaag deelt VSV nu de rode lantaarn met Bazel. "We speelden een hele flau-

we wedstrijd", aldus de T1. "Ik had vooraf heel veel hoop voor een match tegen een team van ons niveau. Kieldrecht was zelf ook niet goed, maar wel beter dan wij. Zij scoorden uit stil­staan­de fases, terwijl wij niets creëerden. Onze tweede helft was een beetje beter, al maakten wij nooit aanspraak op een punt. Er was veel te weinig kwaliteit en we kregen pas in de negentigste mi­nuut een eerste bal tussen de palen. Dit is de grootste te­leur­stel­ling van het seizoen. Zondag is bevestigd dat we een moeilijk sei­zoen tegemoet gaan. Uit de volgende vier matchen moéten we nu zeker twee keer winnen. Anders zullen we de rest van het sei­zoen in de degradatiezone blijven hangen."

De Gentenaar 03.11.18 (ssg)

Pieter Glorieux - VSV Gent
“Als iedereen in vorm is, maken we kans”

VSV Gent krijgt Kieldrecht op bezoek, een nieuwe kans op pun­ten­ge­win voor het team van Pieter Glorieux (30).
“Ik mis dit duel vanwege een gele schorsing, maar dicht ons

team zeker kansen toe. Daarvoor zal iedereen wel in vorm moe­ten zijn. Anders krijgen we het lastig in deze reeks. Vorig week­end was dat niet het geval en slikten we ook meteen weer een snel tegendoelpunt. Organisatorisch bekeken moeten we meer vol­was­sen voetballen. Als je de nul kunt houden, begint de te­gen­stan­der al eens te twijfelen. Daar kun je dan op verder bou­wen. We recupereren dit weekend met doelman Notte een sterk­hou­der, hoewel zijn vervanger Schouls het prima deed.”

De Gentenaar 31.10.18 (ssg)

Niels De Beck - VSV Gent
“Het liep voor geen meter”

Een week na de thuiszege tegen Heikant Zele ging VSV Gent dit weekend met 3-0 onderuit bij Robur.
“Een logisch resultaat”, aldus verderdiger Niels De Beck: “We

kwa­men er werkelijk niet aan te pas en creëerden geen enkele kans. Als je dan ook nog eens met een man minder verder moet, wordt het wel heel moeilijk. We slaagden er amper in om een def­ti­ge combinatie bij elkaar te voetballen. Robur liet ons zelf wel toe om te voetballen maar het liep voor geen meter. Het lag ze­ker niet aan het speelveld want de grasmat lag er prima bij. Ro­bur was een degelijke ploeg maar zeker niet van het formaat van Berlare. Daardoor overheerst bij mij nu toch de ontgoocheling.”

De Gentenaar 26.10.18 (ssg)

Filip Duquet - VSV Gent
“Mikken op een goed resultaat bij Robur”

“Na onze degelijke prestatie tegen Heikant mikken we nu ook op een goed resultaat bij Robur”, aldus trainer Filip Duquet.
“Als we daar een gelijkspel halen zou dat prachtig zijn. Jammer

ge­noeg zagen we vorige zondag Bilal Böcük tijdens de op­war­ming geblesseerd uitvallen. Bjarne De Smedt kreeg zijn kans en deed dat uitstekend. Het was zijn eerste basisplaats en hij werk­te voor het eerst ooit 90 minuten af. Zijn prestatie was echt veel­be­lo­vend. Omdat we in de tweede helft nog enkele kansen lieten lig­gen, bleef het spannend tot het einde. Robur is zelf ook in de win­ning mood dus we moeten ons aan een moeilijke middag ver­wach­ten want ze staan niet toevallig in de linkerkolom.”

De Gentenaar 24.10.18 (Stefan Smet, foto ndc)

VSV GENT - HEIKANT ZELE

“Nu niet beginnen zweven”

VSV Gent boekt onder impuls van Cedric Deceuninck zege van de hoop

“Eindelijk”, weerklonk het zondagmiddag in koor bij VSV Gent. Dank­zij twee doelpunten van Cedric Deceuninck boekte pro­mo­ven­dus VSV Gent een tweede competitiezege en sluit het een ne­ga­tie­ve reeks met drie nederlagen op rij af.

Hoe groot was de opluchting in de kleedkamer?

Cedric Deceuninck: “Ontzettend, de vreugde was enorm na de­ze overwinning. Iedereen besefte dat we echt eens een partij moes­ten winnen na die reeks van nederlagen. Dit was de eerste par­tij van een reeks van vijf duels waar we echt punten moeten pak­ken. Het was alles of niets voor ons. En iedereen heeft ook echt 90 minuten lang gevochten voor elke morzel grond. Ge­luk­kig kwamen we al vroeg op voorsprong en dan zag je het team wer­ke­lijk openbloeien. Even later verdubbelde ik onze voor­sprong en was het zaak om hen goed op te vangen.”

Waarom lukte het dit weekend wel om de drie punten thuis te houden?

“Ik denk toch dat Heikant Zele minder sterk voor de dag kwam dan Haasdonk en Berlare. Bovendien hadden we deze keer wel eens een tikje meeval. Ik ben dan ook heel gelukkig dat ik met twee doelpunten het team kon helpen. Als jonge speler is het altijd fijn om een groot aandeel te hebben in een zege. Ook voor mij persoonlijk was het een enorme opsteker want de voorbije we­ken liep het niet altijd makkelijk. Als nummer tien is het mijn taak om kansen te helpen creëren maar dat was niet altijd zo e­vi­dent.”

Na de trip naar Robur wachten er jullie drie duels met teams uit de rechterkolom, een haalbare kaart?

“Robur is geen evidente opdracht maar ook daar liggen er zeker


.;....

...

mogelijkheden. We mogen echter geen enkel team on­der­schat­ten en zullen echt alles moeten geven. We mogen nu zeker niet beginnen zweven want we zijn ons bewust van onze positie. Hopelijk kunnen we tijdens de komende weken voldoende pun­ten pakken om nog enkele posities te stijgen in de rang­schik­king. Met schoonheidsprijzen komen we niet ver, het komt erop aan om elke week weer keihard te knokken. Je merkt dat ie­der­een enorm gefocust aan de aftrap komt en dat is cruciaal.”

De Gentenaar 19.10.18 (Stefan Smet, foto ndc)

VSV GENT - HEIKANT ZELE

“We horen thuis in deze reeks”

Stefano Verberckt houdt ondanks tegenvallende resultaten de moed erin

VSV Gent gaat na een ontnuchterende 0 op 9 dit weekend met ver­se moed op zoek naar een eerste zege op eigen terrein. Hei­kant Zele zou het kind van de rekening moeten worden maar zij puurden wel net een fraaie vier op zes.

Ervaren pion Stefano Verberckt bleef dit seizoen al net iets vaker dan hem lief was achter met lege handen. Maar de mid­den­vel­der verliest er zijn glimlach niet bij en houdt het vertrouwen in een goede afloop: “Eigenlijk is er niet zo veel veranderd in onze kleed­ka­mer: iedereen kent elkaar door en door. De meeste jon­gens waren vorig jaar ook van de partij toen we de promotie af­dwon­gen. We beseffen dat we ook al een pittig programma ach­ter de rug hebben. Daarom is het van belang dat we de ko­men­de weken nu ook eens wat extra punten kunnen sprokkelen.”

“Toch zijn we nog maar zelden weggespeeld. Alleen tegen Ber­la­re zat puntenwinst er niet meteen in”, toont Verberckt zich bij­zon­der nuchter. “Desondanks houden we de hoop levendig, alle jon­gens hebben nog steeds voldoende zelfvertrouwen en iedereen is er nog altijd van overtuigd dat we onze plaats hebben in deze reeks. Natuurlijk is het niet zo evident voor ons om doelpunten te sco­ren en af en toe slikken we iets te makkelijk een te­gen­doel­punt. Maar dat is nu eenmaal voetbal.”

Korte studieronde volstaat

Het belang van de komende weken is dan ook niet te on­der­schat­ten voor het team van de 27-jarige middenvelder. “Nu ont­moe­ten we enkele teams die ook in de onderste regionen ver­toe­ven, dus daar moeten we de kentering bewerkstelligen en drin­gend wat punten sprokkelen om de voeling niet te verliezen

...;....
...

met die teams. We kennen inderdaad niet zoveel tegenstanders in deze reeks en vaak is het toch een stap in het onbekende maar een korte studieronde volstaat, want dan heb je meestal wel in de smiezen hoe een ploeg functioneert. Daar willen we ons dan ook zeker niet achter verstoppen. Het is nu gewoon zaak om punten te pakken.”

Het Laatste Nieuws 18.10.18 (xdn)

"Komende weken moeten we punten pakken"

FILIP DUQUET - VSV GENT

Rode lantaarn VSV Gent mocht de voorbije weken vooral top­pers afhaspelen en kijkt uit naar op papier meer haalbare kaar­ten.
VSV Gent heeft net een drieluik tegen het voorlopige podium ach­ter de kiezen. Daarin dwong het op eigen veld leider Krui­be­ke tot het uiterste. Dat hopen ze zondag tegen Heikant-Zele te

her­ha­len, mét puntengewin. "In de eerste zeven speeldagen trof­fen we zelfs zes ploegen uit de linkerkolom", benadrukt coach Fi­lip Duquet. "Dat verklaart ook onze huidige laatste plaats, al zit het gebrek aan scorend vermogen daar ook voor iets tussen. Drie goals in zeven duels is ongelofelijk weinig. We pakten toch al vier punten en speelden twee weken geleden thuis tegen de lei­der een sterke partij, waarin we meer verdienden dan de 0-1-ne­der­laag. We mogen er ons aan optrekken dat we nu op papier meer haalbare kaarten zullen krijgen. De komende weken moe­ten we dan ook punten gaan pakken. In de volgende vijf wed­strij­den zou ik toch twee keer willen winnen en liefst erg ens nog een puntje meenemen."

De Gentenaar 17.10.18 (ssg)

Devi Taelman - VSV Gent
“Nu moeten we echt vol aan de bak”

Op bezoek bij Berlare leed VSV Gent een logische nederlaag (3-0). De thuisploeg was duidelijk een maatje te groot voor het team van aanvoerder Devi Taelman (33) die met een 0 op 9 op de laatste plaats belandt.
“We kunnen er niet omheen dat we hoopten op meer punten. 4 op 21 is niet goed. Er moet dringend iets gebeuren. Maar toch mo­gen we niet te negatief zijn: de voorbije weken konden we vaak gelijke tred houden met de tegenstanders maar liep het telkens fout in de zone van de waarheid. Ik geef toe dat we in Ber­la­re na de rust overklast werden. Geen verrassing want zij zijn echt een heel sterk geheel. We wonnen te weinig duels en

we moesten dan ook onze meerdere erkennen. In de kleed­ka­mer merkte ik na afloop van het duel geen gelatenheid. De sfeer is nog steeds opperbest. Natuurlijk winnen we liever maar we zijn ook realistisch: Berlare was gewoon te sterk voor ons. In on­ze groep leeft wel het gevoel dat we onze plaats hebben in deze reeks. Door het vertrek van Coppens en Owusu zagen we onze scorende spitsen de club verlaten en die werden niet meteen ver­van­gen.”
“Organisatorisch zit het goed maar er staat jammer genoeg niet meteen iemand op die het scorende vermogen heeft om eens een partij te beslissen. Ik denk niet dat er nog een nieuwe speler zal opduiken, dus we moeten de klus klaren met deze groep.”
“De komende weken worden dan ook cruciaal: we ontmoeten dan enkele teams uit de rechterkolom. Tot nu toe troffen we en­kel teams uit de top zeven en dus moeten we nu echt vol aan de bak.”

De Gentenaar 12.10.18 (ssg)

Cedric Deceuninck - VSV Gent
“Niet makkelijk als offensieve middenvelder”

VSV Gent zit in de hoek waar de klappen vallen. De voorbije we­ken kreeg het team van Cedric Deceuninck (20) al vaak een flin­ke portie pech te verwerken.
“Het is niet evident om telkens die nederlagen te slikken hoewel

het team telkens het volle pond geeft. Als offensieve mid­den­vel­der is het voor mij niet makkelijk om me te manifesteren want we spelen noodgedwongen nogal defensief. Kruibeke speelde niet eens zo indrukwekkend maar we missen de kansen en dan is het zuur om met lege handen achter te blijven. Positief is dat ik veel minuten kan sprokkelen en ervaring kan opdoen. En ik ben ervan overtuigd dat we met dit team nog veel moois zullen laten zien.”

De Gentenaar 10.10.18 (Stefan Smet, foto ndc)

VSV GENT - KRUIBEKE

“Dringend punten pakken”

Filip Duquet weet wat er nodig is om de rust te bewaren in zijn spelersgroep

Zondagmiddag zat er net geen stunt in voor VSV Gent dat het voor eigen publiek opnam tegen Kruibeke. De Wase koploper won met het kleinste verschil en zo staat VSV nu alleen op de voor­laatste plaats in de rangschikking.

Toch was VSV-coach Filip Duquet gematigd te­vre­den na afloop van het duel tegen de on­ge­sla­gen koploper.
“Een nederlaag tegen Kruibeke is geen schan­de en we speelden naar mijn gevoel onze beste tweede helft van het seizoen. Ze kwamen niet onverdiend net voor rust op voorsprong maar ver­vol­gens namen wij het heft in handen en wa­ren we gewoon het betere team. Maar als je zo moeilijk scoort, krijg je het altijd moeilijk.”

“Ook nu hadden we weer een handvol mogelijkheden om gelijk te maken. We hebben nu eenmaal geen jongens in onze rangen die over een seizoen bekeken meer dan zes goals zullen maken. En bovendien slikken we heel weinig doelpunten. Maar uit­ein­de­lijk blijven we toch weer met lege handen achter. Nu wacht er ons een duel op bezoek bij Berlare, dat vorig seizoen de­gra­deer­de uit eerste provinciale en graag meteen terug zou keren naar het hoogste provinciale niveau.”

Andermaal een zware opdracht dus voor het team van Duquet die evenwel strijdvaardig blijft.
“We zullen na komend weekend alle clubs uit de top zes al ont­moet hebben. Nadien komen er enkele duels tegen teams waar we misschien toch iets makkelijker wat punten zouden kunnen sprok­ke­len. Maar dan zullen we toch eens wat sneller een doel­punt­je moeten maken. Een defensieve organisatie kun je mak­ke-

.;....
...
lij­ker neerzetten maar torinstinct heb je of niet.”
“Zelfs tegen Kruibeke hadden we uitzicht op een gelijkspel. Ge­luk­kig blijven de jongens tot nu toe heel positief. Maar het is dui­de­lijk dat we dringend punten moeten pakken om het moreel op te krikken. Anderzijds heb ik ook weinig wisselmogelijkheden. Mijn zoon Cedric is nog tot Nieuwjaar out door zijn zware knie­bles­su­re. We zullen het dus ook gewoon met deze jongens moe­ten oplossen en daar heb ik echt alle vertrouwen in.”

De Gentenaar 05.10.18 (Stefan Smet, foto ndc)

VSV GENT - KRUIBEKE

“We staan onder onze waarde”

Tim De Mol ontvang met VSV Gent koploper Kruibeke


VSV Gent sprokkelde slechts één punt nadat het op de o­pe­nings­speel­dag verrassend ging winnen op bezoek bij Schoon­aar­de. Na vier duels op rij zonder zege krijgt de Gentse pro­mo­ven­dus dit weekend evenwel koploper Kruibeke op bezoek in Gent­brug­ge.

Voor spits Tim De Mol wacht er dan ook de zware klus om te sco­ren tegen de bezoekende defensie die evenwel bij de vorige twee uitduels telkens twee doelpunten slikte: “We hadden toch ge­hoopt om tijdens de voorbije weken meer punten te sprok­ke­len. Heel vaak liep het fout in de eindfase van die duels. Wat meer punten sprokkelen had ook een mentale boost betekend voor het team.”
“Ik heb nog steeds een vrije rol als aanvaller maar net als de andere jongens lever ik vooral strijd in dienst van het team. Het is een feit dat we niet meteen een goalgetter in onze rangen heb­ben maar we werken op training ook keihard aan die ef­fi­ciën­tie. De sfeer in de groep is nog steeds uitstekend en onze win­naars­men­ta­li­teit helpt ons wel om dat stapje meer te zetten. Die ontgoocheling na late tegendoelpunten en het bijhorende pun­ten­ver­lies is dan wel hard maar we geven niet op.”

Ondanks de tegenvallende resultaten blijft De Mol vol ver­trou­wen in de goede afloop.
“Als je ziet hoe de jongens op training er toch telkens weer de beuk ingooien en andere spelers ziet oppeppen om door te gaan, dan is dat echt inspirerend. Het is ook op die manier dat we in het verleden successen hebben geboekt. Dit is een heel hech­te groep die niet zo fel is veranderd na de promotie, die on­der­lin­ge band moet zeker een meerwaarde worden dit seizoen.”
“Kruibeke staat op de eerste plaats maar ze hebben tot nu toe wel telkens tegen een elftal uit de onderste regionen van de

....
....;..

...
rangschikking gespeeld”, klinkt De Mol strijdvaardig. “Mochten wij iets meer meeval hebben gehad, dan was dit een gewoon duel. En niet een ontmoeting tussen de koploper en een team uit de kelder van de rangschikking. Het is voor ons dan ook een mooie kans om te bewijzen dat we effectief onder onze waarde gerangschikt staan: we zijn echt wel tot meer in staat.”

De Gentenaar 03.10.18 (ssg)

Niels De Beck - VSV Gent
“Slikken voor de derde week op rij een late goal”

VSV leed zaterdag een 2-0 nederlaag in Vrasene. Het werd dus toch weer niet het weekend van VSV Gent maar linksachter Niels De Beck vindt dat er echt wel meer inzat.
“Er overheerst een heel zuur gevoel want voor de derde week op rij slikken we heel laat een doelpunt. We leken op weg om een puntje mee te graaien maar onze doelman moest zich in de 87ste minuut toch gewonnen geven op een heerlijk af­stands­schot en in de toegevoegde tijd slikken we nog een tweede goal toen Notte zijn doelgebied had verlaten in de hoop nog gelijk te maken. Maar je merkt dat we na rust telkens achteruit kruipen en dan zie je dat we ook wat efficiëntie missen om die schaarse

kans­jes te benutten want Vrasene stond ook heel hoog en er was zeker ruimte om iets te forceren.”
“Anderzijds slikken we net iets te vaak vermijdbare doelpunten. Het is dus zaak om enkele quick wins te realiseren: hopelijk kun­nen we ook eens wat vlotter een doelpuntje maken en zo ook met­een wat aan vertrouwen winnen. Want je merkt dat iedereen op training heel hard werkt, het gaat er steeds heel scherp aan toe. We hebben wel enkele aanwinsten maar we rekenen toch vooral op de jongens die vorig seizoen de promotie realiseerden en het is toch even wennen: we zijn niet langer elke week de uit­ge­spro­ken favoriet en moeten nog wat wennen aan die rol van un­der­dog. We zijn nog nooit echt helemaal met de billen bloot ge­gaan maar we zouden toch graag dringend eens een o­ver­win­ning boeken voor onze coach. Voor Filip (Duquet, ssg) is het ook een lastige situatie maar we geven het nog lang niet op.”

Het Laatste Nieuws 25.09.18 (xdn)

"We moeten nog wennen aan het hogere tempo"

Devi Taelman - VSV Gent

VSV Gent zag zondag in de toegevoegde tijd een eerste thuis­ze­ge van het seizoen uit handen glippen.
Na negentig minuten stond VSV Gent op een 1-0-voorsprong. In bles­su­re­tijd kreeg het echter nog de gelijkmaker binnen na een slotoffensief van WB Sint-Niklaas. "Op dat moment verdienden zij wel te scoren", vindt aanvoerder Devi Taelman. "De laatste

twin­tig minuten duwden ze ons enorm weg. Eigenlijk hadden we het daarvoor wel al moeten afmaken. Er waren een aantal kan­sen om een tweede doelpunt te maken en nadien zijn we niet verstandig genoeg omgegaan met de situatie. Dit is een gemiste kans."
Na vier speeldagen telt de promovendus vier punten. "Vooraf had­den we daar misschien wel voor getekend. Nu denk ik dat er iets meer had ingezeten. Voorlopig moeten we nog een beetje wen­nen aan het hogere tempo, al vind ik dat we het vrij goed doen. Volgende week trekken we naar Vrasene, dat al zeven pun­ten heeft. Ik denk dat we daar wel iets kunnen rapen."

De Gentenaar 28.09.18 (ssg)

Pieter Glorieux - VSV Gent
“Efficiëntie tonen in de vijandige zestien”

Met de trip naar Vrasene wacht er VSV Gent dit weekend een pit­ti­ge klus. Aanvaller Pieter Glorieux vertoefde deze week in I­ta­lië om professionele redenen maar keek toch even vooruit naar de volgende sportieve opdracht.

“De tegenstander is me eerder onbekend maar volgens een be­trouw­ba­re bron zouden zij enkele sleutelspelers missen. We moe­ten elke week slim voetballen en efficiëntie tonen in de vij­an­di­ge zestien. We moeten het vooral sluw aanpakken. Het is tel­kens een boeiende uitdaging waarbij we als één groep veel inzet moe­ten tonen. Vorig weekend leken we tegen Sint-Niklaas op weg naar een nieuwe zege en die late gelijkmaker was dan ook echt heel pijnlijk.”

De Gentenaar 26.09.18 (Stefan Smet, foto ndc)

VSV GENT - WHITE BOYS SINT-NIKLAAS

“We missen wat geluk”

Doelman Antonie Notte baalt na late tegentreffer, VSV Gent geeft zege alsnog uit handenNa twee opeenvolgende nederlagen kon VSV Gent tegen WB Sint-Niklaas nog eens een gelijkspel boeken voor eigen publiek (1-1). Lange tijd leek VSV zelfs de drie punten thuis te houden maar uiteindelijk scoorde White Boys in de toegevoegde tijd de ge­lijk­ma­ker.

Operatie redding zorgt bij VSV Gent voor een verregaande zin voor realisme. Er is bij het team van doelman Antonie Notte e­ven geen plaats meer voor frivoliteit of overdreven aanvalsdrift. Te­gen Sint-Niklaas leek deze nieuwe aanpak meteen een thuis­ze­ge op te leveren. De ontgoocheling om het late tegendoelpunt was dan ook groot.
“Natuurlijk hebben we meer realisme moeten inbouwen in ver­ge­lij­king met vorig seizoen: het is zaak om onze organisatie te ver­zor­gen en we loeren al eens vaker op de tegenaanval. Maar te­gen White Boys viel het tegendoelpunt pas in de 96ste minuut dus dat maakt het wel heel zuur”, vertelt doelman Antonie Notte.
“We hadden ook wel de zege zonder meer verdiend want we heb­ben Sint-Niklaas echt wel pijn gedaan”, aldus het be­trouw­ba­re sluitstuk van VSV. “Hun slotoffensief was echter in­druk­wek­kend en toen werden ze plots ook razend gevaarlijk met hoge voor­zet­ten en vrije trappen. Eén keer liep het helaas fout af in de toegevoegde tijd. Een zondebok aanduiden speelt dan geen rol maar iedereen had er natuurlijk flink de pest in.”
Ondanks het late puntenverlies klinkt Notte al bij al optimistisch na de eerste vier speeldagen in 2de provinciale: “Dit moest onze tweede overwinning van het seizoen opleveren en hierdoor mis­sen we ook even de aansluiting met de middenmoot. Eigenlijk had­den we in onze laatste twee duels minimaal vier op zes ver­diend. Het ontbreekt ons op cruciale fases

....
...;..

...
ook wat aan geluk. Toch bewaar ik uiteindelijk een goed gevoel na onze partij tegen Sint-Niklaas en dat geeft ons zeker vertrouwen voor de toe­komst. Hoewel we de vooropgestelde 3 op 6 uit de laatste twee duels niet haalden, was onze coach toch tevreden waardoor we dinsdagavond als groep zijn uitgenodigd voor de futsal-interland België - Italie in het Tolhuis.”

De Gentenaar 21.09.18 (Stefan Smet, foto ndc)

VSV GENT - WHITE BOYS SINT-NIKLAAS

“We missen een goalgetter”

Filip Duquet weet waar het schoentje knelt bij promovendus VSV GentHet is duidelijk nog wat wennen voor VSV Gent dat na haar pro­mo­tie naar tweede provinciale volkomen onbekend terrein ver­kent. Coach Filip Duquet blijft na twee opeenvolgende ne­der­la­gen pleiten voor rust en realisme: “Dit hadden we verwacht.”

Hoe hard kwamen die twee nederlagen aan?
Filip Duquet: “Buggenhout was een team dat we eigenlijk met ons kunnen vergelijken qua niveau. Maar we verzuimden voor rust de kansjes af te werken. Na de pauze verloren we eventjes de controle en dan betalen we die individuele kansjes cash. Maar ik blijf erbij: een gelijkspel was zeker mogelijk geweest.”

Wat voor gevoel overheerste na die tweede nederlaag op rij?
“Je mag spreken van een gemiste kans en dat beseften de spe­lers ook wel natuurlijk. Nu wordt het zaak om de drie punten thuis te houden tegen WB Sint-Niklaas. Zij komen ook net kijken op dit niveau. Maar ze hebben vorige week wel een prima pres­ta­tie neergezet, dus we beseffen dat het niet evident wordt. We zullen efficiënt moeten omspringen met de kansjes die we zullen krijgen.”

Heerst er onrust in de kleedkamer?
“We willen zeker en vast een slechte start proberen voorkomen. Na die zege tegen Schoonaarde konden we nu twee weken op rij niet scoren en dat is wel even slikken. Toch hadden we dit ver­wacht want het is geen sinecure om met dit geheel de redding te verzekeren. We missen ook nog eens flink wat belangrijke spe­lers die voor langere tijd out zijn met blessures. Het zal elke week knokken worden en hopelijk prijken we op 14 april op een vei­li­ge plaats.”

Gooien jullie nu tactisch het roer om?

....
.;..

...
“We hebben geen duizenden opties maar de jongens die er zijn gooi­en alles in de strijd. We proberen vanuit een gesloten or­ga­ni­sa­tie eerst en vooral de nul te houden maar jammer genoeg slik­ken we de voorbije weken vermijdbare doelpunten en dan valt je plannetje uiteraard in duigen. We beseffen dat we mo­men­teel geen goalgetter hebben in onze rangen, hopelijk breekt ons dat niet zuur op. Volgende week wacht de clash met Vra­se­ne, dat wordt ook weer een zware dobber. Maar nu ligt de focus op Sint-Niklaas.”

De Gentenaar 19.09.18 (ssg)

Stefano Verberckt - VSV Gent
“We zitten nu niet in zak en as”

VSV Gent leert stilaan de mores kennen in haar reeks. Op be­zoek bij Buggenhout verloren de Gentenaren met 0-2, mid­den­vel­der Stefano Verberckt (27) beseft dat VSV dit seizoen voor een lange strijd om het behoud staat maar blijft anderzijds ook op­val­lend nuchter.
“De euforie van de openingsspeeldag is natuurlijk al eventjes voor­bij maar het is zeker niet zo dat we nu na deze uitnederlaag plots helemaal in zak en as zitten. In Buggenhout vond ik ons voor rust best goed voetballen. Helaas slikken we een ver­mijd­baar doelpunt na een individuele fout. Dat weten we: op dit ni-

veau worden zulke foutjes afgestraft. Uiteraard wordt het een lang en lastig seizoen want voor ons is het elk weekend een stap in het onbekende. Hoogstens kwam er één van onze spelers al eens in de Hofman Cup uit tegen de tegenstander die meestal toch vooral een reeks nobele onbekenden zijn voor ons.”
Toch blijkt dat er bij VSV nog steeds voldoende zelfvertrouwen is, dat geloof in eigen kunnen vertaalt zich ook in de gekozen wed­strijd­tac­tiek. “We passen ons - net als vorig seizoen - niet zo hard aan de tegenstander aan en we proberen telkens ons eigen voetbal op te dringen. Ik denk dat we tegen Haasdonk best goed presteerden, zij konden pas in de slotfase de partij beslissen. In Buggenhout krijgen we ook weer flink wat doelkansen maar we ver­ge­ten deze af te maken en dat betalen we uiteindelijk cash. Efficiëntie is een must in tweede provinciale. We blijven echter rus­tig en zullen er alles aan doen om de redding te realiseren.”

De Gentenaar 18.09.18 (foto: Nic Declercq)


De Gentenaar 14.09.18 (ssg)

Filip Duquet - VSV Gent
“Telkens proberen om iets te pakken”

Na de 0-2 thuisnederlaag van vorig weekend tegen Haasdonk, gaat VSV met coach Duquet in Buggenhout weer op zoek naar puntengewin.
“Ik denk dat we dit weekend zeker kans maken om iets te rapen.

Elke week starten we met 0-0 als uitgangspunt maar vooral zon­der druk. Er zijn dit seizoen geen wedstrijden die we moeten win­nen, het is zaak om telkens te proberen om iets te pakken. Buggenhout speelde al tweemaal gelijk dit seizoen en dankzij mijn netwerk heb ik wel wat informatie kunnen inwinnen. Het is een stugge thuisploeg die het moet hebben van hun werkkracht. Zij willen vooral ook niet in de problemen komen. Maar wij moe­ten vooral onze eigen weg volgen.”

De Gentenaar 12.09.18 (Stefan Smet, foto ndc)

VSV GENT - HAASDONK

“We horen thuis op dit niveau”

Aanvoerder Devi Taelman blijft rustig na thuisnederlaag VSV Gent

Na een hoopgevende zege op de openingsspeeldag, leed VSV Gent dit weekend een 0-2 thuisnederlaag tegen een stevig Haasdonk maar Devi Taelman is nog steeds vol vertrouwen: “We hebben onze plek op dit niveau.”

Bij VSV-aanvoerder Devi Taelman (33) is er geen sprake van paniek: “Uiteraard is dit een teleurstellend resultaat want voor ei­gen publiek hoop je toch op een beter re­sul­taat. Er zat misschien wel iets meer in maar Haasdonk was net iets sterker en kon telkens scoren in de slotfase van elke helft. In het slotkwartier zetten we natuurlijk alles op alles. Dus we wisten dat die late te­gen­tref­fer kon vallen.”
Ondanks de nederlaag blijft Taelman bij­zon­der zelfverzekerd over de slaagkansen van VSV: “Op voorhand waren we ge­waar­schuwd voor de kwaliteiten van Haasdonk en dat bleek ook tij­dens de wedstrijd. Het is een sterk team dat volgens mij toch wel een plaatsje zal veroveren in de top vijf van de eind­rang­schik­king. Onze zege op de openingsspeeldag was uiteraard heel fijn maar het verandert weinig aan onze situatie. We hebben zeker on­ze plek op dit niveau en ondanks de nederlaag tegen Haas­donk, konden we ook dit weekend bevestigen tegen een sterk team.”

“Stap in het onbekende”

“Door de afwezigheid van onze draaischijf, Cedric Duquet, moet­en we toch iets anders voetballen dan we eerst van plan waren. We spelen net iets meer vanuit de organisatie en mikken meer op de tegenaanval dan vorig seizoen. We zijn er ons van bewust

.;....
...
dat we niet het sterkste team van de reeks hebben maar we wan­ho­pen zeker en vast niet”, aldus de ervaren verdediger.
“Voor ons blijft deze reeks hoe dan ook een stap in het on­be­ken­de. Na twee speeldagen merken we wel dat de tegenstanders toch proberen om zelf het spel te maken. Dat is het grote ver­schil met derde provinciale: elk team heeft toch zeker een vijftal spelers die het verschil kunnen maken. Het volstaat dus niet om één speler uit de wedstrijd te houden, het gevaar kan immers van uit verschillende hoeken komen.”

De Gentenaar 11.09.18 (foto: Nic Declercq)


De Gentenaar 07.09.18 (Stefan Smet, foto ndc)

VSV GENT - HAASDONK

“We zullen ons systeem niet plots helemaal omgooien”

Niels De Beck zelf verrast door zege op openingsspeeldag

VSV Gent verraste vriend en vijand door op de o­pe­nings­speel­dag meteen te gaan winnen op bezoek bij Schoonaarde. Een heu­se opsteker voor het team van linkerflankverdediger Niels De Beck, die evenwel rust predikt.

“We hebben onszelf ook wel verrast, want we hadden een min­de­re voorbereiding achter de rug”, bevestigt linksachter Niels De Beck (23). “Het is dit seizoen onze bedoeling om vanuit een ste­vi­ge organisatie te spelen en dan met snelle tegenaanvallen te prikken. We slaagden er tegen Schoonaarde in om de nul te hou­den en op een diefje konden we uiteindelijk zelfs de drie pun­ten mee graaien.”
“Iedereen is echter voldoende realist en beseft dat dit niet elke week zal lukken. Anderzijds geeft die zege wel wat vertrouwen en leeft nu ook meer het geloof in onze eigen kansen, maar we beschikken over een kleine spelersgroep. Er zijn wel wat nieuwe spelers bijgekomen, maar we missen ervaring. Zo hebben we maar twee spelers die in het verleden al op dit niveau uit­kwa­men.”
Toch is ook De Beck ervan overtuigd dat VSV dit seizoen geen figurantenrol zal vertolken. “Als je een zelfverklaarde club uit de top vijf kunt verslaan, geeft dit uiteraard een goed gevoel. Voor me­zelf liep het in de voorbereiding wat stroever. Het was aan­pas­sen, want we spelen nu meer vanuit de reactie. Voor mij be­te­kent dit dat ik nog meer defensief werk moet opknappen, maar tegelijk moet ik proberen om van op de flank ook offensief mijn steentje bij te dragen.”

Stap in het onbekende

“De coach was uiteraard ook aangenaam verrast met onze pres­ta­tie tegen Schoonaarde, maar wij zullen ons systeem daarom

....
.;..

...
niet helemaal omgooien. We moeten vanuit een strikte or­ga­ni­sa­tie onze puntjes proberen te sprokkelen. We zullen ons zeker niet opwerpen als de grote favoriet.”
“Haasdonk is voor ons een onbekende tegenstander. Het is dus af­wach­ten hoe zij zich zullen manifesteren. Maar voor ons is de­ze nieuwe reeks elke week een stap in het onbekende.”

Het Laatste Nieuws 06.09.18 (xdn)

"Proberen zo lang mogelijk stand te houden"

Filip Duquet - VSV Gent


Met al drie onverhoopte punten op zak kan VSV ontspannen uit­kij­ken naar de komst van Haasdonk.

Vorige week boekte VSV Gent meteen de eerste driepunter van het seizoen. Het won op een diefje bij Schoonaarde met 0-2.
"Die zege heeft ons een boost gegeven", aldus coach Filip Du-

quet. De eerste helft was evenwichtig en wij pikten daar een eer­ste doelpunt mee na een mooie aanval. Na de pauze was Schoon­aar­de echter twee maatjes te groot. Ik denk dat ze mis­schien dertien of veertien hoekschoppen kregen. Scoren is na­tuur­lijk ook een kwaliteit en daar zijn wij op het einde nog eens in ge­slaagd. Haasdonk begon afgelopen weekend met een puntje en zal dus bij ons voor de drie punten moeten gaan. Met hun am­bi­ties kunnen ze het zich niet veroorloven om met twee op zes aan de competitie te beginnen. Dat zou ook weer in ons voor­deel moeten zijn. We moeten proberen om zo lang mogelijk stand te houden en te groeien in de match."

De Gentenaar 05.09.2018 (ssg)

Tim De Mol - VSV Gent
“Dit hadden we niet verwacht”


Nieuwkomer VSV Gent gaat het eerste seizoen in tweede pro­vin­ci­a­le zonder al te grote ambities in. Maar op de o­pe­nings­speel­dag graaiden ze wel meteen de drie punten mee op bezoek bij Schoonaarde (0-2).
Tim De Mol lukte nog in het openingskwartier de eerste treffer voor de Gentse bezoekers, een droomstart dus voor VSV. “We had­den dit niet verwacht maar we proberen telkens onze eigen manier van voetballen op te dringen. Vermits we in een reeks te­recht­kwa­men waar we niet zo veel over weten, kennen we onze te­gen­stan­ders ook niet zo goed.”
“In vergelijking met vorig seizoen zullen we ons dit seizoen on-

getwij­feld net iets defensiever moeten instellen. Maar dankzij mijn doelpunt konden we al snel wat meer vertrouwen tanken en dat gaf ons de moed om die partij af te werken. Ik had hen voor­al defensief sterker ingeschat maar we konden al bij al toch best wel offensief voor de dag komen en dankzij meerdere acties van­op de flanken konden we hen vaak pijn doen”, aldus De Mol die dit seizoen een nieuwe rol vertolkt bij VSV Gent.
“Ik speel dit seizoen als aanvaller: de coach besloot om me op die positie te zetten, beetje wennen toch wel maar in het ver­le­den speelde ik zowel bij Edeboys als bij Vurste-Semmerzake als aanvaller, dus het is niet helemaal nieuw. Deze zege zorgt voor wat meer rust maar een mindere voorbereiding hoeft geen ramp te zijn. Het was vooral afwachten of wij onze tactische plannen kon­den realiseren. We zullen iedere week deze wed­strijd­men­ta­li­teit moeten etaleren want het behoud blijft ons eerste doel.!”

De Gentenaar 04.09.18 (foto: Nic Declercq)


De Gentenaar 22.08.18 (Stefan Smet, foto ndc)

“We zullen er klaar voor zijn”

Antonie Notte gaat met VSV voor een rustig seizoen in 2de provinciale

VSV Gent ruilt dit seizoen de rol als titelfavoriet in 3de pro­vin­ci­a­le in voor een zware bijrol een reeks hoger. Toch is men bij VSV Gent paraat om de handschoen op te nemen. “Behoud is onze grootste doelstelling”, vertelt doelman Antonie Notte.

Hoe komen jullie aan de start van het nieuwe voet­bal­sei­zoen?
Antonie Notte: “We komen uiteraard niet als favoriet aan de start van deze competitie. De reeks waar wij in terecht zijn gekomen, blijkt een heel zware reeks te zijn. Zo vernamen we van Zaf­fe­la­re, dat vorige seizoen degradeerde uit 2de provinciale C, dat we pech hadden bij de reeksindeling. In 2de provinciale A zitten met Sint-Laureins, Ertvelde en Lembeke dan weer drie teams die we goed kennen. En ook Latem zit in die reeks.”

De reeksindeling leverde dus een flinke ontgoocheling op?
“We begrijpen echt niet goed de gedachtegang van de KBVB, zij menen dat dit qua geografische indeling de enige mogelijkheid was. Dit betekent voor de club natuurlijk ook financieel een dom­per. Een partij tegen Zomergem of Lovendegem levert au­to­ma­tisch meer toeschouwers op dan een duel tegen Haasdonk of Bazel. Maar er was geen ruimte tot debat, dus moeten we het hier mee doen.”

Dit wordt dus een heel nieuwe uitdaging voor jullie?
“Het grote doel was vorig seizoen promotie en toen wilden we elke match absoluut winnen. We hebben deze zomer een flink aantal nieuwkomers mogen verwelkomen, maar uiteindelijk zul­len we toch ook veel vertrouwde gezichten terugzien op het veld. Voorlopig loopt het nog wat stroef maar ik heb er een goed oog in dat we klaar zullen zijn voor het grote werk.”

Wat is jullie ambitie bij de start van het seizoen?
“Voor ons eerste seizoen in 2de provinciale lijkt me plaats veer-

....
........

...

tien en uiteindelijk behoud via de eindronde al een knappe pres­ta­tie. Behoud is sowieso onze grootste doel­stel­ling. Voor­lo­pig loopt het nog niet ideaal maar we blijven rustig. Ik verwacht dat ik me iets meer zal moeten onderscheiden dan vorig seizoen maar ik hoop vooral op dezelfde manier te kunnen presteren als vorig seizoen.”

De Gentenaar 22.08.18 (ssg, foto ndm)

Beloftevolle speler - Cedric Deceuninck VSV Gent
“Bij VSV krijg ik de kans om me verder te ontwikkelen”

“Na acht jaar AA Gent en vervolgens een viertal jaar bij Racing ga ik nu dus aan de slag bij VSV Gent”, aldus de 20-jarige cen­tra­le middenvelder.
“Ik dacht eerst nog wat langer te kunnen blijven bij Racing maar toen bleek dat ik niet meteen een kans zou krijgen bij het eerste elftal, kreeg ik toch twijfels. En na

een gesprek met de sportief manager bleek dat ik inderdaad niet in aanmerking kwam voor een contract omdat ze ook nog enkele jongens hadden aangetrok­ken die ook op mijn positie kunnen spelen. Toen was mijn keu­ze snel gemaakt.”
“Ik kende de coach van VSV, Filip Duquet want we trainden met de beloften van Racing op hetzelfde moment als VSV op de Blaarmeersen. En na een gesprek met het VSV-bestuur voelde ik meteen ook het vertrouwen en heb ik toch gekozen om voluit te gaan voor deze uitdaging bij VSV.”
“Ik voel het niet als een stap terug want bij deze club krijg ik wel de kans om me verder te ontwikkelen en wie weet kan ik op ter­mijn hoger mikken. Het wordt sowieso flink aanpassen want dit is pas mijn eerste seizoen bij een eerste elftal en ik vind hier ook een team met ambitie want we willen resoluut gaan voor een verlengd verblijf in 2de provinciale.”

Het Laatste Nieuws 14.08.18 (xdn)

Filip Duquet (VSV Gent): "Hopen drie teams achter ons te houden"


Na vijf seizoenen derde provinciale mag VSV Gent zich opnieuw een tweedeprovincialer noemen. Coach Filip Duquet verloor voorin veel kwaliteit en vreest een moeilijk seizoen.

Voetbal tweede provinciale C

De titel van vorig seizoen hangt bij Filip Duquet nog fris in het geheugen, maar de coach blikt ook enigszins angstig vooruit op het nieuwe.
"Vorig jaar was een droomseizoen. We stonden het hele seizoen bovenaan en mochten afsluiten met de titel en rechtstreekse promotie", aldus Duquet. "Eigenlijk kregen we vrij snel een eer­ste opdoffer, toen bleek dat we in de C-reeks zouden uitkomen. Geografisch gezien kon VSV Gent ook in de A-reeks komen, maar wij hadden de pech dat er uit onze reeks vorig jaar nog drie andere teams promoveerden die nog meer in aanmerking kwamen voor de A-reeks. We kennen minder ploegen en spelers uit deze reeks en hebben enkele hele verre verplaatsingen voor de boeg", zegt de trainer.

Weinig ervaring

Over de sportieve ambities van het nieuwe seizoen is Duquet heel duidelijk.

"We moeten drie teams achter ons proberen houden", zegt hij. "Ik verwacht een loodzwaar seizoen. We zijn er niet in geslaagd om ons voldoende te versterken. We hebben weinig spelers met ervaring op het niveau van tweede provinciale. Voorin zijn we Perry Owusu kwijt en recent kregen we nog het rampzalige nieuws dat we niet meer op topschutter Jelle Coppens kunnen rekenen. Hij verhuist deze zomer nog voor onbepaalde tijd naar Curacao. Hem kunnen we nu dus ook niet meer vervangen. In het aanvallend compartiment wordt het nog een puzzel. Natuurlijk wordt het wel afwachten. Twee seizoenen geleden werden we ook onderaan verwacht en eindigden we nog derde."

Kalender

Een positieve noot aan het nieuwe seizoen is de kalender. Schoonaarde, Haasdonk en Buggenhout eindigden vorig sei­zoen in de rechterkolom, WB Sint-Niklaas is een promovendus en Vrasene haalde nipt de linkerkolom. "Een goed begin zou ons heel ver helpen om het behoud te halen. Ik ben dus inderdaad wel vrij tevreden met de eerste vijf tegenstanders. Enkel Haas­donk zou zich grondig hebben versterkt om mogelijk zelfs voor de prijzen te spelen. Tegen de overige vier teams zouden we pun­ten moeten kunnen pakken."

De Gentenaar 01.06.18 (ssg)

Filip Duquet “Geen enkele derby”

Na de promotie naar 2de provinciale hoopte Filip Duquet met VSV Gent in de A-reeks terecht te komen maar uiteindelijk be­landde de promovendus in de minder aantrekkelijke C-reeks waar­in opvallend veel teams uit het Waasland vertegenwoordigd zijn.

“Dit is toch wel een ontgoocheling maar het is eigenlijk het ge­volg van het succes van de andere teams in onze reeks want ook Lembeke, Ertvelde en Sint-Laureins promoveerden naar twee­de. De A-reeks is uiteraard interessant en voor ons is dit toch een fikse tegenvaller. Ik keek uit naar het duel tegen Slei­din­ge waar ik ooit aan de slag was. We hebben geen enkele der­by, vrees ik. Het wordt een lange ontdekkingstocht voor ie­der­een.”